PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mızrak çıkarıldı, yara açık ama Erdoğan kazanacak, çünkü...
Talat Atilla
YAZARLAR
2 Şubat 2014 Pazar

Mızrak çıkarıldı, yara açık ama Erdoğan kazanacak, çünkü...

17 Aralık operasyonunun ağır havası yavaş yavaş kalkıyor.

Toz dumanda görülmeyenler giderek daha da netleşmeye başladı.

İktidar Partisine yönelik en ağır itham, "Yolsuzluk yapmak ve yapılan yolsuzluklara göz yummak. "

Bu iddialar; çekilen görüntüler,  içeriye atılan bakan çocukları ve çeşitli dinleme tape kayıtlarıyla kamuoyunda bir ölçüde ses getiriyor.

İktidar unsurlarının, "Mahkeme hükmü olmadan herkes suçsuzdur." itirazına, muhalefet cephesi, "Mahkeme mi bıraktınız?" yanıtını yapıştırıyor.

Doğrusu; çıplak gözle bakıldığında, muhalefet cephesinin eli daha güçlü görünüyor.

Ortada paralar, kasalar ve tutuklanan bakan çocukları var.

Ve yine muhalefet için kullanmaya elverişli bir de siyasi iklim var.

Hükümet, en yakınından saldırıya uğrarken, diğer yandan muhalefet, rüyada dahi anlaşamayacağı bir yapı ile hem medya, hem de oy verme noktasında el sıkışmış görünüyor.

Tüm bunların üstüne CHP'nin, Ankara ve İstanbul adaylarını geçmiş yıllara oranla daha güçlü isimlerden seçmesi, sanırım CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na en keyifli olduğu dönemi yaşatıyordur.

Bu seçim, partilerin oy oranlarını arttırma seçimi değil, Ankara ve İstanbul'u alma seçimidir.

Yukarıda aktarmaya çalıştığım fotoğraf; siyasetin, daha doğrusu, siyaseten hangi unsurlar kullanmaya müsait ise, muhalefetin o kadrajı vitrine koyduğu manzaradır.

Etik olmasa bile siyaseten anlaşılır bir durum ama ideolojik saplantısı olmayan, gerçeği arayan bir seçmenin, siyasetin bu klasik bakış açısının dışında bir perspektifle değerlendirme yapması gerektiğini düşünüyorum.

Muhalefet, "İktidar nasıl gidersen gitsin!" diyebilir ama seçmenin, daha önce oy verdiği iktidar partisinin neden ve hangi şartlarda gitmesi gerektiğini bilmesi gerekir.

Birbirimize rol yapmayalım;

Şartlar olağanüstü olmasaydı, ilgili hakim ve savcıların görevden alınması doğru olmazdı ama siyasetin ucundan kıyısından bilgisi olan bir kişinin, iktidar partisine organize bir tuzak kurulduğunu görmemesi mümkün değil.

Suçüstü yapmayan savcılar, Uyap'a girilmeyen dosyalar, mahkeme yerine basınla paylaşılan görüntüler ve izinsiz yapılan dinlemeler size olağanüstü bir durumu göstermiyor mu?

Tüm bunlara yanıtınız, "Ama kutudan paralar çıktı" ise, eksik bir doğru ile gerçeğe eziyet etmiş olmuyor musunuz?

Gelin şu konuda anlaşalım;

Nerede hırsız varsa, hesap sormayan namert olsun.

Olsun ama "Kutu kutu derken, Pandora’nın Kutusu’nu" ısrarla görmeyenlere hangi sıfatı bulalım?

 

Çok ayıp

Film galalarında içimi acıtan bir görüntü var. Filmini görücüye çıkaran oyuncular ip gibi diziliyor ve magazin muhabirleri, 1 yıl önce kimsenin tanımadığı başrol oyuncusuna mikrofon uzatıyor. Hemen yanında yılların karakter oyuncusu gülerek, iştahla sıranın kendisine gelmesini beklerken, muhabir, "Nereden çıktı bu uzaylı" edasında, sıra atlayıp, gazete sayfalarında biraz görünür olan bir bayana mikrofon uzatıyor.

O yılların karakter oyuncusunun can sıkıntısı gözlerinden okunurken, uç beş kişinin tanıdığı magazin sanatçısı ballandıra ballandıra eskittiği sevgililerini anlatıyor.

İzleyiciye, sanatçıya bu kadar aleni hakaret etmeyi nasıl ve hangi gerekçeyle göze alıyorlar, anlamıyorum!

Sağlam bir nedeni olmalı!

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 5 Şubat 2014 Çarşamba 06:08
Basının hepten sesinin kısıldığını, tepesinde Demoklesin kılıcı sallanan birisine anlatmaya kalkışmam abes olur. Medyaya en son düşen ses kaydı için "Başbakan Erdoğan'dan Habertürk'e talimat: Haberi kaldırın" diye aramanız yeter. Medyası bu hale getirilmiş bir ülkede hangi yolsuzluğu hangi kişilere dayanarak araştıracak ve sonuç alacaksınız? Polis ve yargının ne hallere düştüğü de ortadayken, halk kime ve neye güvenecek? Hangi seçim bu koşullarda MEŞRU olur? Gayrimeşru bir seçim ne getirir?
 Misafir
 5 Şubat 2014 Çarşamba 00:15
boşa yazıyorsunuz. sn. erdoğan kaybetti. akp siyasi partiler mezarlığında boş bir mezara adaydır hepsi bu. yazık ki ruhuna fatiha dahi okunmayacak.
 hulya
 4 Şubat 2014 Salı 14:33
Burası,ya para ile yada şantajla yönetilecek ORTADOĞU değil, kanatlarında bir çok medeniyeti barındıran Türkiyedir.
 hulya
 4 Şubat 2014 Salı 14:29
Demokrasi, malzemesinden çalındığında kendi kendisini imha eden bir mekanizmadır.Ak parti görüldüğü üzere kendi kendine sapır sapır dökülmektedir.Bu demokrasinin başarısıdır.
 hulya
 4 Şubat 2014 Salı 14:19
Demokrasi alışık olmadığımız bir damak tadı olduğu için kötü bile olsa tatsızlığı anlamayanlar var.Fakat anlayıp sevenler garip tatsızlığı hemen keşfediyorlar.Ak Parti'nin yarattığı demokrasinin tadı bozuk.
 Misafir
 4 Şubat 2014 Salı 13:17
Yazarlara göre okurlar saf mı acaba??? Ya da acayip hızlı U dönüşü yapan Bayraktar'ın bir zamanlar bakan olduğu Ankara'dan öyle mi görünüyor??
 Misafir
 3 Şubat 2014 Pazartesi 23:31
Başbakan ve bakanları nazırları sultanın, Hamaney'in karşısında ne azametli ne ihtişamlı oturuyordu..İki de bir Hamaney'in sözünü kesip one minut deyip gündemi ESED Zulmüne getiriyordu...Rüyalar gerçek olsa....ONE MINUT one mınut, SONRA 9 ÖLÜ TÜRK ...ÜFÜRÜKTEN teyyare selam söylen HAMANEY'E
 Misafir
 3 Şubat 2014 Pazartesi 20:22
Karunluğa az kaldı, Urla'da villalarım! Gazete alınacaksa, İhaleye sayarım! Masal bu ya evladım, Kutularda dolarım! Elle baş olmayınca Makinayla sayarım! Polis yakalayınca, Paralele bağlarım!
 Misafir
 3 Şubat 2014 Pazartesi 19:19
Hukukun üstünlüğünü baz alan!!!!! rüşveti aşağılayan!!!!! bir yazı.
 Misafir
 3 Şubat 2014 Pazartesi 18:41
Talat Atilla, size sadece şunu söyleyeyim. Bir villa fiyatı ülkemde ortalama 1,5- 2 trilyon...Anlaşıldı inşallah... pARALEL YAPI SON ÇARE...Süleyman hala müdür...ADALET ve Kalkınma...adalet mi:-)
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime