PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zaman Gazetesine Cevabımdır...
Talat Atilla
YAZARLAR
5 Nisan 2012 Perşembe

Zaman Gazetesine Cevabımdır...

Aslında uzatmak istemem. Açıklamanın açıklaması da tarzım değil. Ama bazen insan tarzı dışına da çıkar, pek haz etmediği şeylere de mecbur kalır. Biraz sonra okuyacağınız satırlar gibi.

 

5 Nisan 2012 tarihinde TV8’de “Erkan Tan’la Başkent’ten” programına katıldım ve Tan’ın geçtiğimiz günlerde yazdığım Cemaat-CHP yakınlaşması yazımla ilgili sorularına yanıt verirken yeni bir bilgi paylaştım. O bilgi şuydu: Ankara’da Zaman Gazetesi binasının verilmeyen ruhsatı Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla verildi.

 

Bu açıklamadan 9 saat sonra Zaman Gazetesi, “Bir televizyon kanalında Zaman Gazetesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir gazetecinin dile getirdiği iddialar doğru değildir. Zaman Gazetesi yetkilileriyle Sayın Kılıçdaroğlu arasında ruhsat konusunda hiç bir görüşme olmamıştır” diye bir açıklama yaptı.

 

Turktime okurları yakından bilir. Doğruluğuna inanmadığım hiçbir bilgiyi okurlarımla paylaşmadım. Ve şükür ki bu güne kadar zaman hep beni haklı çıkardı ve “Usulen yalanlanan” haberlerimiz doğru olduğu ortaya çıktı.

 

Ve yukarıdaki açıklamaya rağmen şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki haberim her satırına kadar doğrudur. Yalanlanan o haberle ilgili bir detay daha vereyim isterseniz; Zaman Gazetesi’nin binasına ruhsat verilmemesi üzerine Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili önemli bir genel başkan yardımcısını görevlendirdi ve bu süreci Kılıçdaroğlu adına o önemli genel başkan yardımcısı yürüttü. Bu bilgiler ışığında o açıklamayı bir kez daha okuyun lütfen.

 

Ha, bu arada;

 

Programdan sonra detaylarını şu anda açıklamayı uygun görmediğim ağır bir mahalle baskısına maruz kaldım.

 

Adeta bir bardak suda fırtına koparıldı.

 

Beni üzen nokta; toplumsal uzlaşı kültürünün CHP ve cemaat arasında medeniyet köprüsü kurulmasını sağduyu ile karşıladığı bir ortamda Zaman Gazetesi’nin bazı yöneticilerinin gösterdiği abartılı reaksiyondur.

 

Önemli bir gazetenin hizmet binasının ruhsat işlemlerinde problem çıkması, bu problemin o belediye başkanının genel başkanı tarafından çözülmesinden daha doğal ne olabilir?

 

Bu abartılı tepki neden?

 

Bir kanunsuzluk, illegal bir durumla ilgili bir iddia mı var ortada?

 

Çankaya Belediyesi’nde, CHP’nin bazı mahfillerinde bilinen ama yazılmayan bir ruhsat olayını söylemişim. Hepsi bu.

 

Üstelik ruhsat konusundan konuşurken, “Bu tarz ilişkilerin siyaset iklimini yumuşatacağının” da altını çizmişim.

 

Olay budur.

 

Siz zaten biliyorsunuz ama bir kez daha altını çizmekte yarar var:

Turktime 10’uncu yılına girerken bir konudaki tavrı hiç değişmedi: Haberine inanıyorsa, yapar ve sonuna kadar arkasında durur.

Bu; dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 8 Nisan 2012 Pazar 10:33
Sn Atilla,Zonguldak denilen il yolsuzluğun,vurgunculuğun harman olduğu bir yerdir.Zonguldak merkezdeki Fevkani KÖPRÜSÜNÜN kullanım suresi dolalı 30 yıl oldu.Fakat bu köprü hala kullanılmakta.Çünkü Bürokrasisi ve yönetimi her daim kötü ellerde olan zonguldakın fevkani Köprüsünün altındaki yüze yakın işyerinden milyonlarca tl RANT geliri birilerinin cebine akıyor.Köprü heran çökmek üzeredir.Allah rızası için bir duyuru lütfen.Karaelmaslı.
 Misafir
 8 Nisan 2012 Pazar 06:08
valla hiç de iyi etmemişler.aynı şeyi zaman yaparmıydı acaba?
 Misafir
 6 Nisan 2012 Cuma 21:55
Ya Atılla arkadaşım sızın başka ışinız yokmu.sizemi kalmış bu tür haberler.Neyse bizim için altın olmaya devam edecekiniz.Sizi sevdiğimizi bize bin pişman eylemeyin..
 Misafir
 6 Nisan 2012 Cuma 20:14
sn ATİLla ahh keşke herkes sizin gibi dürüst olabilsedi güzel ÜLKEM daha güzel olurdu...Bu haberde hoplanacak ne var ne bu kibir celal kınıyorum ve hayretle izliyorum yolunuz açık olsun saygılar.
 Misafir
 6 Nisan 2012 Cuma 14:40
EDİTÖR NOTU: Değerli yorumcular; Bize gönderdiğiniz bilgi, belge ya da herhangi bir materyali kesinleştirmeden haberleştirmek zorunda olmadığımız gibi, bu etik de değildir. Sizlerin de anlayışla karşılayacağınız bu yaklaşımı hatırlatır, saygılar sunarız...
 Misafir
 6 Nisan 2012 Cuma 14:38
EDİTÖR UYUMA! beşinci kez size ankaradaki yöneticilerin eylem, görüşme ve temaslarıyla ilgili somut bilgileri mail geçiyorum. Mail size gelimiyor mu, yoksa siz sansürccü müsünüz?
 Misafir
 6 Nisan 2012 Cuma 14:36
Ben ankarada görev yapan bir gazeteciyim. 15. yılıma giriyorum. Bu haberin doğru olduğu açık ama yalan bile olsa, kaldı ki, zaman kendi yaptığı açıklamada bile, "KILIçdaroğlu ile değil, başkasıyla yaptık" diyor. Bu tepkiyi anlayabilmek mümkün değil. Size yapılan mahalle baskısı umarız bu kadarla kalır! Saygılarımızla...
 Misafir
 6 Nisan 2012 Cuma 14:33
Değerli Atilla; Gülen'e yakınlığı ile bilinen vakfın, hizmete itibar eden insanlar gerektiğinde siyasi tavırlarını değiştirebilirler şeklinde yaptığı açıklama bile sizi doğruluyor. Sanırım her şey üst üste gelince canları sıkıldı.
 TOTEM
 6 Nisan 2012 Cuma 12:44
Siyasetin gerçeklerini bazılarının anlaması bağlamında bu yazı çok değerli bence.Körü körüne inanma ve körü körüne birilerinin ardına takılma hastalığı olanlara bir ders bu ama acaba bu dersten kim ne anlayacak.Hülya kardeşim Sanada birçift sözüm var Atatürk'ü artık rahat bırak Atam Bu dünyadan göçmesinin üzerinden bile 70 küsür sene geçti ve dünya artık o eski dünya değil ve Atatürkte bir peygamber olmadığına göre onu saygı ve minnet ile anacağız ama çağın gereği politikaları izleyeceğiz.
 Misafir
 6 Nisan 2012 Cuma 12:18
kılıçdaroğlu kim ki ruhsat veriyor? öyle bir yetkisi yok onun.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime