PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP, CHP'yi İzmir ve İstanbul adaylarıyla köşeye sıkıştıracak!
Talat Atilla
YAZARLAR
4 Kasım 2013 Pazartesi

MHP, CHP'yi İzmir ve İstanbul adaylarıyla köşeye sıkıştıracak!

Yerel seçimlerde tüm partilerin temel hedefi; İstanbul, Ankara ve İzmir'i kazanmak. Ankara ve İstanbul'da iktidar partisi şanslı görünürken, İzmir' de CHP önde görünüyor. MHP'nin ise Mersin'i kazanması sürpriz olmaz.

MHP bir önceki seçimde Mansur Yavaş'la aldığı yüksek oyu, Ankara adayı Prof.Dr. Mevlüt Karakaya ile arttırmak, hatta Ankara'yı almak istiyor. Karakaya iyi eğitimli ve Ankara'nın yerlisi bir aday ama Ankara'da MHP ile iktidar partisi ile arasındaki makas oldukça fazla.

Aradaki bu ciddi fark MHP'nin enerjisini düşürmek yerine ilginç bir şekilde arttırmış. Ankara'ya çok yükleniyorlar. Ankara'da adayını en erken açıklayan MHP, billboard çalışmalarını da en erken başlatan parti oldu.

Siyaset elbette umut demek ama bu fotoğraf siyasetin realitelerini biraz da zorlamak anlamına geldiği için MHP'nin önemli bir kurmayına kafamdaki soru işaretlerini sordum.

MHP kurmayının bana çok ilginç gelen sözleri şöyle;

"MHP'nin siyaset anlayışı pratik gerçekler üzerinden yürür. Siyaset yaparken bir başka partinin çıkarlarını koruma lüksümüz yok. Ankara'ya kilitlendik. CHP defalarca Ankara'yı almayı denedi ama başaramadı. Bu sefer CHP'den Ankara için anlayış bekliyoruz. CHP Ankara'da önümüze çıkar, bize destek vermezse, biz de İzmir'de Oktay Vural, İstanbul'da Meral Akşener veya en az onlar kadar güçlü adaylarla karşılarına çıkarız. İzmir'de CHP ile iktidar partisi arasındaki fark 6 puan. Oktay Vural'ın alacağı oylarla CHP İzmir'de kaybeder. Meral Akşener'le de İstanbul'da oylarımızı iki katına çıkardığımızda ise CHP'nin İstanbul'da nefesi kesilir. Dikkat ederseniz bir çok yerde adayımızı açıkladığımız halde İstanbul ve İzmir'de henüz açıklamadık. Bu yüzden Ankara'da önümüzden hemen çekilsinler..."

 

 Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül planı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın bir kurmayına, "CHP'ye lider olacağını açıkça ilan eden bir ilçe belediye başkanının yoluna başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bir çok CHP’li yöneticinin güller döküp, kırmızı halılar sermesi neden?" diye sordum.

İlginç olduğu kadar kendi içinde de mantığı olan bir yanıt verdi bana. Özetle;

"Kemal Bey, Sarıgül'ün asıl dışarıda bırakıldığı zaman bir güç olacağını, hatta bu mağduriyetin liderlik fırsatına zemin hazırlayabileceğine inanıyor. Sarıgül’ün söylenildiği gibi gücü varsa göstermesi için kendisine bir fırsat veriyoruz. Ayrıca Kılıçdaroğlu hiç kimseden çekinmediğini de göstermiş oldu." dedi.

 

 

Kaybeder ama!

Mustafa Sarıgül'e ciddi rezervi olan bir gazeteciyim ama gerçekçi bir yorumla bakarsak; Sarıgül'ün CHP'nin İstanbul oylarını bir miktar arttıracağı görünüyor. Sarıgül'le ilgili tahminim; şayet aday olursa, -Ki hala şüpheliyim- CHP'nin oylarını arttırmasına rağmen İstanbul'u kazanamayacağı yönünde. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacağı için gözünü CHP genel başkanlığı dışında dikecek ikinci bir hedefi yok.

 

Geçti artık!

Deniz Baykal'ın, "Sarıgül gelirse CHP çapulcu partisine döner." sözlerini kaleme aldıktan sonra kamuoyunda geniş yankı yaptı. Baykal, yazımdan bir gün sonra, "Ben bu sözleri söylemedim." dedi. Bunun üzerine, Baykal'ın bu sözleri söylerken yanında olan 3'ü gazeteci, 2'si yeni bir tanesi eski milletvekili olmak üzere 6 şahidin ismini yazdım. Ve Baykal susmak zorunda kaldı. Baykal açıklamasında, "Sarıgül'le ilgili konuşacağım" dedi. Sarıgül ve CHP el sıkıştı ve iş hemen hemen bitti. İş işten geçtikten sonra konuşsa ne olur, konuşmasa ne olur? Bu arada Sarıgül gelirse, Baykal istifa eder diyenler yanılıyor. Baykal kendisini ev sahibi, Sarıgül'ü misafir gördğü için istifa etmez!

 

İyi aday ama!

STAR TV, TV8  ve SES TV'de terazi programını yapan başarılı gazeteci Bedrettin Habiboğlu yerel seçimlerde Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinden siyasete girmeye karar verdi.  İlk siyaset deneyimini iktidar partisinden yaşamak isteyen Habiboğlu, vicdanlı bir entelektüel olduğu kadar, ünlü islam alimi Hacı Ziya Habiboğlu'nun oğlu olarak da bilinir. Siyaseti sevmediğim, iyilerin harcandığını bildiğim için Habipoğlu için bir temennim yok. Umarım kendisi için hayırlısı olur.

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 11 Kasım 2013 Pazartesi 21:36
Son olarak gözlemim şu;Kırsalda yaşayan,kahvede oturan vatanrdaşın gündemi farklı,uluslarası ilişkiler,sınırda olup bitenler,siyasi gerginlik,yarının Türkiyesi için beklentiler ve v.b konularda çokta duyarlı değil.Herkes kendi gündeminde.Bunlara birde sessiz kalan basının duyarsızlığı eklenince spor ,magazin ve müziğin günlük uğraş alanı olduğu bir ülkede 120 ye yakın üniversteden bilimden teknolojiden söz etmek mümkün değildir. Yarının Türkiyesi'nden beklentim ise hiç yoktur.
 Misafir
 11 Kasım 2013 Pazartesi 21:31
M.Sarıgül olayına gelince,Sarıgülyol haritasını çizerken siyasi hayatına ve geleceğe yönelik destek almıştır ve projeksiyon yapmıştır. Adel olup olmamamsı anketlere bağlıdır.Ve siyasi tabloya,aday olursa ve CHP'nin oylarını artıtırsa da"bunu kendi başarısı olarak" sunacaktır. dAHA OLMADI;B Planı genel başkanlıktır yarışıdır..Bu projeksiyon,yarının Türkiyesi'nde nasıl bir yer bulur ve nelerg etirir,zamanla birlikte göreceğiz.
 Misafir
 11 Kasım 2013 Pazartesi 21:28
Devam ediyorum,yüzde 12-14 bandında siyaset yapmak gerçekten zordur,Eğer iktidar olmak gerekiyorsa,misyonu vizyonu ve projeleriyle gündeme ışık tutacak,ciddi örgütlü ve gelişmeleri izleyen yöneten kriz yönetimleri olan,çağımız ın tüm iletişim ve teknoloik verilerini kaynaklarının kullanaan ve kadrosuyla hizmet verecek bir yapı oluşturulmalıdır.İstanbul'da yüzde 5 olan oy yüzde 10 olacakta hemen Akşenher'i aday olmalı,o yüzde 5 Türkiye genelinde birkaç puan yükseltir.
 Misafir
 11 Kasım 2013 Pazartesi 21:24
Sayın Atilla;Yeni görevinizde başarılar.. Yormunuzla ilgili bazı konularda düşüncelerimizi iletmek istiyorum.MHP kurmayının söylemleri politik açıdan çok tutarlı değil,o zaman" koalisyon yapın,daha çok oy alırsınız.Günlük politikalarla iktidar olmak çok zor,hem teşkilatlar hem taban çok aktif değil,üstelik heyecanda yok.Ankara'dan bazı şeyleri söylemek kolay da,gerçekleri de göz ardı etmemek lazım.Birleşme sandıkta olur,bunu da zaten tercihi belirler.
 TOTEM
 8 Kasım 2013 Cuma 14:51
Allahınızı severseniz; bir insanı yeni görevinden dolayı kutlayan bir mesaja bile eksi verebilecek kadar şuurunu yitirmek ne tür bir ruh halidir? Arkadaşlar lütfen kendinize bir bakın ve sağlıklı davranış tarzları sergileyin.
 FRONTAL
 8 Kasım 2013 Cuma 09:33
Yeni göreviniz hayırlı olsun sayın Atilla . Kutlarım sizi, başarılarınızın devamını temenni ederim.
 TOTEM
 7 Kasım 2013 Perşembe 21:15
Tebrikler sayın Atilla yeni görevinizde başarılar dilerim aslında bu kadar beklemelkeri bile garip olmuş.
 TOTEM
 5 Kasım 2013 Salı 17:45
Melih Gökçek ile Mustafa Sarıgül ü birbirine benzetiyorum aslında detaylı bir analiz yapan herkes bu benzerliği farkedecektir diye düşünüyorum. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bence yakın zamanın CHP genel başkanı Mustafa Sarıgül dür bunu Chp içinde herkes hissediyor hatta biliyor buna Kılıçtaroğlu da dahil ancak benim tek tereddüte düştüğüm konu Sarıgül hakkında net ve somut birtakım suçlamalar geleceği yönünde Akp sarıgülden garip bir şekilde hiç rahatsız değil.
 TOTEM
 5 Kasım 2013 Salı 17:42
Zor başetti Sarıgülün İstanbul belediye başkanlığı hevesi yok o Chp nin başında olmak istiyor ve bende sayın Atilla gibi Sarıgül ün havayı kokladıktan sonra duruma göre son anda adaylıktan çekilebileceğini düşünüyorum zira Sarıgül Chp genel başkanı olmak için 5 yıl daha beklemez,bekleyemez vesselam İstanbulu şu hali ile Chp nin Sarıgül ile bile alamayacağı gerçeğindenden yola çıkarsak Sarıgül gibi kurnaz bir politikacının eminim ki başka planları vardır diye düşünüyorum.Ben garip bir şekilde-
 TOTEM
 5 Kasım 2013 Salı 17:40
Sarıgül! bu isim şimdilerde popüler o yüzden bu isim üzerinden başlayalım! Toplum olarak balık hafızalı olduğumuz için yakın geçmişte Chp nin Sarıgül hakkında ortalarda savurduğu yolsuzluk ve mafya iddialarını şimdilerde kimse pek hatırlamaz . siyaset ilginç bir müessese dün hain dediğine bugün kahraman muamelesi yapmak abes karşılanmıyor neyse ben havada kalan iddialar üzerinden gitmeyeceğim. Sarıgül Siyasette Kılıçtaroğlunu da diğer Chp lileri de parmağında oynatır onunla Baykal bile cidden-
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime