PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 Mart Sendromu
Talat Atilla
YAZARLAR
19 Mart 2014 Çarşamba

30 Mart Sendromu

Ankara’da tam bir 30 Mart sendromu yaşanıyor. 
Vatandaş açısından baktığımızda, bürokratik işlemlerin önemli bölümü, 30 Mart sonrasına ertelenirken, siyaset kurumu da,  tüm beklentilerini seçim akşamına öteliyor. 
Başbakan’ın Köşk adaylığı, 30 Mart sonuçlarına göre şekillenecek. 
Erdoğan, yüzde 40’ın birkaç puan üstünde oy alırsa, Köşk talebini yeniden diriltebilir. 
Merkezde yeni bir siyasi oluşum gerçekleştirmek isteyenlerin de gözü kulağı, 30 Mart sandık sonuçlarında. 
Ankara’da yapılan siyasi hesaplara göre, AK Parti, yüzde 40’ın altında oy alması halinde, yeni bir siyasi parti kurulacak. 
İddiaya göre; bu partinin lideri de, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisinin genel başkanı olacak. 
İsmi zaman zaman medyada da geçen çok tanınmış simanın, olası liderlik hesapları konusunda, devletin bazı kurumlarıyla da teması olduğu konuşuluyor.
30 Mart akşamını bekleyen bir başka kurum, iş dünyası... 
Patron katlarında konuşulanlara göre; hükümete tavrını gizleyen bazı büyük holding sahipleri, iktidar partisinin yüzde 40’ın altında oy alması halinde, beraber basın toplantısı düzenleyerek, hükümeti köşeye sıkıştırma planları yapıyorlar. 
30 Mart sonuçlarını belki de en sabırsızlıkla bekleyen kesim, medya dünyası... 
Başta Doğan Grubu olmak üzere, 2 önemli medya kurumu, hükümete karşı izleyeceği yayın politikasını kemikleştirmek için; sabırsızlıkla seçim sonuçlarını bekliyor. 
Ankara’da 30 Mart’a yönelik tansiyon o kadar yüksek ki; 
Neredeyse, hastanelerde yatan ağır hastalar bile ölmek için 30 Mart akşamını bekliyor! 

Bu sözler birleştirmez! 

2 gün önce Tunceli mitinginde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Dersimli olmaktan gurur duyuyorum” dedi. 
Hakkıdır elbette. 
İnsanın doğduğu, büyüdüğü ata toprağına sahip çıkması hoş ve makul bir duygu ama Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar manevi dünyası ve mensubiyet duyduğu özel alanlarıyla ilgili kendisine yöneltilen sorularda, yerel motiflerden ziyade, daha kuşatıcı bir duruş, sergiliyordu. 
Kemal Beyin, “Dersimli olmaktan gurur duyuyorum” sözlerini radarıma almamın asıl nedeni, bu konuşmanın devamındaki kelimeleri; 
Şöyle devam etti Kılıçdaroğlu; 
“Tuncelili olduğunu söyleyenleri işe almıyorlar!” 
İşte bu kelimeler çok tehlikeli. 
Teşbihte hata olmasın; 
PKK unsurlarının yıllardır dilinde sakız olan ayrımcılık söylemini, Kılıçdaroğlu gibi hümanist olduğu düşünülen bir liderin söylemesini yadırgadım. 
Üstelik kısa süre önce, lideri olduğu CHP logosuna “Türkiye’nin birleştirici gücü” sloganını koymuşken. 

Cemaatin Washington stratejisi

Başbakan Erdoğan’ın, Cemaat’e ait yurt dışı okullara koyduğu devlet rezervi üzerine, Cemaat, PR atağına geçiyor. 
Aldığım bilgilere göre; Cemaat, 7-8 Nisan tarihleri arasında Washington’da resepsiyon yapmaya hazırlanıyor. 
Kendisine yakın bir dernek aracılığı ile ABD’nin ünlü Senatör ve Temsilciler Meclisi üyelerini de bu resepsiyona çağıran Cemaat, katılımın yüksek olması için seferberlik ilan etti. 
Bu çerçevede, ABD yetkilileri ile arası iyi olan tüm unsurları harekete geçiren Cemaat, hükümetin Fethullah Gülen’i, ABD’den iade isteğini bloke etmeye çalışıyor.

*Bu yazı Talat Atilla'nın Güneş Gazetesi'ndeki köşesinden alınmıştır...
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 20 Mart 2014 Perşembe 20:07
Sayın Atilla; Akp Hükümetinin, ABD vatandaşı Feto'nun Türkiye'ye iadesini istediği iddianız son derece komik. Bırakın ABD vatandaşı olmasını, esasen Feto hakkında tüm ülkeler açısından suç teşkil edecek ve Türkiye'de gerçekleştirdiği belirlenen bir eylemden dolayı başlatılacak adli takibata dayalı yakalama kararı ile kırmızı bülten çıkarılmadan zaten iadesi de istenemez. Bu konular ise henüz hiç bir hareket yok. Hareketin olmadığı yerde bereket de olmaaaz:))
 Misafir
 20 Mart 2014 Perşembe 19:57
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu için daha önce de bir siyasi parti kurup başına geçeceği ileri sürülmüştü, yi ne mi pişirilip fırına sürülüyor? Başımızdaki şu zalimlerden ve yiyicilerden kurtulalım, gerisi için Allah kerimdir:))
 Misafir
 20 Mart 2014 Perşembe 17:54
sayın Talat Atilla,başbakan reyhanlıda hayatını kaybeden vatandaşlar için "54 sunni vatandaşım öldü" diyerek akıl almaz bir ayrımcılık yaparken umursamıyorsunuzda Kılıçdaroğlu bir şey deyince neden umursuyorsunuz?yoksa başbakanın konuşmalarına değer vermiyormusunuz,aklıma başka bir şey gelmiyor doğrusu ya da aklıma geleni size yakıştıramıyorum..
 Misafir
 19 Mart 2014 Çarşamba 22:46
K.oğlu meydanlarda halkın bilgilenmesini sağlamak için gerçekleri söylemekle yükümlüdür ve bunu yapıyor,olaylara lütfen yanlı bakmayın,ayrıştırıcı davranan iktidar bunu söylemek neden yanlış olsun,yıkıp dökenleri halk bilmiyor mu?asıl dikkat etmesi gerekenler iktidar mensuplarıyken K.oğlu'na söylenmek acizliktir.
 Misafir
 19 Mart 2014 Çarşamba 19:21
Bence misafir cok makul bir yorum yapmis! Talat Atilla ya digerleri gibi 17 aralik sonrasi tarafini secmesi istenmis ve sopanin ucu gosterilmis olabilir. Uzun suredir sayin Atillayi takip eden birisi olarak yazarin yazisini okurken gecmiste yazdiklarini da goz onunde bulundurmak gerektigi dusuncesindeyim. 17 aralik yazar icin milat olmusa benziyor eski yazilarini ozledigimi ifade etmek isterim!
 Misafir
 19 Mart 2014 Çarşamba 19:05
Bir ara çok nickli yorumcular var demiştim.İşin doğrusu çok fikirli yorumcular varmış.Hırsızlık duruma göre değişir.Çalana alana göre Hırsıza da rüşvete de eyvallah diyecek hızlı fikirler var...Rüşvete bağış diyecek çok fikirlilik ve üstüne de kaymak ne dir bu kaymak ? Dürüstlük nasihati:-) Komik sadece Cem Yılmaz mı??? Rüşveti öven dürüstlük abideleri var...Oynar başlıklı füze gibi yolda hedef değişebilir....Dün dündür Ergenekona kumpas yaptılar..Haydi yallah hop hop hop...
 TOTEM
 19 Mart 2014 Çarşamba 15:43
BU KADAR ÇOK ŞEY YAZIP SONUNDA YORUM OLARAK' TALAT BE ANLADIĞIM KADARI İLE HÜKUMET SİZİ BASKI ALTINDA TUTUYOR'Gibisinden bir yorumla karşılaşmak kötü bir duygu olsa gerek bu duyguyu bilirim sen otur uzun uzun izah et vatandaş ön yargılı,alakasız ve ezber bir sloganla sana cevap versin işte insanı bu kahrediyor.İnsanım neden böyle demeden edemiyorsun.
 Misafir
 19 Mart 2014 Çarşamba 14:27
Talat bey anladigim kadariyla hukumet sizi de baski altinda tutuyor. Lutfen dik durun ve meslek onurunu ayaklar altina aldirmayin...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime