PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?
Talat Atilla
YAZARLAR
11 Şubat 2014 Salı

Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı konusunda, Başbakan Erdoğan’ın net bir fikri olduğunu sanmıyorum. Başbakan’ın Cumhurbaşkanlığı makamını istediğine şüphe yok ama siyasetin sert iklimi ve değişken koşulların, kendisine yeni bir durum değerlendirmesi yaptırdığını düşünüyorum.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden köşkü istediği, şayet olmazsa, Başbakanlığa talip olduğu açık. Erdoğan ve Gül’ün siyaset anlayışlarında özü itibari ile olmasa da, üslup olarak derin ayrılıklar var.

Başbakan için bir başka soru işareti; karşısında derinleşerek kemikleşen, kemikleştikçe Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine karşı birleşme potansiyeli artan muhalefet unsurları.

Yani, ekmek kuyruğunda bile yan yana düşmekten çekinen muhalefet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına birleşerek bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir.

Tüm bunların üstüne cemaatle olan kavga, Erdoğan açısından ince bir mühendislik, hatta matematik yapmayı zorunlu kılıyor.

Cemaat unsurlarının sandık nezdinde henüz ölçülemeyen gücü, görevden almalara rağmen, cemaatin operasyon gücünün ne kadar kaldığı soruları, cevaplanmaya layık sorular olarak masada duruyor.

Başbakan Erdoğan’ın da, Erdoğan adına düşünen, başta Yalçın Akdoğan olmak üzere danışmanların da, bu konulara kafa yorduğunu sanıyorum.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda belirleyici etkenlerden birisi de, önümüzdeki yerel seçim sonuçları olacak.

İktidar partisi, şimdiye kadar girdiği seçimler içinde, en zor seçimine giriyor.

Yerel seçimlerde, iktidar partisi açısından dramatik bir düşüş ya da yükseliş olacağını düşünmüyorum.

Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda vereceği kararın, yerel seçimlerdeki yüzde hesabına değil, İstanbul ve Ankara belediyelerinin yeniden kazanılmasına paralel olduğunu düşünüyorum.

 

Bu alçak okuldan atılmalı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi sapkın kişilik, bir kediyi işkenceyle öldürdü. Bu vahşet görüntülerini, internet kanalıyla yüzbinlerce insan izledi.

Doğru ise, bu vahşeti yapmak bir alçaklık, vahşeti yapan da alçaktır.

Masum bir hayvanı, şeytani bir keyif için öldürecek kadar alçalan bir ruh, vatana ihanet dahil her suçu işleme potansiyeline sahiptir.

Bu alçaklığa sebep olan kişiyi halen okulda tutmak, cinayete ortak olmak demektir.

Yeryüzü, herkesindir.

Allah, yalnız insanın değil, hayvanlarında ümmet olduğunu Kur’an da açıkça ilan ediyor.

Kediler, müstakil karakteri olan hayvanlardır.

Kedilere atılan ‘nankör’ iftirası, kedilere her istediğini yaptıramayan bencil insanların uydurmasıdır.

Kediler, sevgide hile yapmazlar. Seviyorlarsa, gerçekten seviyorlardır, sevmiyorlarsa, gerçekten sevmiyorlardır. İnsandan sonra belki en onurlu canlıdır. Hatta, kediye işkence yapan bir çok insandan daha şereflidir.

Ölürken bile, sahibi üzülmesin diye gözden uzak bir köşede canlarını teslim edecek kadar da duygusaldırlar.

Hayvanları öldürmeyi kabahat kanunundan çıkarıp, ‘suç’ kavramına sokturmak için TBMM’yi göreve çağırıyorum.

Duyarlı bir Milletvekili bile yeter!

 

Mal değil, can!

 

İnsan akılı ile dalga geçmek moda oldu.

Yeni gündemimiz; Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahibinin borcu nedeniyle haczedilen Labrador Retriever cinsi 'Ares' isimli köpek.

Tartışma şu; Ares isimli köpeğin haciz edilmesi hukuka uygun mu, değil mi?

Hukuk, bir insanı haciz edemiyorsa, köpeği de haciz edemez.

Köpek de insan gibi can taşıyan bir canlı değil mi?

Köpeği can değil, mal olarak gören bir hukuk varsa, zaten o hukuk değildir!

 

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 14 Şubat 2014 Cuma 06:07
"Bu alçak okuldan atılmalı!" yazmışsınız. Peki açılım devam etmeli ve Öcalan çıkmalı mı ? Eşkıyayla pazarlık sürmeli mi ? Suriye'de vahşetin alasını sergileyenlere destek sürmeli mi ? Suriye halkının canı kedi kadar etmez mi ? Muhteşem görüşlerinizi merak ettim.
 Misafir
 12 Şubat 2014 Çarşamba 21:39
Şener Şen'in Arabesk filmindeki kötü adam "ben Kaya" diye olmadık anda ortaya çıkardı...Şimdi de Rüşvete bağış diyenler çok rumuz heveslisi olmalarına rağmen rumuzsuz bir şekilde rüşvete Bağış yorumlarıyla ortaya çıkıyorlar.Görevi bu...Alo Fatih de kendini bakan gibi görüyordu.Konuşmalarda var...Bugünler geçince çok Fatihler yenişafaklarda sabahlarda akşamlarda akitlerinden döndükleri için utanacaklar....ALTIN HER TERAZİ KOLUNU EĞEMEZ HELE İRAN ALTINI...EĞİLEN USTALAR çırak bile değil artık.
 Misafir
 12 Şubat 2014 Çarşamba 15:22
07.55 misyonuna devam...bu defa rumuz yok çünkü kutu çok Sarraf görülmeyecek kadar küçük değil.Bir de URLA VE VİLLA ÜSTÜNE ALO Fatih..Bak şu anda tv'de benden başka görüntüler var.REKLAM da neymiş fatih kaldır onu...Bensiz ekran olmaz....C.BAŞKANI OLCEM FATİİİİH.
 Misafir
 12 Şubat 2014 Çarşamba 15:19
ALO FATİHçi ne başbakan ne c.başkanı ne milletvekili istemiyoruz. 2.EVİNE GİTSİN ...
 Misafir
 12 Şubat 2014 Çarşamba 15:17
BATIDA böyle bir başbakan olmaz burası TÜRKİYE...BEN YANILMADIM DEMEK İÇİN körü körüne değil egosu BEN!i için savunanlara acıyorum...HADİ.M.CENGİZ KÖŞEYİ DÖNÜP PARASINI YEDİĞİ MİLLETE BİR DE KÜFREDİYOR.YA BU KOKMUŞ SİSTEMİ SAVUNANLARA YORUMCU !!! LARA NE DENİR....BEN KENDİM DÜŞÜNDÜM BEN BEN...SEN OLSAN OLSAN ZARRABIN Avukatı olursun bedavacı avukat.
 Misafir
 12 Şubat 2014 Çarşamba 13:51
koyun ve inek mal mıdır ? alınıp satılabilir mi ? koyunlar inekler özgür iradesiyle kendine çiftçi seçmekte midir ? köpek bir mal değilse niçin satılmaktadır ? hayvan öldürmek suçsa gezi olaylarında insan öldürmek nedir ?
 Misafir
 12 Şubat 2014 Çarşamba 07:55
Muhalefet önce bir aday üzerinde anlaşsın sadece Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olmasın siyaseti dahi Başbakanı en kuvvetli seçenek haline getirir.Belli ki Başbakan acele etmek istemiyor ve karşıt cephenin bir aday üstünde mutabık olmadığını görüyor bekle gör taktiği uyguluyor.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime