PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul değil, Ankara yanıyor!
Talat Atilla
YAZARLAR
7 Şubat 2014 Cuma

İstanbul değil, Ankara yanıyor!

Herkes İstanbul’u konuşuyor ama yerel seçimlerdeki asıl büyük yarış Ankara’da yaşanıyor.

Ankara yarışının an itibari ile görünen iki favori adayı var;

Ak Parti’den Melih Gökçek, CHP’den Mansur Yavaş.

Gökçek’in projelerinin geçmişe oranla daha gösterişli olduğunu söyleyebiliriz.

Hatırı sayılır dar gelirli kitleye yapılan gıda yardımları, Ankara’nın özellikle kırsal noktalarında yaşayan vatandaşlarla kurduğu iyi ilişkiler, hatipliği, sosyal medyayı çok etkin kullanması, isminin çok tanınır olması, Gökçek’in yerel seçimdeki önemli kozlarından bazıları olacak.

Gökçek tüm bu kozlarına rağmen bazı dezavantajlara da sahip.

Birçok cepheden baskı altında.

Yüzünün yorulduğunu iddia eden,  parti içinde adaylığını istemeyen dinamik bir kitle aleyhine çalışmaya devam ediyor.

Kısa süre önce bazı kesimlerin saldırısı altında olduğunu açıkladı ama detaylara girmeden, “Suikast” ihtimalini seslendirdi.

Gökçek’in bu açıklamalarını siyasi bir söylem olarak kabul eden kesim bence yanılıyor. Zamanlamasını bilmem ama Melih Gökçek bir gün değişik dinamiklerden aldığı baskıları anlatırsa, ortaya müthiş bilgilerin çıkacağını düşünüyorum.

Açık yazalım;

Tüm bu artılara rağmen Gökçek, hayatının en zor seçimine giriyor.

Nedeni; Mansur Yavaş’ın başta MHP olmak üzere merkez sağdan oy alma potansiyelinin kuvvetli olması.

Yavaş’ın dışında Gökçek’in karşısına kim çıkarsa çıksın, amiyane tabiri ile, Gökçek onu ekmek arası yapardı ama Ankara’daki Mansur Yavaş’a olan sempati ve mevcut konjonktür,  Melih Beyin zorlanabileceğini gösteriyor.

Yakın çevrem bilir. Seçim sonuçlarını bir-iki puan yanılma payı ile tahmin ettiğim söylenir. Aklım durdu.

An itibari ile hiçbir fikrim yok!

 

Başkent’te 3 ülkücü aday yarışıyor!

 

Ak Parti adayı Melih Gökçek’in ülkücü kökenli olduğu söylenir. CHP adayı Mansur Yavaş, ülkücülerin tanınmış eski bir yöneticisi. MHP adayı ve genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya hali hazırdaki ülkücü.

Yani; ikisinin önünde eski ibaresi olsa da; Ankara, 3 ülkücü adayın kapışmasına sahne oluyor. Ülkücü oylarının en kıymetli olduğu yer Başkent.

Ülkücülerin oyunu almayı başaran başkan olacak ama anlamadığım şu;

Madem ülkücü oyları hayat kurtarıyor ve bu bir realite.

Bu ülkücü oyların MHP’ye neden faydası olmuyor?

Sanırım bu soruya da Devlet Hoca yanıt vermeli!

 

 

 

 

Kılıçdaroğlu Gandi’yi öldürmek üzere!

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu siyaseten büyüten; yolsuzlukların üzerine giden bir siyasetçi profili çizmesinin yanında, insana rahatlık veren sakin duruşu olmuştu.

Bu yüzden kendisine ‘Gandi’ lakabı verildi.

Siyasetin gürültüsünden yorulan vatandaşlara, Kılıçdaroğlu’nun sakinliği meltem rüzgârı gibi gelmiş, rakiplerine karşı bir farkındalık meydana getirmişti.

En büyük rakibi Başbakan Erdoğan’ın siyaset yapma tercihi ‘öfke’, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘kızgınlık’ iken, karşıt görüşlü seçmen bile, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu munis halini sevmişti.

Kemal Beyi biraz tanırım. Muhtemelen, “Ortalık yanıyor. Nasıl munis olayım? Sakin olunca da, niye hiddetlenmiyorsun eleştirisi alıyorum.” diyecektir.

Yanıt veriyorum;

Zaten ortalık yanarken sakin olmayı becerdiğiniz için size ‘Gandi’ demişlerdi Kemal Bey!

Küçük bir örnekle meramımı daha iyi anlatmayı deneyeceğim;

ABD’li ünlü şarkıcı Barbra Streisand’ın en karakteristik özelliği uzun bir buruna sahip olmasıdır. Streisand istese estetik bir ameliyat yaptırabilirdi ama bunu yapmadı. Çünkü, o zaman kendisini diğerlerinden ayıran farkındalığını kaybedeceğini biliyordu!

Düşünmeyi seversiniz, bir düşünün isterseniz!

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 9 Şubat 2014 Pazar 19:28
"Emniyet’te memur, amir ve müdür düzeyinde çokça yakın akrabası olan bir yazar olarak genellikle polise pozitif ayrımcılık yaparım", bir önceki yazınızdan alıntı. "Frank Serpico" adı birşeyler çağrıştırıyor olmalı, değilse benim yaptığım gibi wikipedia'dan araştırırsanız bulacaksınız.
 Misafir
 9 Şubat 2014 Pazar 18:04
üç günde üç yorum, patronun makalesi olacak ve de yorum yazılmayacak, inanıyormusunuz ey okur-yorumcu? Elbette hayır, inadırıcı değil ama fazlasını yapmaya ysufysuf teknolojisi izin vermiyor. Daha açık yazayım, yorum sayfalarınızı "birmuhalifoda"nın yaptığı gibi kapatsanız da biz zamanımızı faydalı işlerde kullansak. Yazıp sultanmakasa kurban edeceksek, sizin zamanınızın değerini bilemem ama bizim zamanımız değerli. Böyle giderse sepetikoluna herkes kendi yoluna.
 Misafir
 9 Şubat 2014 Pazar 13:00
her gün "joseph-joseph" eşliğinde yaşayacağıma bir gün ölmek yeğdir. değer mi bu kadar rezilliği bir kuru ekmek uğruna çiğnemek? yarın çocuklarıma söylenecek sözüm kalmalı, torunlarıma şerefli bir ad bırakmalı, yoksa şu kısa ömürde kendini tüketmek neye? ille de varım diyebilmek için ruhumu şeytana üçotuzparalık çıkar uğruna satacaksam var olmanın anlamı ne? ŞEREF sadece bir erkek ismi olmamalı, tepemde demoklesin kılıcı sallanarak yaşayacaksam.
 Misafir
 8 Şubat 2014 Cumartesi 12:17
"ne şeytan gör ne de salavat getir" yılın atasözü olmaya aday. Alçak profil göstermek bazı belaları savmaya yarayabilir ama haberciliğe sığmaz. "Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın konuşması ve protesto edilmesi" haberinin gözden kaçması bir ayıp ise, "gözden kaçırılması" diğer ayıp. Aşağısı sakal, yukarısı bıyık misali. Eğer tehlike bu kadar büyükse gerçekten de habercilik mesleğini sürdürmek bile tartışmalı olsa gerek.
 Misafir
 7 Şubat 2014 Cuma 12:56
Sn Atilla. Jet fadil maldivde ada almis ve bir sahabenin adini vermis. Abu eeyub el ansari house diye otel ismi olmaz. Baska isim mi bulamamis. Ebu eyyub el ansari house diye isim vermis. Oarad bu sahabenin manevi kisiligine uygun olmayacak nice turistlik faaliyetler olacak. Lutfenbukonuyu yazin. Yazdiklariniz gundem oluyor. Din istismarcisi bu kisilere engel olun. Tsk.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime