PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiller’e BİR pusula gitti!
Talat Atilla
YAZARLAR
21 Nisan 2014 Pazartesi

Çiller’e BİR pusula gitti!

Dumanı üstünde, önemli bir belge geçti elime.
Fırına 10 gün önce verilmiş; 11/04/2014 tarihinde imzadan geçmiş.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Çevik Bir'e yönelik, 28 Şubat döneminde, "Hükümeti cebren devirmek ve engellemek" iddiası için, dönemin Başbakan yardımcısı Tansu Çiller'e müzekkere çıkardı.
Mahkemenin, Çiller'e müzekkere çıkarma gerekçesi, dönemin genelkurmay 2. başkanı Çevik Bir'in, "Hükümeti cebren devirmek ve engelleme” iddiasının yanında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmaya engel olmaya teşebbüs" ithamlarını da içeriyor...
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 2104/144 esasla gönderdiği yazıda, Eski Başbakan Tansu Çiller'in davete rağmen mahkemeye gelmemesi halinde, 'ZORLA GETİRİLMESİ' kararı da verdi.
Bu ön karar, 28 Şubat davasından 4 ay önce tahliye edilen Çevik Bir için her şeyin yeniden başladığı anlamına geliyor.
Orgeneral Bir, 16 Nisan 2012'de tutuklanmış, 19 Aralık 2103'de tahliye edilmişti.
Çiller'in klasik suskunluğunun devam edip-etmeyeceğini dava süreci gösterecek!
 
 
Yanındayız Petek!
 
Ne Petek Dinçöz'ü, ne de Can Tanrıyar'ı tanırım ama sanatçı Petek Dinçöz'ün Beyaz TV'deki feryadı içimi acıttı.
Eski eşi Gazeteci Can Tanrıyar'ın kendisini dövdüğünü, parasını aldığını ve tehdit ettiğini iddia eden Dinçöz, farkında olmadan, eski eşlerini öldüren kocaların ruh haline de sosyolojik bir ayna tutmuş oldu.
Terk edilmeyi onuruna darbe olarak gören bazı erkeklerin, bir vakitler, aynı yastığa baş koyduğu kadınları dövmesi, öldürmesi ve aşağılamasını onur olarak görmesi, çok acıklı bir ruh hali.
Zavallı olmanın bile bir limiti var.
Dinçöz'ün, beni şaşırtmayan ama yine de üzen başka bir iddiası da, "Can Tanrıyar'ın medyadaki tanıdıklarıyla önümü kesiyor" iddiası oldu.
Bir de örnek verdi Petek Dinçöz;
"Beyaz Show'a katılmam için Beyazıt Öztürk aradı. Daha sonra da katılamayacağımı bildirdi. Öğrendim ki, Can Tanrıyar devreye girmiş..."
Bir kadına karşı onca erkek birleşmiş;
Birisi dövüyor, diğeri köşesinden sövüyor, bir başkası da, Can Tanrıyar'dan aldığı talimatlarla söz verdiği halde TV programını iptal ediyor!
Beyazıt Öztürk'e olan tüm sempatimi yitirdim.
Sahte iyi aile çocuğu pozları buraya kadarmış.
Sahi, sizde hiç utanma yok mu?
 
Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 21 Nisan 2014 Pazartesi 15:29
4+4+4 eğitim felaketiyle kızları evlere kapatmayı amaçlayan, kadını sadece yatakta bir "meta" olarak gören, "üç çocuk yapın" buyruğuyla kadını kuluçka makinası değeri veren, onbeşindeki kızın "ya yatakta ya da toprakta" olmasını savunan" çöl zihniyetinin temsilcisi bir partiyi savunup aynı zamanda da kadının haklarını savunmanın çelişkisi ne yaman çelişkidir? Bu zihniyeti ayakta tutan da bu çelişkiyi göremeyenlerin ve akıl tutulmasına uğramışların gayretidir. Allah(cc) zihin açıklığı versin.
 FRONTAL
 21 Nisan 2014 Pazartesi 08:55
Kadına el kaldırıp şiddet ve baskı uygulayarak ne kadar aciz biri olduğunu kanıtlamış . Sadece ve sadece aciz ve korkak bir erkek kadına güç ve gövde gösterisi yapar. Dünya da bir çok kadın şiddet ve baskı görüyor. Ve ne enteresandır ki, bir kısım erkekler eş vede arkadaşlarına baskı ve şiddet uygularken , bir kısmı ise sayın Atilla gibi kadınların hakkını savunup tepkisini gösteriyor. Teşekkürler sayın Atilla .
 FRONTAL
 21 Nisan 2014 Pazartesi 08:47
Günaydın, sayın Atilla yazmış olduğunuz bu yazı için size teşekkür ederim. Çevik bir, hakkındaki bu idda gerçekten çok çirkin! Bu ülkenin ne haini nede o hainleri gömecek toprağı biter. Türkiye yi bazen yaralı bir şahine benzetirim, ne vakit yaralarını sarıp uçmaya özüne dönmeye başlasa yeniden darbe alması ve engellenebilmesi için önünü kesiyorlar. Petek Hanım'a yapılan bu çirkin tavırları bir kadın olarak şiddetle kınıyorum. Tanrıyar, korkak insanların sergilediği tavırları sergilemiş bir -
 Misafir
 21 Nisan 2014 Pazartesi 07:05
Sayın Talat Atilla, makalenizi sabah kahvemi içerken okuyordum. Gayri ihtiyari bıyık altından güldüm, son cümlenize... Haksız mıyım? Uzatmayacağım, tatsızlık çıkmasın. Saygılar.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime