PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şu uzaylı meselesi!
Talat Atilla
YAZARLAR
10 Aralık 2014 Çarşamba

Şu uzaylı meselesi!

Uzaylı gördüm. Ahan da görüntüsü!” diyenin, televizyonlarda kendisine yer bulmasına önceleri kızıyordum ama, şimdi bu görüntüleri,  Kemal Sunal filmleri lezzetinde izliyorum.
Uzaylı fenomeni, bilimsel platformun dışında, tamamen ticari bir sektör oldu.
Avrupa’daki benzerlerine göre Türkiye’dekiler daha amatör; neredeyse, uzaylılarla akşam kahvaltıları yaptıklarını söyleyecekler.
Oysa başta ABD, uzaylıların varlığına ikna etmek için uçuşa yasak bölgeden tutun, silikon uzaylıları el altından kamuoyunun gündemine getirip, sonra da, “Yorum yok” sözleriyle şüpheyi beslemeye devam ediyorlar.
Meselenin yalnızca ticari olmadığını düşünüyorum;
Öngörüm şu;
Avrupa, Dünya’yı uzaylıların varlığına ikna ettikten sonra, kitlesel imhalar yapacak ve suçu da sözde uzaylıların üzerine atacaklar!
Çok mu uçuk geldi;
Kuyruğunu dahi görmediğiniz uzaylıların varlığına inanıyorsunuz da, bin yıldır sabıkalı Avrupa ile ilgili tezimi niye çöpe atıyorsunuz ?
 
Bir de böyle düşünün!
Osmanlıca öğrenilmesine karşı çıkan dinamik bir muhalefet grubu var.
Bir fikrin taraftarları olması ne kadar makul ise,  karşı düşünenlerin olması da o denli anlaşılır bir duruştur ama Osmanlıcayı isteyenlerin,  “Dedelerimizin mezar taşını okuyamıyoruz”  tezini susturacak karşı bir fikir henüz üretilemedi.
Dedelerinin mezar taşını okumak, sembolik olmakla birlikte çok güçlü bir replik.
Dili olmayan bir milletin tarihsel hafızasının çökeceğini, sekiz sütuna manşet veren bir atasözü adeta…
Osmanlıca ifadesi, Osmanlı İmparatorluğu’na duyulan alerjiyi de gün yüzüne çıkarıyor.
Oysa, Osmanlı’nın yanlışlarını da, dilini öğrenerek ortaya çıkarmak fikri daha makul değil mi?
Muhalefetin karşı çıkışında, mantıktan ziyade, şüphecilik ve duygusal bir tavır hissediyorum.
Osmanlıcayı öğrenmenin, Türkiye’yi geriye götüreceğini düşünüyorlar.
Geri ifadesinin alt dilinde de; Türkiye’nin şeriat yolunda Osmanlıcayı öğrenerek mesafe alacağı var sayımı var.
İçleri rahat olsun;
Bu millet İngilizceyi öğrenerek muasır medeniyet seviyesine ulaşamadığına göre, Osmanlıcayı öğrenerek de geriye gitmez.

Talat Atilla/Güneş
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 12 Aralık 2014 Cuma 15:47
Ne yorumlar geliyor görmeyeli?Hülya hanım,hülya hanım diye parmak sallayanlar;Osmanlıcadan vaz geçtik Osmanlı Harflerinden bahseden alimler(!);kendi okumamış yazmamışlığına bakmadan 70 yıldır Türkiyede şair ve yazar yetişmemiş diyenler;5000 yıllık Türk,2000 yıllık da yitirilmiş,unutulmuş tarihimiz diye uydurma bir tarihden bahsedenler ve de geyik muhabbeti yapan dayılar,emmiler,teyzeler, hülyalar,totemler...Normal,Talat Atilla bu isteğin sonunda ne çıkacağını bilmiyorsa?!.
 teyze
 11 Aralık 2014 Perşembe 22:11
19:03 yorumcu yorum saati dikkatimi çekti Kuruluşu Osmanlı Dönemi ve bir ara ismi,Osmanlı Beşiktaş Terbiye-i Bedeniye Mektebi olan Beşiktaşımıza başarılar diliyorum stadda elektrikler gitti bende buraya geçtim.Mevzumuza dönüyorum büyük harf küçük harf tartışmasını yabana atmayalım.hulyanın beş adet küçük harf için kopardığı fırtınaya şahit olduk.Koskoca tarihimizi eserlerimizi düşününce bende hulya şiddetinde Osmanlıca için mücadele kararı aldım.TOTEM bende buralardayım zaman zaman,aldığın artıları sana muhaliflerin eksilerini kim veriyor sanıyorsun :)
 TOTEM
 11 Aralık 2014 Perşembe 21:20
19.03 biz burada bakanlar kurulu değiliz ki:) Memleketi kurtarma ve kritik kararlar alma merci değiliz arada geyikte yapmasak sürekli bana ajan yada maaşlı yorumcu diyen abuk insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum bırak ta şurada iki satır sohbet edip gevşeyelim artık birilerinin 17 25 nakaratından başka bir şey görmek istiyor insan.
 Misafir
 11 Aralık 2014 Perşembe 19:03
Biz burada 5000 yillik Türk 2000 yillik yitirilmis unutturulmus tarihimizden mevzu edrken bir takim yorumcu vatandaslar dersi kaynatmaya ve olayi sulandirmaya gitmistir. Ne var yani büyük ya da kücük harfle yazilmis diye kopartilan firtina. Bizim orda buna "ne oldu sirmalarin mi döküldü" söylerler. Lütfen acilen konuya dönün, yazacaklarim cok seyler var.
 TOTEM
 11 Aralık 2014 Perşembe 19:00
Teyze ve Hülya sizleri her zaman burada görmek isterim sizlerle site hem daha renkleniyor hemde kalite geliyor Hülya senin düşünce yapını asla çözemesem ve asla çözemeyecek olduğumu bilsem de En azından kimsenin ağzı ile konuşmayıp iyi yada kötü kendi düşüncelerini savunmanı taktir ediyorum son yazdığın yorumda Tayze ile bana hak vermen bile tartışma kültürünün olgunluğunu gösteriyor. Teyze sende bu kadar kaybolma ben kaybolsam da takip ediyorum yorumlarından mahrum etme bizi.
 hulya
 11 Aralık 2014 Perşembe 18:48
Totem düşündüm; teyze gibi sende haklısın:)
 TOTEM
 11 Aralık 2014 Perşembe 18:05
Sayın HÜLYA kardeşim aynı şeyi sende yapmışsın! yani kendi ismini küçük benim Rumuzumu büyük harfle yazmışsın:)) oysa bundan şikayet ediyorsan şu şekilde yazman gerekirdi (Teyze adil değilsin;Hülya yı küçük harfle yazıp Totem i büyük harfle yazmak ne demek?)
 TOTEM
 11 Aralık 2014 Perşembe 17:40
Teyze gelip ortalığın tozunu atmış ve büyük renk katmışsın:) *HÜLYA* senin gibi bir düşünürün totem için bu derece komplekse girmesini yadırgadım doğrusu:) nasıl seni büyük kendi rumuzumu küçük yazdım egon tatmin oldu mu:)Aslında herşeyi gülümseyerek izliyorum mesela 4 ayrı gazete alıyorum 4 ayrı Türkiye profili gözlemliyorum herkes kendi havasında tartışmalar artık anlamını yitirmiş zira biri Allah bir dese diğeri mutlaka muhalif olur.BU ARADA TEYZE ADİL OL BİRDAHA HÜLYA BÖYLE totem BÖYLE OLAA.
 teyze
 11 Aralık 2014 Perşembe 15:58
hulya ayıp ediyorsun ama,bu sitede kullandığınız isim neyse ondan öyle yazdım.Site ismin Hülya OSMANOĞLU olsa aynen kullandığın şekilde yazardım.UZAYDANGELENHULYA olsaydı bu sefer hepsi büyük harf olurdu.Yeni yorum yazarak editörleri sinirlendirme durduk yere özrünü kabul ettim.
 teyze
 11 Aralık 2014 Perşembe 15:58
hulya ayıp ediyorsun ama,bu sitede kullandığınız isim neyse ondan öyle yazdım.Site ismin Hülya OSMANOĞLU olsa aynen kullandığın şekilde yazardım.UZAYDANGELENHULYA olsaydı bu sefer hepsi büyük harf olurdu.Yeni yorum yazarak editörleri sinirlendirme durduk yere özrünü kabul ettim.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime