PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ağalar, beyler!
Talat Atilla
YAZARLAR
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Ağalar, beyler!

Ağa, Osmanlı döneminde, Kapıkulu Ağası, Harem Ağası, Yeniçeri Ağası gibi, toplumda ayrıcalıklı bir konumu ve otoritesi olan kişilere denirdi.
Tarih içinde, Köy Ağalığından, Kırkpınar Ağalığı’na kadar, onlarca Ağa türü çıktı ama, Türk demokrasi hayatında, ağa kavramı, sendika ağaları ile vitrine çıktı.
Sendika başkanları, işçiden kestikleri aidatlarla, muhteşem binalar diktiler, altlarına gıcır gıcır son model arabalar çektiler.
İşçi ağaları zenginleşirken, işçiler daha da fakirleşti.
Sendikalar önce, işçinin bir aylık mesaisinin 4 saatlik ücretini, sendika hesabına geçirdiler.
Gözleri doymadı!
Bu sefer de, işçinin her ay, 1 günlük mesailerini sendika hesabına geçirdiler.
İşçilerin, sendika başkanlarından tek isteği, patronların bitmek bilmeyen ihtiraslarına karşı, kendi hukuklarını korumaları oldu ama bunu çok az sayıda sendika becerebildi.
Soma faciasında olduğu gibi...
Maden sendikaları, Soma'daki 301 canın ölümünde pay sahibidir.
Ortada, para için her şeyi yapmaya hazır olduğu belli, gözleri fel fecir okuyan Alp Gürkan'a, "Dur arkadaş! Bu ocakta insan çalışamaz!" diyerek, yeri göğü inleteceğine, ne kazadan önce, ne kazadan sonra ortaya bile çıkmadılar.
Aidatları almayı, plazalar dikmeyi, ultra arabalarla gezmeyi iyi biliyorlar ama, işçinin hakkını korumaya gelince, hayalet gibiler.
Böyle arsızlık, böyle yüzsüzlük olmaz!
Sendikaların omuzlarında işçilerin namusu vardır.
Sendikalar; gerektiğinde, en büyük patrona, en güçlü iktidara karşı da, işçinin hukukunu sonuna kadar savunur.
Namus, ancak namuslu olmakla korunur.
Tüm sendika başkanları, kendi öz eleştirisini yapmalı.
İstifa etmesi gerekenler, istifa etmeli.
Aldıkları maaş belli iken, Sabancı&Koç gibi yaşayan sendika ağaları, öz eleştiriye, mal beyanı vererek başlamalı.
Emek, namusun amentüsüdür.
Emeği küçük gören, çiğneyen, emeğin üstünden rant sağlayan kim varsa, namustan nasibini almamıştır.
Sığınma odası için paraya kıyamayan Alp Gürkan, göğü delen plazası için gözünü kırpmadan paraları saymış.
Türkiye'nin namuslu savcılarına sesleniyorum;
301 kişinin katilleri, her kim ise, Türkiye'nin namusu adına, onlardan hesap sorun.

*Bu yazı Talat Atilla'nın Güneş Gazetesi'ndeki köşesinden alınmıştır...
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 18:17
H.Karakaya düzeyine!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gelirse site yandık..Adamdan alıntılar var da .A.Tan'dan Pazarcı Eminden yakında ROK da yazar oh ne güzel Balıkesir yağları...İŞçisin sen İŞÇİ KAL.... SANa tekmenin şiddeti bana İRAN ALTINI SANA MADENİn ZEHİRİ BANa KUTU EUROSU...KUMPAAAASS CANIM İSRAEL KUMPASI BUNLAR...
 Misafir
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 17:11
siyaset arenasında, ve de internetmedyasında, YUMOŞ tüketimi son birkaç aydır rekor düzeyde. Şişelerle değil, tanker dolusu satış, fabrikadan. En büyük müşteri de AKP ve özellikle de başbakan. Nice sert muhalif makale yazarı YUMOŞu görünce accayip yumuşadılar, basbayaa "mülayim"leştiler, pek çoğunu şu sıralar havuzlumedyada görebilirsiniz, fazla uzağa gitmeğe de gerek yok, bakın etrafınıza...
 Misafir
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 17:04
AKPcilerin son numarası, Alp Gürkan'ı da günah keçisi olmaya razı etmişler ki, başbakanı kurtarsınlar. HAVUZMEDYASI da bunun üzerine gitmeye başladı, sahibi başbakan olan gazete ve televizyonlar bunlar. CAMBAZABAK oyununun son modeli. Başbakan ve AKP hariç herkes suçlu, azraile ne oluyor o da işini yapsın. Sendikacılar da kim, işini yapsın sendikacı herişe burnunu sokmasın. Yeter ki başbakan koltuğunda kalsın, YALAN-DOLAN-TALAN düzenine zarar gelmesin.
 Misafir
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 16:31
Sn.ATİLLA Angarada şu konuda ne deniyor: BB, İSRAİL dölü mü dedi yoksa İsmailin dünürü mü dedi? Angara da durum ne merkezde?Bence dünürü didi.
 hulya
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 13:57
Gevşeklik yapan herkesin hesabı sorucaktır muhakkak,peki referans olan devletten hesabı kim soracak?
 hulya
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 13:55
Sn.Atilla bu iş çek'le alışveriş yapanların işlerine benziyor.Çeki ciro eden herkesin ödeme zorunluluğu var ama ciro eden herkes Banka'nın (burada devlet'tir)garantisine güveniyor, banka sağlamdır bu çek diyor.Güvenebilirsiniz,alışveriş yapabilirsiniz diyor ve bu güven ciro edenlerin gevşemesine neden oluyor..
 Misafir
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 11:52
İnandıklarını yazamamak zor bir durum.Sizi seviyoruz sayın Atilla ama anlıyoruz da.
 Misafir
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 11:32
Ülkede hükümet yok mu??? AğalarI beyleri denetleyen bir hükümet? Herhalde yok. Halka tekme tokat...Ağa hükümetin kendisi...Züğürt ağa diyecem ama mücahitken Karun oldular...Yiyin efendiler bir de tepük atın.
 Misafir
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 09:02
Maslakta yanyana dikilen iki binadan hangisi diğerinin iki katı. Binanın sahibi paraları sıfırlayan çocuğun vakfına niye bağış yapmıştır. Tamam ağa vardır da ağalar ezilmesin diye işçinin gözünü korkutan toma sahibi kimdir. Kendi maaşı söz konusu olduğunda 15 dakikada milyar milyar zam yaparken doğru dürüst yasaya vakit bulamayan kimdir.
 Misafir
 19 Mayıs 2014 Pazartesi 08:02
elbette ya, bizim parti AKparti adından belli değil mi? sütte leke var ama bizde yok, hele ki sayın başbakanımızda kusur bulan Allahından bulsun. O ne mülayim, o ne müşfik muhteşem şahsiyettir ki, ona yapılan onca saygısızlığa karşı en küçük bir kırgınlık göstermemiş ve "bunlar demokrasinini gereğidir, polislerimiz asla vatandaşlarıma kaba güç şöyle dursun, birr tek kaba söz söyleyemezler. aksini yapanın kulağını ben çekerim" demiştir. ne güzelleme yaparmışım ben, afferin bana...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime