PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye varsa, Türk de var!
Talat Atilla
YAZARLAR
4 Aralık 2013 Çarşamba

Türkiye varsa, Türk de var!

AK Parti yöneticisi Prof.Dr. Yasin Aktay gibi bilgi ve belagati yerinde bir akademisyenin, “Türk diye bir ırk yok” sözleri, objektif tarih açısından yok hükmünde olduğu kadar,  Aktay’ın kişisel tarihi adına da talihsiz bir beyandır.

Bir tarihçi, kalkıp;

Avrupa’yı titreten Atilla, İngiliz!

Gemileri karadan yürüten Fatih, Fransız!

Korkusundan Çin Seddi yapılan Metehan, İspanyol!

Vatan kurtaran Atatürk, Yunan!

3 kıtada; 21 eyalet, 250 sancak alan Kanuni İtalyan, dese, bir şey değişir mi?

Şayet tarih, canlı kanlı bir insan olsaydı, bu ve benzeri yaklaşımlar karşısında, gülmeye bile tenezzül etmezdi…

Bu beyanlar; Başbakan Erdoğan’ın büyük risk alarak gerçekleştirmeye çalıştığı açılımın da ruhunu zedeleyen çıkışlardır.

Elbette, bir ırkın, diğer ırktan üstün olduğunu ancak ruh hastaları iddia edebilir.

Ancak; Devletleri ayakta tutan ortak paydaları örselemek, fay hatlarımızı çatlatabilir.

Kim, kendisini hangi kök ve ırktan hissediyorsa, bu kimliğini, diğer kimlikleri ezmeden yüceltme hakkına sahiptir.

Kimliklerin yaşamsal hakları eşit, devletlerin kimlikleri tektir.

Bir zamanlar; Kürt kardeşlerimize devlet içinde devlet oluşturan bazı unsurların, baskıcı ve devletle aralarındaki gönül köprüsünü yıkmak için bilinçli bir politika izlediği doğrudur.

Ancak; Devlet DNA’sına yerleşmiş bazı unsurların baskıladığı yalnızca Kürt kardeşlerimiz olmamıştır.

Özür dileyerek kendi tarihime ait bir anekdot ile açayım;

Bu satırların yazarı, 28 Şubat döneminde, sadece, “Asker, sivil siyasete karışamaz. Haddinizi bilin!” diye yazdığı için, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde, 1 yıl 8 ay hapse mahkûm edilmiştir.

Aynı dönem, aynı cezayı aldığımız Erdoğan’a, geçmiş olsun ziyaretine gittim.

Bana verilen yüksek cezanın metinlerini okuyunca,  Başbakan bile bu zorlama cezaya çok şaşırmıştı!

Dağa çıkmadım! Devlete küfretmedim! İsyan etmedim!

Elbette başımı da eğmedim!

Toplum mühendislerinin şu gerçeği görmesini arzu ediyorum;

Devletin günah çıkarmasının da bir sınırı olmalı!

 Ben Türk’üm” diyene ırkçı, “Ben PKK’lıyım” diyene, “Demokrat” yaklaşımı, Türkiye’yi kayıtsız şartsız böleceği gibi Allah korusun iç savaş da çıkarır.

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ifadesi, müstakil değil, eşit hisseli bir tapudur.

O tapunun namusu da; Türk’ün, Kürt’ün, Çerkez’in, Laz’ın, kanıyla kırmızıya dönen Türk bayrağıdır.

Gördüm ki; Diyarbakır’da birkaç rezil adam o bayrağı indirdi.

Çanakkale’deki dedesi görseydi, ellerini kırardı!

 

CHP’nin İzmir sınavı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika’da, “Kocaoğlu isterse, yeniden adayımız olabilir” mealinde bir açıklama yapınca, CHP içinde pusuya yatmış, “Merkez sağ düşmanları” kafalarını göstermeye başladılar.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Dağdan gelip, bağdakini kovamazlar” diyerek, anketlerde birinci sırada çıkan ve en az Kocaoğlu kadar başkanlık şansı olan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’a yakışıksız bir sataşma yaptı.

Sırf bu örnek bile, Kocaoğlu’nun adaylığı söz konusu olduğunda, CHP’nin atom altı parçacıklara bölüneceğinin kanıtıdır.

Moroğlu, bu demeciyle, aslında, merkez sağı partisine davet eden Kılıçdaroğlu’na hakaret etmiştir.

CHP’li Moroğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na hakaret etmeyi, Kocaoğlu’ndan öğrendiğini yazmaya gerek yok!

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 5 Aralık 2013 Perşembe 21:14
Rafa kalkmış gibi görünen konuları kaşımak için yazmıyorum. Başbakanın ve N.Avcı'nın derdi gerçekten eğitim olsaydı 15 güne meclise gelecek denen konu için memleket bu kadar gerilir miydi? Komşum dershaneci cemaatten de değil eşi ağlıyor.Kapanırsa ne yaparız diye? Bu iş başkanlık veya cumhurbaşkanlığı hevesiyle yapılan hamlelerdi...Fanatik yorumcularsa burada coşup sayıp döktüler...Noldi ???? Politikacıları tanımıyorsunuz...Hepsi Turhallıdır...Arınç kum torbası değildir:))
 Misafir
 5 Aralık 2013 Perşembe 21:05
"Üslubumu korumak için kendimi zor tutuyorum." Bu da bir üslup bozukluğu. Bu cümlen bozuk üslubun alası...Sana uymayan fikirlere ne yapacaksın küfür mü edeceksin?? Totem bildiği doğruyu tek doğru zannedenlerden oldun...Artık AKP'nin yanlışları için herkese saldırıyorsun...Üslubunu bozma bence.Arınç Kum torbası değilim der Yanlış kelime kullandım der.Öbürü 15 gün sonra iş bitecek der sonra 2015'e sallar sen onlara uyup coşma vatandaşa bühtan etme...Bunlara bakma sen.Bak N.AVCI şimdi çarkçı oldu.
 Misafir
 5 Aralık 2013 Perşembe 20:58
Çözüm sürecine ben de inamak istemiştim..Fakat BDP'nin kongresinde indirilen bayrağı polis bile geri asamıyor.Halk bölücü olmasa da yarın militanlar bu bölgeye Türk memur sokmayacak bayrak indirecek paçavrasını asacak..sonra...Sonrasını düşünmek bile istemiyor Allah korusun diyorum.Şahsi ikballeri için antidemokratik yollarla kurum kapatmaya kalkıp Demirtaşları KIŞANAKLARI sevindirenlere yazıklar olsun...
 TOTEM
 5 Aralık 2013 Perşembe 19:33
hemde Oslo görüşmesinde ikisinde birden hata yaptı demek tutarsızlık ötesi bir eblehlik boyutunda! Bunlar birilerinin ağzı ile konuşan çapsız militanlar olmayan zekaları ile bana laf yetiştirmeye çalışlırlar ancak bana gerek kalmadan kendi yorumlarında kendileri ile çelişip kendilerini yalanlıyorlar. boş insanlarla uğraşmak aslında zamanı gereksiz yere harcamaktan başka birşey değil.
 TOTEM
 5 Aralık 2013 Perşembe 19:31
Akp uluderede hata yaptı!! Irak topraklarında gecenin yarısı kaçakçılık yapmak için ne oldukları belli olmayan son derece masum insanlar vuruldu!!Sanarsın ki gece uyurken evlerinde vuruldular.Mavi marmarada çok yanlıştı hükümet İsrail haklıydı uluslarası sularda silahsiz vatandaşlarımızı öldürdü adamlar haklı vatandaşa göre Hükumet hatalı!Dershanelerde çok hatalı! tabi gençleri kafalayıp kendi istediği gibi yetiştiremeyecek adamlar!Kck da da hata yaptı aslında tutuklamayacaktı ve hem Kck da-
 Misafir
 5 Aralık 2013 Perşembe 11:11
AKP Uluderede, Mavi Marmarada,Osloda ,TFF 'de, % 50'yi zor tutuyorumda ,dershanelerde,KCK da hata yaptı..TÜRK yoksa Kürt varsa...Saçmalık...Bunu savunmak da saçmanın ötesi her oltaya balık olmak nedir?
 TOTEM
 5 Aralık 2013 Perşembe 10:59
Değilsin,sen aslında Türksi,n dese ben değişecekmiyim? Yada biri Türk ırkı yok dese Türk ırkı yok mu olacak? İnkar yada baskı gerçeği değiştirir mi? Sayın Atilla bu konuda gerekeni söylemiş ve bende imzamı atarım dedim ama yetmiyor kardeşim vatandaşa yetmiyor bulmuş sömürebileceğini düşündüğü bir konuyu dibine kadar kullanmak istiyor sonrada armut yada ebleh deyince kızıyor!Ben Akp yi birçok kez eleştirmişim de samimiyetimi sorguluyor be adam sen bi,rkez olsun benim yaptığımın yarısını bile-
 TOTEM
 5 Aralık 2013 Perşembe 10:56
Bazen gerçekten üslubumu korumak için kendimi zor tutuyorum!! Biri çıkmış yanlışa yanlış diyemiyor diye beni eleştirmiş! ve partici ilan etmiş beni!Hani dinime sözven müslüman olsa derler ya o misal vatandaşlar nasıl oluyorda kendi fanatik tavırlarını asla görmeyip seni yaftalamaya çalışıyorlar gerçekten birtürlü çözemedim! Ben tüm eblehlere ve tüm eblehliklere karşıyım!biri isterse herkes Türktür desin,diğeri Türk diye bir ırk yoktur desin ne farkeder? Neyi değiştirecek? Bana bin kez sen çerkes
 Misafir
 5 Aralık 2013 Perşembe 10:22
Particilik budur ben eleştirirsem hür düşünce olur. Sen eleştirirsen rantiyecilik olur. Bak adamlar eleştirdi Beyefendinin ATV de bu iş 15 gün sonra bitecek dediği kurumlar kapanmadı...Bunlar hak aramaya fitne der.Sonra yanlış kelime seçtim der.Türkiye'nin lise gençlerinin % 35 'i alkol kullanıyor eğitimin durumu malum adam bu çıkışa FİTNE diyor. Sonra da yanlış kelime seçtim.N.AVCI benim ilimdeki dershanelerin dönüşmesi imkansız dedi.Tehlike geçince dik dur:)SİYASET= Evet efendim, sepet efendim
 Misafir
 5 Aralık 2013 Perşembe 05:15
-3- titrek kahraman cesaretlenmiş, "sabah akşam işe gidip gelirken adamların *öp*mesi bir şey değil ama köprünün başı çok kalabalık oluyor, işimize geç kalıyoruz, yanlarına birkaç tane daha adam verseniz de bizlerin *iş*ini çabuk bitirsinler, işimize geç kalmasak" deyivermiş. Bizim kahramanın itirazları da bu tarzda oluyor galiba.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime