PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bonzai gibi bir Türk ‘Sol’umuz var!
Talat Atilla
YAZARLAR
18 Temmuz 2014 Cuma

Bonzai gibi bir Türk ‘Sol’umuz var!

İçinden geçtiğimiz yüzyılın insanlığı; tüm ideolojilerin birbirine karıştığı, siyasi görüşlerin akışkanlığının arttığı, terörün sıradan bir vaka olarak gösterilmeye çalışıldığı ağır bir travma ile yüz yüze.
İnsanlığa adeta, “Silahın yoksa hakkın da yok!” teorisi dayatılıyor.
İsrail’in din milliyetçiliği de, PKK’nın ırkçı milliyetçiliği de bu teze şahittir.
Yani, Dünya’nın kafası fena halde karışık.
Örneğin; sol düşüncenin, insanlığın ortak damarlarından birisi iken, insanlığın ortak vicdanını sürekli ıskalaması, acaba Türkiye’ye özel bir durum mu?
Türk solu için faşizme karşı çıkmak varlık nedenleri iken, her sıkıştıklarında faşizme el vermelerini hangi mantığa dayandırıyorlar, bunu asla öğrenemeyeceğiz.
Türk solu, bir çeşit bonzai gibi.
Sentetik ve uyuşkan.
Sürekli bir mirasyedi halleri var.
Yüzyıldır, ne bir Nazım Hikmet, ne de bir Che Guevera çıkaramamaları bu yüzden.
Oysa, eşitlik ve adalet gibi insanlık vicdanına hitap edecek güçlü bir manifestoya sahipken, halk nazarında bu kadar güçsüz olmak, ancak Türk solunun marifeti olabilirdi.
Oldu da!
Sol, direnmek değil miydi?
Oysa günümüzün Türk solu; taklit, araziye uyma ve geriye çekilmekten dolayı, adeta mevzisini, pusulasını kaybeden, palaskası düşmüş sarhoş bir asker gibi…
Mıymıntılık ve taklitçilik hastalığına düştüklerinin farkında bile değiller.
İktidar, muhafazakar bir aday mı gösterdi!
Apar topar muhafazakar aday çıkarıyorlar!
İktidar, dini bir söylemde mi bulundu!
Paldır küldür, ayet hadislerle geliyorlar!
Yüzyıldır takiye ile suçladıkları bir misyona karşı, takiyenin kralını, gözbebeklerine yerleşmiş eğreti bir sırıtma ile yaparken gerçekten çok komik görünüyorlar.
Final sorusu;
Sizin bir kimliğiniz yok mu Türk solu?
 
Söğütte büyük buluşma
Irak ve Suriye’deki Türkmenlere destek vermek için Türkiye’deki Yörük ve Türkmenlere ait 50 civarındaki STK temsilcileri, Söğüt’teki Ertuğrul Gazi Türbesi’nde bir araya geldiler. Konuyla ilgili görüştüğüm,Türkiye’nin ilk Yörük ve Türkmen beylerinden Dr. Mahmut Koçak, “Irak ve Suriye Türkmenlerine sahip çıkmak bizim onurumuzdur. Oldu bittilere kayıtsız kalmayacağız. Türkmenlerin beka davası, Kürtlerin ve Arapların da beka davasıdır.“ dedi.

*Bu yazı Talat Atilla'nın Güneş Gazetesi'ndeki köşesinden alınmıştır...
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 20 Temmuz 2014 Pazar 21:27
CHP'ye bu kadar cakan Turktime Atalay sayesinde havuz medyasina dahil oldu! Gelsin kamu reklamlari!!!
 Misafir
 18 Temmuz 2014 Cuma 16:02
talat bey sen chp yi solcu sanan cahil annem gibisin vallahi.
 Misafir
 18 Temmuz 2014 Cuma 12:53
Bonzai gibi bir Türk solu ve Altın gibi sıfır(lanmak istenen) km araba gibi hukuki işlemleri tertemiz:-) bir hükümetimiz var....Seç seç al milli irade:-)
 Misafir
 18 Temmuz 2014 Cuma 12:34
09.23 Helal süt emmiş, helal havuzlarda çimmiş bir kahraman yazar var ülkenin yegâne hayırseveri Reza Kuyumcu bir de seyyid olduğunu söyleyen eski İstanbul hakimi Gülerle bizim mahallede bir saatçi Zafer amca var onlar hep mikroplardan sıfırlanmış mahkemelerce onanmış HELAL SÜT İÇİYORLAR..Onlar bu işi hallederler...Siz bir ALO Fatih ,pardon Alo Reza deyin altın gibi çocuktur Fuat'ı bulur bulamazsa Emre'yi adres gösterir.Olmazsa bir Yusuf tekmesi bir Soma yumruğu bir Kürecik istihbaratı iş tamam.
 Misafir
 18 Temmuz 2014 Cuma 09:23
CHP veya sol, her ne deniyorsa, kolay hedef. Son zamanlarda cemaatin adamı"fuatavni"yi okudunuz mu hiç? Başbakan ve bakanlarla ilgili neler yazıyor, dudağım uçuklayacak. Ne kadarı doğrudur, Allah(CC) bilir. Lakin, bu herife haddini bildirecek bir yazar, yorumcu yok mu? Bu kadar da olmaz dedirtiyor. Sanki tivitirin kralı, bilen bilmeyen peşine takılmış gidiyor. buna dur deyecek haddini bildirecek, helal süt emmiş insan evladı yok mu? Yazardan bu konuda içimizi ferahlatacak haberler bekliyoruz.
 Misafir
 18 Temmuz 2014 Cuma 01:03
ah talat bey ah işiniz gücünüz chp yi eleştirmek kurulmuş bir makina gibi hep yazıyorsunuz.iktidar aday göstermedi haddinemi düşmüş aday göstermek ADAY kendi kendini gösterdi.sanki bunları hiç bilmiyorsunuz yani .peki iktidarda neleri beğeniyorsunuz bencu hiç bir şey.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime