PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ZİNCİR
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
31 Temmuz 2024 Çarşamba

ZİNCİR

 

Zincirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri yoktu kaybedenlerin... Asla zincir vurulmamış politik oportünistlerin, sahtekâr mizaçlı sömürülerle aşka yelken açtığı gemiydi; romantik işsizlerin.  Kabul etmesi yaralayıcı olsa da komünizmin birkaç kitaptan aşırılmış masalsı anlatı olduğunun tespitidir 2. Dünya savaşı. Birincisi; imparatorlukların, çarların ve yumurtadan yeni çıkmış devletlerin paylaşım mücadelesi idi. Ki hepsi kraliçe yoluyla akraba-i taallukattandı... Emperyalist paylaşımın coğrafi haritasına odaklanırken Almanya haksız bir ceza ile ilişkilendirildi. Almanya'ya yardım için Rusya'ya yeni cephe açma hevesi, Osmanlı denilen devletin Sarıkamış'ta 90.000 cengaverin canına mal olan cehaleti ve paşanın Alman sevdasının maliyeti sadece bundan ibaret olmadı. Kuvayi Milliye kökünden sarsıldı. 1. Dünya savaşı sonrası Almanya, haksızlık bilicinde kendi intikamını sadeleştirdi. Pigme bıyık ve minyon tip sahibi adama tanrısallık atfetti. Sonrasında birbirinin azılı düşmanı faşizm ve komünizm Polonya'yı bölerek kanser gibi, bir toplumu mahvetmeye meyletti. Şimdilerde bakınca;  80 yıl ertesinde Ukrayna'nın makûs kaderi gibi...!

FLASHPOST : Zincir doğrusalsa birleşmez. Ancak dairesel ise mutlak bir birleşme öngörülmelidir. Tüm esamesi kendinden menkul felsefeler ki ; Budizm, Brahmanizm, kitap gönderilmiş peygamberler ve Resuller, Varoluşçuluk felsefesi ; kader ve zaman kavramlarının dairesel döngüsü üzerine kanıt niteliğinde görüşlerini beyan etmiştir. 

Şimdilerde; bürokratından diplomatına, falcısından kahinine kadar herkesin dilinde aft olan hadiseyi irdeleyelim beraberce...; Hekim olarak, belli vitamin yoksunluğunu tarif ederim ki, hiçbiri temel gıda maddelerinin eksikliğine dayanmaz. Mesela 3. Dünya savaşına en hazır ülke biziz diyebilen yetkili, kozmik oda kumpası yoluyla bu ülkenin işgal altındaki savunması hakkındaki bekaret nitelikli bilgilerinin en az 5 devletin elinde olduğunun farkındalığında mıdır diye sorabilirim rahatlıkla.. Savunma sanayii üzerindeki son on yıllık yatırımın mahrem bilgi kapsamında saklanabildiğini umabilir miyiz esasında..., Önceki öngörülerimin çıkmış olması kerametten değil necasetten arınma çabasındandır diyeyim şahsım mukabilince. Ancak USA toplumu yeniden sarı ördeği seçerse...; silahını temizle ve kurşunun yeter sayıda olsun özetle...! Zincir ya da kelepçe, bileklerindeki nabızı halen daha tarumar etmemiş ise mücadele elzemdir...!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime