PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sedat Ergin’in susturucusu: Mizanpaj!
Talat Atilla
YAZARLAR
26 Haziran 2015 Cuma

Sedat Ergin’in susturucusu: Mizanpaj!

Hürriyet Gazetesi, seçim öncesinde polemiğe girdiği Ak Parti teşkilat başkanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’ya mizanpaj süsü vererek, basın tarihine geçecek bir sansür uyguluyor.
Basının en azından bir bölümünün saygın bir kalem kabul ettiği Hürriyet’in yayın yönetmeni Sedat Ergin’in mizanpajı adeta susturucu bir silah gibi kullanması
kendisi ve patronu adına büyük bir talihsizlik.
12 Haziran Cuma günü Ak Parti MKYK kararının ardından, “MHP ile uyum olur” başlığı ile kullandığı haberde Soylu’nun üzerine bant çeken Hürriyet, Demirel’in cenazesinde de benzer bir uygulama ile aynı karartmayı yaptı.
Mesele Süleyman Soylu meselesi değil elbette.
Hürriyet’in Soylu’nun şahsında uyguladığı bu sansür, Hürriyet’in durduğu siyaset ve duygu merkezini ele vermesi açısından oldukça önemli ipuçları veriyor.
Hürriyet’in birinci sayfasından, neredeyse haftada bir, “Biz tarafsız gazeteyiz” deme ihtiyacını neden hissettiğine daha iyi empati yapabiliyoruz!
Tamam, objektif olmak da; bir yönüyle sübjektif bir bakıştır ama tarafsızlığa bu kadar sık öykünen bir gazete, kendisini iyot gibi açığa çıkarmamalıydı!
Hürriyet, fotoğrafına dahi tahammül edemediği bir siyasetçi için, objektif haberler yapabilir mi sizce?
Mesele Soylu meselesi değil derken tam da şunu yazmak istedim;
Demek ki Hürriyet, tarafsız değilmiş!
Demek ki Hürriyet, gönül koyduğu siyasetçilere tarafsızlık rezervi koyuyormuş!
Demek ki mesele, yalnızca haber değilmiş!
Hürriyet, bu satırların yazarına da üç kez, üstelik başkaları namına ateş etmiş bir yayın organıdır.
Son atışı bizzat Aydın Doğan yaptı!
Uzun mesele.
Bir kitapta yazarız nasipse…
Gazetecilik, en şerefli mesleklerin başında gelir.
Yeter ki onurlu olsun.
Herkes, bulunduğu noktadan iki adım geriye çekilerek önüne bakmalı.
Daha iyi insan olmamızın önündeki engelleri kaldırmayı deneyebiliriz.
Başarabiliriz.
Neden olmasın?
 
Talat Atilla/Güneş
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 28 Haziran 2015 Pazar 16:52
bırak bu işleri de SURİYEYE GİRME İŞİNDEN BAHSET. Bilal ile Burak ne zaman silahbaşı yapacak? Onlar olmadan tek Mehmet girmemeli suriyeye. BERAT da onlarla beraber olacak tabii, cephede diğer MEHMETlerle.
 Misafir
 27 Haziran 2015 Cumartesi 05:43
İsrail'in Suriye ve kuzey Iraktaki ortağı Bilal ve Burak ile onların babasından bahsetmeden Aydın Doğan'a saldırmak ancak bir AKP trolünün işi olabilir, bunda şaşılacak bir şey yok. Troller tek tanrılı bir dine mensuplar, yeşilpara tanrısına tapıyorlar.
 Misafir
 27 Haziran 2015 Cumartesi 00:56
yazarı tetikçilikle suçlarsan o yorum çıkmaz, maksat kendini tatmin olunca en kolayı yazarı eleştiren yorumcuya giydirmek, yorumun çıkması garanti. Epeydir bu maaşlımaşalar ortalıkta yoktu ama demek ki ortalığı yatışmış gördüler, onca rezaletin üstünün örtüldüğünü sanıyorlar.
 Misafir
 26 Haziran 2015 Cuma 16:53
Şu tetikçi yorumcular ne kadar basit ve sığ yazıyorsunuz. Talat bey bir aydın doğan eleştirisi yapıyor. Kiralık yorumcu gibi aydın doğanı savunuyorsunuz. İsrail'in basındaki ortağı aydın bey. basitlikten kurtulun
 Misafir
 26 Haziran 2015 Cuma 15:28
Gazeteciliğin onurlu ve şerefli olabilmesi muhalefet eleştirmekle olmaz. Size bir tokat atana diğer yanağınızı dönmekte olmaz. Gazetecilik zayıfa değil güçlüye set çekerek olur. Hürriyet bunu yapıyor, siz soylunun herhangi bir yanlışını eleştiren tek satır yazabildiniz mi. Sordunuz mu, bilader bu kadar ağır laflar ettiğin adamlarla nasıl yan yana durabiliyorsun diye. Ben bile size gazetecilik konusunda laf ediyorsam bi oturup düşünün, topunuzun sonu mete akyol gibi .
 Misafir
 26 Haziran 2015 Cuma 09:28
aynı yargılamayı AYNAYA BAKIP YAPABİLENE İNSAN derim. lafın tamamı aptala söylenir.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime