PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Tarhan yeni parti kuruyor!
Talat Atilla
YAZARLAR
22 Ekim 2014 Çarşamba

CHP’li Tarhan yeni parti kuruyor!

Üst üste alınan seçim yenilgileri ve her altı ayda yapılan kongrelerle yorulan CHP, yeni bir yol ayrımına giriyor.
CHP içinden yeni bir parti doğacağı bilgisi nihayet ete kemiğe büründü.
Anlatalım;
İki güvendiğim kaynaktan, CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın partisinden ayrılarak yeni bir parti kuracağı, 20 CHP milletvekilini de transfer etme hazırlığında olduğu bilgisini aldım.
Kulis bilgisi de olsa doğrulatamadığım için kaleme almadım ama geçen gün, eski CHP Mardin Milletvekili Muharrem Doğan’a, “Yeni kuracağımız partiye katıl.” teklifi getirildiğini duyunca, doğrulatmak için Muharrem Doğan’ı aradım.
Anavatan Partisi Genel Sekreterliği de yapmış olan Doğan, sorularımı önce geçiştirmeye çalışsa da, aldığım bilgileri yalanlayamadı, nihayetinde de doğruladı.
Sol’un önemli isimlerinden CHP’li Muharrem Doğan’la aramızdaki konuşma şöyle gelişti;
Sayın Doğan, CHP’liler yeni bir parti mi kuruyor?
Bilmiyorum. Siz daha iyi bilirsiniz.
Yeni parti için size teklif gelmiş. Teklifi yapan ve arkasındaki isim kim?
Geldi ama kabul etmedim.
Teklifi kim getirdi? Yeni parti mi kuruluyor?
Bir il başkanı getirdi.
Kimin adına?
Onu da siz bulun.
Bilmece çözdürmeyin lütfen. Bu teklifin Emine Ülker Tarhan adına yapıldığını duydum.
Evet ama kabul etmedim. Boşuna uğraşıyorsunuz diyerek olumsuz yanıt verdim.
Yeni partinin kuruluşu, genel seçimlere yetişecek mi?
Bilmiyorum, bunu onlara sorun ama niyetleri başka!
İkinci yöntem 20 milletvekili ile grup kurarak meclise girmek seçeneği. Başka seçenek yok ki?
Evet, onu yapmak istiyorlar.
Yanlış anlamıyorum değil mi? Emine Ülker Tarhan önderliğinde yeni bir parti kuruluyor. Bu partinin genel seçimlere girebilmesi için 20 milletvekili transfer edilecek. Doğru mu?
Evet, Emine Ülker Hanımın (Tarhan) genel başkanlığında 20 milletvekili ile seçime girme hakkı bulmak ama ben bu teklifi olsuz karşıladım. Avantadan gelip CHP Milletvekili olanların CHP’yi parçalamaya çalışmasını sindiremem.

*Talat Atilla/Güneş
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 23 Ekim 2014 Perşembe 15:06
Sayın Talat Atilla, yazınızı okuyunca aklıma Ayşe Özgün'ün 29 Haziran 2003 tarihinde Vatan Gazetesi'nde yayınlanan "Ey yüce ve tarihi Mardin! Sen kimlere reklam oluyorsun?" başlıklı köşe yazısı geldi. Evet Mardin ilimizi bile kendisine reklam malzemesi yapmış olan bir şahsiyetin söylediklerine dayanarak iddialarda bulunmanız, sizi de reklama aracı olmak gibi küçültücü bir durumda bırakmış. kaleminize yazık. Nüomi'nin ressamı aşiret reisi, ne zamandan beri Sol'un önemli isimlerinden oldu?
 Misafir
 22 Ekim 2014 Çarşamba 20:47
Kürtler de ABD onayı ve yardımıyla DEVLET kuruyor 3 ülkede.Siz CHP anlatın bize.PYD'ye verilen silahların sonra bize çevrileceği % 100.Aklama Paklamaya farklı konulara devam.
 Misafir
 22 Ekim 2014 Çarşamba 08:46
Sayın Yazar, AKPnin defterini dürecek haberi örtmeyin. Din ve Atatürk üzerinden siyasetin sona ermesi gerektiğini vurgulayan İdris Bal, "İşte biz bunun için demokrasiye inanan, şeffaflığa inanan, hukuk devletine inanan herkesle el ele, hiçbir ayrımcılık yapmadan, merkezin sağında fakat solu da kucaklayan bir şekilde yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu. İdris Bal Alevi’si ile Sünni’si ile, Kürdü ile Türkü ile, ülkücüsü, dindarı ile kendilerine yönelik ciddi bir muhabbetin olduğunu belirtti.
 Misafir
 22 Ekim 2014 Çarşamba 08:38
yazacak ciddi bir konu bulmak da gerçekten çok zor oldu bugünlerde. Konu sıkıntısı çekiyor olmalısınız, sizi anlıyorum. Ayrı bir forum sayfası açsanız da aklımıza geliveren konuları oraya yazıp size yardımcı olsak, ne dersiniz Sayın Talat Atilla?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime