PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir problem var!
Talat Atilla
YAZARLAR
10 Kasım 2014 Pazartesi

Bir problem var!

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı hayasız baskınla tekrar ortaya çıktı ki, Avrupa uzun süredir İslam dünyasına modern haçlı ittifakı ile saldırıyor.Doğrusu bunda şaşılacak bir yan yok.
Geçmişte de fırsatını bulduklarında, İslam’ın dallarını budamaya gayret ettiklerine tarih şahit.
Ne yazık ki, bu modern haçlı ittifakına karşı İslam dünyasının, karşı bir manifestosu, bir fikri kurtuluş ideolojisi yok.
İlahi disiplin yerine, güçlü devletlerin emrine itaat etmeyi tercih eden bazı İslam devletleri, sahip oldukları konforu bozmak istemiyorlar.
İslam dünyasının bu yanlış duruşunun temelinde birkaç faktörün yattığını düşünüyorum.
Geçmişte büyük buluşlara imza atan Müslümanların akıl ile olan irtibatları, Allah’ın, “Aklını çalıştırmayanın üzerine pislik yağdırırım.” ayetine rağmen önemli ölçüde kesildi.
Bazı İslam alimleri, ya da kendisini İslam alimi diye tanıtan kesimler, Kur’an-ı Kerim, yalnızca bir mezhebe, ya da tarikata inmiş gibi değerlendirmelerde bulundular.
Yani, Kur’an mezhepler ve tarikatlar üzerinden tanımlanmaya çalışıldı. Oysa, bırakın bir mezhep ya da tarikatı;
Kur’an, yalnız Müslümanlara değil, tüm kainata Allah tarafından indirilmiş son kitaptır.
İslam dünyasının bu gevşek ve vahiyden uzak duruşunun bir başka nedeni de, ağırlıklı kesimin, “Nasılsa Mehdi gelip bizi kurtaracak.” inancına sahip olmasıdır.
Oysa Mehdi’nin gelmesi bir ihtimaldir, mutlak gerçek olmadığı gibi Kur’an’ı Kerim’de de ifade edilmemiştir.
Gelebilir de, gelmeyebilir de…
Bir ihtimali, mutlak gerçeklik üzerinden değerlendirmek, Allah’ın verdiği akıl nimetine hürmetsizlik olduğu gibi, İslam dünyasını büyük bir uyuşukluğa sevk etmek isteyen dış unsurların da işi olabilir.
Önümüzü kış tutalım, yaz gelirse ne ala!
İslam dünyası sahip olduğu koşulları değiştirmek istiyorsa, öncelikle kendisini hakikatle yüzleştirecek farklı düşünme refleksine sahip olmalı.
Daha açık yazarsak;
İslam dünyası rüyalarının gerçekleşmesini istiyorsa, öncelikle rüyadan uyanmalı.


*Talat Atilla/Güneş
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 11 Kasım 2014 Salı 16:40
yine sizden bir haber, *Yazdığı 21. yüzyılda Kapital kitabı ile tüm dünyayı sarsan Fransız ekonomist Thomas Piketty düşük oranda bile olsa zenginlere getirilecek servet vergisinin Türkiye’de şeffaflık yaratacağını belirtti.Ünlü ekonomist Thomas Piketty, Türkiye’nin Japonya’dan daha çok dolar milyarderi olması için ise “Dehşet verici. Servet eşitsizliğinin sadece yetenek ve inovasyonla alakalı olmadığını gösteriyor” diye konuştu.*
 Misafir
 11 Kasım 2014 Salı 00:35
yakıştırana lafım yok, asıl yakıştırana kanıp CAMBAZABAKmaya devam edenler değilmidir bugünlere gelmemize sebep olanlar. Allah(CC)ın verdiği aklı kullanmaktansa ot gelip saman gitmeye razı olmak kader diye yutturulmuş bizlere. Zora düşünce başkalarını suçlamak da aynı zihniyetin parçası. Oysa CAMBAZABAK deyip malı götürenlere DUR diyebildiğimiz gün kaderimize hakim olacağız.
 FRONTAL
 10 Kasım 2014 Pazartesi 13:32
ebabiller gelse İsraili değil bizi taşlar.." Çok doğru bir söz tüm İslam âleminin birlik olup bu hadsiz millete haddini bildirmesi lazım.
 FRONTAL
 10 Kasım 2014 Pazartesi 13:31
Sayın Atilla ; eğerki bir sinegog veya kilise basılsaydı, Tevrat'ı ve ya İncil' i müsliman askerler yerlere fırlatıp oraları postalları ile girip tahrip edip dagıtıp, pisletip kadınları hırpalıyarak onlara zarar verseydi, acaba AB bu kadar sessiz kalıp durabilirmiydi? Müslimanlar a her şey serbest! Onları öldürebilirler, yakanilirler, aç bırakıp tecavüz edebilir kutsallarını ezebilirler! Nediyor sayın Necip Fazıl kısakürek; ""8 milyon İsrail için, 1.5 milyar müslüman ebabil bekliyorsa;
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime