PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakim Özkan: Yüksek yargıdan, yeni hakimlere baskı var!
Talat Atilla
YAZARLAR
29 Eylül 2014 Pazartesi

Hakim Özkan: Yüksek yargıdan, yeni hakimlere baskı var!

Ankara İdare Mahkemesi Başkanı ve Yargıda Birlik Platformu kurucu üyesi Hakim Gürsel Özkan’a, yaklaşan HSYK seçimlerini sordum.
  • HSYK seçimleri sonucunda, paralel yapıya mensup 2 bin civarında hakim ve savcının meslekten atılacağı yönündeki bilginin kaynağı nedir?
  • Hukuk devletinde böyle bir şey olamaz. Seçimi kaybedeceğini anlayan paralel yapıya mensup hakim ve savcılar özellikle bizi tasfiye edecekler söylentisini çıkararak, taraftar toplamaya çalışıyor. Hiçbir Hakim&Savcı gökten zembille inmedi. Elbette yetkilerinin dışına taşan hakim ve savcılar, hangi görüşten olursa olsun hukuk içinde sorumludur ama sırf karşı görüşten diye hiç kimsenin görevine son verilemez.
  • HSYK seçimlerinde kamuoyunun gözünden kaçan ve seçime gölge düşürecek bir gelişme var mı?
  • Maalesef var. Yargıtay ve Danıştay üyeleri il il gezerek, yeni hakim ve savcı olmuş meslektaşlarımıza baskı yapıyor. Yeni mezun olmuş bir Hakim&Savcı, karşısında yüksek yargıya mensup insanları görünce haliyle çekiniyor, etkileniyor. Yüksek yargının bu baskısı HSYK seçimlerinin sağlıklı sonuçlanmasını engelleyebilir. Kaybedebilmesi halinde, siyasi otoritenin seçimin meşruiyeti üzerine yaptığı değerlendirmenin Sayın Adalet Bakanı tarafından düzeltmesi iyi oldu. Neticede sandıktan çıkacak her sonuç meşrudur.
 
Güzel açıklama!
Kısa süre önce, Türk Milli Bayan Futbol takımının teknik direktörü Nur Mustafa Gülen’le ilgili, “Bazı bayan futbolculara objektif kriterlere göre davranmıyor. Milli olmak için bayan futbolcuların 10 maç oynaması gerekiyor. Gülen’in bazı bayan futbolcuları 8-9 kez oynatarak milli olmasını engellediği, örneğin büyük bir ilin başsavcı vekilinin kızı olan Damla Demirdön’e negatif ayrımcılık yapılıyor.” mealinde bir yazı kaleme aldım.
Futbol Federasyonu’ndan üst düzey bir yetkili arayarak, Nur Mustafa Gülen’in Fatih Terim tarafından getirilmediği, Gülen’in objektif bir hoca olduğunu belirterek, “Şayet gözünden kaçmış bir hatası var ise, hocamız bu hatasını da telafi eder.” şeklinde oldukça medeni bir açıklama yaptı.
Futbol Federasyonu’nun, yazdığım konuya gösterdiği ilgiyi teşekkür ediyor, Nur Mustafa Gülen Hoca’nın gözünden kaçtığını düşündüğüm hataları düzelteceğine inanıyorum.

*Bu yazı Talat Atilla'nın Güneş Gazetesi'ndeki köşesinden alınmıştır...
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 30 Eylül 2014 Salı 23:17
GEL TESKERE GEL TESKERE...kulak yumuşatması nedir? Cepheye marş marş...sağa çark marşşş sola çark marşşş..MARŞ MARŞ...Fıtratta çark olunca...
 Misafir
 30 Eylül 2014 Salı 21:21
14.24 Yeni dediğin 2 aylık bayat haber.
 Misafir
 30 Eylül 2014 Salı 15:41
14.25 Merkel de de Türk dizileriyle ilgili CD var.% 100 Alman malı:-)
 FRONTAL
 30 Eylül 2014 Salı 14:25
Yeni bir haber okudum : Erdoğanın sözlerini hazm edemeyen darbeci sisi hıncını türk dizilerini boykot emri vermiş:) Erdoğanı boykot edecek durumu yoktu ya:)
 FRONTAL
 30 Eylül 2014 Salı 13:55
Şantaj, montaj,tehdit, 7 Şubat,17 aralık, 25 şubat, mit tırlarına operasyon, yatak odalarını röntgenleme, milletin mahreini dinleme, darbe yapmaya kalkma, dı işleri bakanlığını dinleyip, gizli bilgileri abd ve israile servis etme, başbakana şantaj yapma, maliye baskınlarını önceden uşaklarına haber verme, casuzluk ve her türlü namussuzluk... binlerce yasa dışı dinleme, iş adamlarını şantajla himmete bağlama ve bunlara rağmen buraya gelip gülenin evlatlıkları burada ahkam kesiyor:) ha bu arada
 Misafir
 30 Eylül 2014 Salı 11:58
Can Dündar'ın "Erdoğan'ın en uzun günü" adlı belgeseli Avrupada bazı salaonlarda gösterime giriyor isteyene bilet var.Yorumculardan "Sıfırlayamadım Buba"seslerini duymamış duymak istememiş olanlara da bilet var.Kandil barış istiyor Atila Bey:-) Barışa az kaldı:-) BM'deki kalabalık dinleyicilerse göz yeşertti....BND ah BND bunu bize yapmayacaduuun:-) İtibarımız dünyada tavan yapıyor.DÜN IŞİDE LAF EDEMEYENLERİ BUGÜN HADİ ÖN SAFA BUYRUNLA YOLA GETİRİYORLAR...EYYYY.. NE EYYY? FISSS DEYECEDÜM DE..
 TOTEM
 29 Eylül 2014 Pazartesi 15:45
Cevap hakkımız sistematik olarak engelleniyor? Ben gibi rumuz kullanarak sözlerinin arkasında durup düşünceye dayalı yorumlar yapanlar sindirilip sansürleniyorda binbir dalavere ile her çirkinliği yapanların önü açılıyor?Eğer bir parça adalet duygunuz kaldı ise bu anlaşılmaz ve haksız muameleye bir çözüm bulursunuz. kırılıp artık yorum yazmadığımızda bile arkamızdan korktu,verecek cevapları yok o yüzden yazmıyorlar gibisinden hayasızca iftiralara izin vermeyin yada cevap hakkımıza izin verin.
 TOTEM
 29 Eylül 2014 Pazartesi 15:41
Bu sitede çok saldırıya ve haksızlıklara uğradık yazarlar bize hakaretler ettiler,yorumcular olmadık hakaretler iftiralar ve yaftalar yapıştırdı,Editörler sürekli ve sistemli olarak bizleri sansürledi buna rağmen düşüncelerimizi inatla ifade ettik sonunda yorulup yılınca da söyleyecek sözü olmayan satılık troller olduk söylermisiniz sayın Atilla bizler bu sitede bu hakaret ve baskılara uğramak için ne kusur ettik? neden bu muameleye bu hakaretlere ve saldırılara karşı karşıya kalıyoruz ve neden-
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime