PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Organize işler!
Talat Atilla
YAZARLAR
31 Ekim 2014 Cuma

Organize işler!

Yeni Şafak, Ermenek’teki maden faciasını, ‘Maden Çetesi’ diye çok güzel özetlemiş.
Facianın yaşandığı Ermenek’te faaliyet gösteren 5 maden şirketi adeta organize bir yapı gibi hareket ederek, yemek ve servisi kaldırmış, arkasından 3 ay maaşlar ödenmeyince, madenden ayrılan işçiler bölgedeki hiçbir ocakta işe alınmamış.
18 kişinin mahsur kaldığı ocak, adeta Kunta Kinte tarzı bir yer haline getirilmiş.
Ocakta tuvalet bile yok!
İhtiyaç gidermek için dışarıya çıkılması gerektiğini, bunun için bile zaman zaman izin verilmediğini söyleyen işçiler, çalışma hayatlarının bir kabusa döndüğünü söylüyorlar.
Ortaya çıkan başka bir gerçek de, Ermenek’teki facianın yaşandığı maden işletmesinin sahipleri, hükümetin çıkardığı torba yasayı açıkça istismar etmiş.
Ermenek’te faaliyet gösteren 5 firma, bölgedeki her hangi bir işçi maden firmasından ayrıldığı zaman, diğer firmalarla ortak hareket ederek, işten çıkan personeli almamış ve tam bir tekel meydana getirmişler.
Devlet görevlileri ve Ermenek’te görüştüğüm işçilerin iddiaları böyle.
Şayet bu iddialar doğru ise, bölgedeki maden işletmelerinin ruhsatları iptal edilerek, haklarında yasal işlem başlatılmalı.
18 madencinin kanı yerde kalmamalı.
Bu işçilerin kanına giren firmalar, en ağır cezaya çarptırılmalı ki, bundan sonra hiç kimse böylesine ahlaksız bir organize yapı oluşturmaya cesaret edemesin.
 
Kim bu PKK?
 
PKK, 5 ayrı fraksiyonla tek bir amaca hizmet ediyor;
Bölücülük…
Bölme rolünü şöyle paylaşıyorlar;
Dağa çıkınca PKK, yol kesince YDH-G, suikast yapınca HPG, sınırı geçince YPG, kürsüye çıkınca HDP rolüne bürünüyor.
Bir astsubayımıza, üstelik eşinin yanında alçakça saldırıda bulunduktan sonra bile en ufak bir vicdan azabı duymayan bir yapı var karşımızda.
Tıpkı, emniyet müdürlerimizi şehit ederken…
Tıpkı, 3 askerimizi arkadan kurşunlarken…
Tıpkı, 40 günlük bebeği kurşuna dizerken…
Tıpkı, 40 bin Kürt ve Türk’ü kalleşçe öldürürken yaptıkları gibi.
Nerede bu insan hakları örgütleri?
Nerede bu ırkçılığa karşı durduğunu iddia eden vicdanlı solcular?
Nerede bu uygar Dünya?
Olmadığınızı biliyoruz!
Yokluğunuz tescil edilsin diye seslendim!


Talat Atilla/Güneş

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 3 Kasım 2014 Pazartesi 01:46
iki bıçkın atışıyorlar, birisi "anam ananı alageyikte görmüş". öteki sormuş, ananın alageyikte işi neymiş?". AKPcilerle Fettullahçıların atışmaları da öyle, birisi "rüşvet" diyor, öteki "ama seninkiler de alıyor". "çete" diyor beriki, öteki "çetenin Allahı sizsiniz" diyor. "BİATçısınız" diyor beriki, "koşulsuz müridsiniz" diyor öteki, böyle devam ediyor. 17:25 işe yaradı, bunların bütün pislikleri "karşılıklı" olarak ortaya dökülüyor, TÜRKİYE BARSAKLARINI TEMİZLİYOR.
 Misafir
 3 Kasım 2014 Pazartesi 01:29
maden sahipleri solcu muymuş ? ya da ıh ııh eden müslüüüümaaan bir insan hakları derneğinin başına pkklı bir isim başkanlık ederkene 3 maymunculuk mu oynuyordunuz yazar bey? pkkyı davul zurnaylan solcular mı karşılatmış haburda? meselenin sağcı solcu dinli dinsiz olmadığını bal gibi blyorsun ama doğrusunu yazamıyorsun. açılıma fazla açılmışsın bence şekerparem.
 TOTEM
 2 Kasım 2014 Pazar 13:29
Ben mürid değilim,kimsenin güdümünde değilim şeyh,şıh,hacı,hoca,başbuğ,önder büyük insan falan tanımam hoca efendi böyle demiş hoop bizde öyle diyelim demem şimdi sen sürekli Totem diyen müridçik ya sen öylemisin? Amerika demeyeyim tamam da sen Amerikada yaşayan barona biat ederken o baron her bir herzeyi haltı çevirirken sen onu görmeyip ona buna sataşırken ne diyeyim? Rüşvet mi diyorsun? alası hocanda var,çete mi diyorsun çetenin Allahı sizsiniz,biat desen koşulsuz müridsiniz bi susun artık.
 Misafir
 2 Kasım 2014 Pazar 12:51
Konunun uzmanı asıl dişi totem(frontal) bu aralar ne hikmetse firar . Gerçi AKP nin aklanacağı kalmadı kadrolu avukatı (frontal) da baktıki AKP ele alınacak yanı yok, zararın neresinden dönersem kar deyip bıraktı avukatlığı. Frontalı tebrik ederim akıllı kadınmış.
 Misafir
 2 Kasım 2014 Pazar 12:47
Sn.Atila biz TERLEYEN adamlar istiyoruz ölüleri sayan ölüm çukurlarına hüzünlü gibi bakan BAKANlar istemiyoruz.Siz bakanlara bakmasanız göremezseniz gizleseniz de bakanlar görüyor,ötesinde Allah görüyor, mahkemeler de ilerde bunları görür.Siz de zaman zaman Atatürk'ten bahsedersiniz ama 2 Ayyaş diyenleri hararetle savunursunuz..Alakaya çay.Hak hukuk önemli değil,GÜÇ kimdeyse Süleyman odur mu diyelim?
 Misafir
 2 Kasım 2014 Pazar 11:40
16.11.Atatürk'ü sevdiğini söyleyen sen İKİ AYYAŞ sözüne rağmen bu kadar AKP'cisin öylemi:-) Bugün eleştirdiğin insan hakkında bu sütunda 15.3-2012'de yazdıkların duruyor.İP ve Aydınlık'a laf edilince kızan sen Zarrab'dan 11 ay sonra bahsedebilen de sen.Allah aşkına senin gerçek fikrin nedir? Kula kulluk nakaratını bırak.Gerçekten ATATÜRKÜ TANIYIP DA ona ayyaş diyenlere destek:-) He canım he...Yaz kulluk falan.Biri de ATatürkçüyüm der ama ona gardrop devrimcisi derdi.Şimdi çıkarılmanın bedelini..
 Misafir
 1 Kasım 2014 Cumartesi 17:53
Ülkede İŞÇİLER MADENLERDE SULARDA BOĞULURKEN muhterem kadim yorumcu ve de eski büyük fikriyatçının:-) derdi imam ABD falan fıstık...Takılmış gidiyorum bahtımın rüzgârına...Dolarlı kutuları ve ölümlü kuyuları atlama metotları NELERDİR konunun uzmanı TOTEM?
 TOTEM
 1 Kasım 2014 Cumartesi 16:11
Vallahi ya hiç bakandan bahsetmemişsiniz hee birde en büyük organizasyondan bahsetmemişsiniz? Çete reisi amerikada olan,Bankaları,gazete,televizyon,madenleri ve şirketleri olan rüşvet olarak uganda da ihale dağıtan devletin içine sızıp operasyonlar yapan kirli organizasyondan bahsetmemişsiniz:) Yaa insanda biraz utanma olur hadi o yok biraz zeka olur! kula kulluk etmek günah be! Amerika da keyif sürüp baron gibi yaşayan adamı savunmak için ya ebleh yada piyoon olmak gerek. sen hangisisin?
 Misafir
 1 Kasım 2014 Cumartesi 15:05
50 kişi araya girince diyor bakan...Komik desen komik değil özrü kabahatinden büyük denir mi o bile değil ABSÜRT ötesi..BAKANLAR ne işe yarar sn.Atila? Sizin işverene yüklediğiniz suçlarda onlar pir-ü pak mı? Kim bu 50 kişi bakandan güçlü mü? Para mı güçleri? KADINCAĞIZ DA oğlum YÜZME bilmez diyor safça TEMİZCE ne eder suda ? Ne edecek??? Bunu reva görenlere bu saf millete Yazıklar olsun.
 Misafir
 1 Kasım 2014 Cumartesi 14:36
Sn.Atila işverenden bahsetmişsiniz hiç bakanların adı geçmiyor.Vicdanınıza sorun Avrupa'da Japonlarda hatta G.Korede böyle olaylar sonrası bakan koltuğa yapışır mı? Bu hükümet her kesimi demokratız diye kandırdı önüne konan belgelerle darbecilerine sarıldı 4,5 milyon dolar kutularda çıkınca hukuk katledildi.Mersin'de 27 polisi aldılar haftasında bıraktılar ne bu oyun mu? Paça kaptırıldı dershane, polis hakim savcı bence iktidarda Aydınlık var.Merkel sessizliği işi anlatıyor.Siz bakanları anmayın
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime