PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan; Neden Kurdunuz Bu Komisyonu?
Talat Atilla
YAZARLAR
14 Mayıs 2012 Pazartesi

Erdoğan; Neden Kurdunuz Bu Komisyonu?

TBMM’de kurulan Uludere Komisyonu şu an hükümetin en büyük kriz mevzusu.

Komisyon aylardır ortaya bir rapor çıkartamıyor. Konunun bütün tarafları raporun çıkmaması nedeniyle sert tepki gösteriyor.

Bu gelişmelerden en çok rahatsız olan isim de Başbakan Erdoğan…

Edindiğim bilgilere göre Başbakan Erdoğan, Meclis’teki ekibine, “Madem işin içinden çıkamayacaktınız, neden kurdunuz bu komisyonu?” diye başlayan ve ağır bir tonda devam eden öfke seansı yapmış.

Sonuçta 35 vatandaş hayatını kaybetti. Komisyon’dan beklenen bunun aydınlatılması.  

Komisyonun rapor çıkaramamasının nedeni ise yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal durumu…

Komisyon, istihbaratın MİT’ten geldiğini yazsa ayrı bir sıkıntı, suçluyu TSK olarak görse apayrı bir sıkıntı olacak. Hem MİT hem de TSK suçlu dese çifte sıkıntı olacak. Etliye sütlüye dokunmayan bir rapor çıkarsa bu sefer de hükümet hedef tahtasına konacak.

Muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşlarının yanında Uludere’de yakınlarını kaybedenler büyük bir baskı oluşturacak ve hükümet, olayın üstünü örten bir pozisyona düşecek.

Bu konu şu anda hükümette öylesine büyük bir krize dönmüş durumda ki,  önemli bir haber kaynağım S&P’nin not krizinin bunun yanında hikâye kaldığını söylüyor. 

 

 

Bu kadarı fazla!

 

Geçen hafta kaleme aldığım, “60 hafız Başbakan’a Kur’an okuyor” başlıklı yazı nedeniyle bana yorum, telefon ve e-mail yoluyla ağır hakaretlerde bulunanlara birkaç sözüm olacak; Okumayanlar için önce geçen haftaki yazımı özetlemeliyim;

Başbakan Erdoğan’a Nakşi İskenderpaşa Dergahı ve Risale-i Nur Talebelerinden oluşan 60 kişilik hafız gurubu nöbetleşerek aralıksız 24 saat Kur’an-ı Kerim okuyor.

Erdoğan için yalnızca Kur’an okunmuyor. Her gün 100 İstiğfar, 100 Salatü Selam’ın ardından Allah’ın Celle Celaluhu, Er Rauf, El Muhyi isimlerinin her biri 489 kez okunuyor. Başbakan için Kur’an ve Esma’ül Hüsna okuyan hafızlar, İstanbul, Ankara, Kırıkkale ve Yozgat’ta yaşıyorlar.

Hayatım boyunca her iki mahallenin baskısına aldırış etmeden yazmaya çalıştım.

Bu yazıma muhtemelen bir mahalleden, “Mistik yazılar bunlar.” eleştirilerini de göze alarak diyorum ki, “Başbakan Erdoğan’ı gıyabında okunan dualar koruyor.

Nokta.

İşte bu satırlar için hayatımda yemediğim kadar küfür ve hakarete maruz kaldım.

Haber değeri taşıyan bir olayı köşeme taşıdığım için beni yandaş, yobaz vs. olmakla suçlayanların demokrasi ve haysiyet kriterlerini merak ediyorum.

Küfürlerin odak noktası, “Siz nasıl olur da Kur’an okunmasının bir insanı koruduğuna inanırsınız?” şeklinde oldu.

Hayatım boyunca mezhep, din, dil ve ırk ayrımı yapmadığım, hiç kimseyi bu pozisyonlarından dolayı aşağılamadığım için şu sözleri yazmaya hakkım olduğunu düşünüyorum;

Bir gazeteciyi, Kur’an okumanın faydası olacağına inandığı için aşağılamak insanlık suçudur. Ben hiç kimsenin neye, niçin inandığını merak bile etmedim.

İster Budist, ister Yahudi, isterse Putperest olsun. Bana ne?

Hiç kimsenin de beni Kur’an okumanın faydalı olacağına inandığım için aşağılamasına, küfretmesine, posta koymasına müsaade etmem.

Tüm küfür ve aşağılamaları aynıyla muhataplarına iade ediyorum.

Haddimi bilirim!

Siz de haddinizi bilin!

 

 

Sabah& ATV

Turkuvaz Grubu’ndaki satış çalışmalarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Gruptaki taşınma ve görev kaydırmaları, ATV’nin satılmak üzere olduğunun işareti.

Malum yabancı alıcılar gazetelerle ilgilenmiyor sadece televizyonu istiyorlar.

Şu an ATV’yle birlikte olan dergilerde hummalı bir telaş var.

Dergiler Sabah’ın olduğu yere taşınıyor.

İkinci önemli gösterge ise yönetici seviyesindeki isimlerde.

Satış sonrası yeni alıcıda kalması istenmeyen yöneticiler birer birer Çalık Holding bünyesine kaydırılıyor.

İyi para kazanan ATV’nin reklam gücünün gitmesi Sabah’ın satışını negatif etkileyeceği gibi maddi açıdan da medya grubunda işleri terse döndürebilir.

Bu durum kaçınılmaz olarak çalışanlara yansıyınca da bugüne kadar A sınıf gazete grubunda maaş alan personel yavaş yavaş maaşlarda erimeler yaşayarak, Yeni Şafak gazetesinin maaş pozisyonuna dönebilir.  

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 21 Mayıs 2012 Pazartesi 23:07
Teyze, siz birakin Basbakanin ne dediginide, 2 senedir Trabzonsporlularin ne dedigine kafa yorun.Bakiniz bir örnek vereyim size,nicin bu sene sampiyon olamadiniz biliyormusunuz? Iste cevabi;Hayir dualarini alamadiniz yiyenlerinizin...!
 Misafir
 21 Mayıs 2012 Pazartesi 15:11
gerçekten atv satıldı mı?
 Misafir
 19 Mayıs 2012 Cumartesi 20:24
talat vbey belliki öfkelenmişsiniz öfkeniz den eleştirileri anlamamışsınız.eleştiriler sizin bir önceki yazınızdaki erdoğanla karşılaşmanızdan başlıyor,ve 60 hafızın 24 saat durmadan hatim indirmelerini yazarak bir tür çekince yarattığınız için.sizde böyle diyecekseniz buyrun o dualardan bir miktarıda sizin olsun.
 teyze
 18 Mayıs 2012 Cuma 11:59
Sayın yorumcular Dünyanın en centilmen en muhteşem taraftarını bünyesinde barındıran FENERBAHÇE taraftarı hakkında da attack terror teşebbüsünde bulundu diye haberler çıktı ben ki küsmedim size ne oluyor.AKP yayın organı olsa iki muhalif vekil olmazdı sitede.Haberlere bahane bulmayın yorumlar imha edilince haklısınız.O zaman facebooktan giriş yapın anında onaylanıyormuş.Ne zaman benim yorumlarda faili meçhul olursa bende faceden yazacam.Editör-yorumcu mücadelesinde iyi olan kazansın yani Fenerli yorumcular.
 hulya
 18 Mayıs 2012 Cuma 10:54
Bu sitede teyze başka nerede olacak:)) Emekli tümamiral İlker Güven'in günlerce konusu geçti,tüm tv ve basında adamın görüntüsü verilirken turktime ısrarla haberin üstüne başka bir tsk görevlisinin resmini koydu,en sonunda adamın haberlerine karısının resmi ile devam etti yani İlker Güven TURKTİME'a güvenebilir.
 Misafir
 18 Mayıs 2012 Cuma 10:21
Cuma 03:07 yorum yazan misafir yorumcuya aynen katılıyorum.sanırım toplumda yaratılan korku ve paranoyadan dolayı turktime çok fazla sansür uygulamaya başladı.içesinde küfür veya hakaretten bulunmayan yorumlar bile kadük ediliyor.akp yayın organı gibi çalışacaksa açıkça söylesin bizler rahatsız etmeyiz.
 Misafir
 18 Mayıs 2012 Cuma 03:07
turktime yayınları sansür ederek ancak kafasını kuma gömer. talat atilla sitesini aktime yapsa daha iyi olacak. sokaktaki insanı sonsuza kadar susturamazlar.
 teyze
 17 Mayıs 2012 Perşembe 22:01
Başvekilimiz de öfkelenmiş demek komisyona,biz onu sessiz sakin bilirdik.TOTEM kupa sevincimi kursağımda bıraktın ya helal olsun demeyecem sana.Her yere veda yaz teyzeni adam yerine koyma aferin örf ve adetlerimizde veya Kant anlayışında bu var mı?Şike ve teşvik ruhumda var itiraf ediyorum geri dön Trabzonspor aleyhinde tek yorum yazmayacam(yani lig başlayana kadar)Başvekil aleyhine haftada 1 yoruma da anlaşalım.HULYA nereye yanlış fotoğraf konuldu da kandırılmış hissettin?
 hulya
 17 Mayıs 2012 Perşembe 17:35
Ay totem birde herkese "hakkınızı helal edin" demişsin altı üstü yorum yazmıyacaksın sanki ölüme gidiyorsun,geri geleceğin şey için bu kadar kocaman kocaman laf etme:))Bak bende gittim 2,5-3 yıl ara verdim hiç yazmadım. Vallahi girip bakmadım bile.Sonra geri geldim iyimi.Ama benim konum yorumlarımın yayınlanmaması değildi;Ben buna hiç kızmıyorum bir çok nedenleri olabilir.Benim konum ısrarla yanlış fotoğraf koyuldu ben kendimi kandırılmış hissettimde ondan ayrılmıştım.
 hulya
 17 Mayıs 2012 Perşembe 17:22
Totem bencede yazma ve git, en çok bana yararın olur çünkü senin kışkırtmaların sonucunda sinir olup yorum yazmak zorunda kalıyordum gitde hemipiz kurtulalım:)) Amaa sen varya IP numarası değişsin diye başka bilgisayar alır başka rumuzla yada misafir misafir yine sataşırsın.Bak o kadar bıktırmış ve korkutmuşsun gözümüzü.Şuursuz şuursuz yazmanın sonu budur.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime