PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mansur Yavaş’tan kopya çekti!
Talat Atilla
YAZARLAR
5 Nisan 2014 Cumartesi

Mansur Yavaş’tan kopya çekti!

Ak Parti’nin zaferle çıktığı seçimlerden sonra, Mustafa Sarıgül tam bir siyasi karikatür haline geldi.
Önce, iddialı girdiği yarışta, rakibinin 8 puan gerisinde kalınca, “Önümüzde çileli bir yolculuk var.” sözleriyle, İstanbul’u kaybettiğini, bundan sonra CHP liderliği için siyaset yapacağının işaretini verdi.
Aradan 48 saat geçtikten sonra, aniden, “Tüm oylar yeniden sayılsın. Seçimlerde usulsüzlük var.” feryadında bulundu.
Bu tarihi çarka, bıyığı olanlar bıyık altından, bıyığı olmayanlar dudak altından güldüler.
Basın toplantısına eşlik eden CHP İstanbul il başkanı Oğuz Kağan Salıcı bile, Sarıgül’e gülmemek için dudaklarını, dilinin arasına hapsetti.
Sarıgül’ü 48 saatte çark ettiren, CHP Ankara adayı Mansur Yavaş’ın YSK nezdinde yaptığı girişimler oldu.
CHP tabanının, “MHP’den gelen aday mücadele ederken, sen horul horul uyuyorsun.” mealindeki Twitlerinden etkilenen Sarıgül, acil ve göstermelik bir basın toplantısıyla durumu kurtarmaya çalıştı.
Bir Allah kulu da, Sarıgül’e, “Yahu, Mansur Yavaş ile Melih Gökçek arasında fark yüzde 1. Seninle Topbaş’ın arasındaki fark yüzde 8. Aradaki oy farkını boğaz köprüsüne sersek, trafik dururdu.” diyemedi.
Söz Mansur Yavaş’tan açılmışken, birkaç tespitimi aktarmak isterim.
Yavaş, Ankara’daki seçimi kazansa da, kaybetse de; artık önemli bir siyasi figür haline geldi. Ankara’da yüzde 12’lik kemik bir oya sahip olduğu görülen Mansur Yavaş’ın, Ankara YSK önünde toplanan kalabalığa, “Beklemeyin artık. Evinize gidin. Kimsenin burnu kanamasın.” sözlerinin, CHP’li bazı medya sever vekillere ibret olmasını öneririm!
 
 
Yakmayı da mı beceremez insan!
Antalya belediyesine ait ıslak imzalı evraklar yakılırken suçüstü yapıldı.
Menderes Türel’e karşı Antalya Belediye Başkanlığını kaybeden Mustafa Akaydın, belediyeye ait belgeleri yakma talimatı vermesini, “Gelecek belediye başkanı için temizlik olsun istedim. Yakacak olsam, gündüz yakar mıyım” diye savundu.
Fena halde komik bir açıklama bu.
Ne yani? CHP’li Akaydın, Ak Partili Türel rahat etsin diye mi ıslak belgelerin yakılma talimatını verdi!
Kötü niyetli olsaymış, gece yakarmış!
Belgeyi gece yaktığınızda, geceyi, güneş gibi yararsınız. Daha çok dikkat çeker.
Asıl, gece parlayan ateş dikkat toplar.
Neresinden bakarsak, imar ve bütçe ile ilgili ıslak imzalı belgeleri yakmanın, kötü niyetli bir davranış olduğu ortada.
Aldığım bilgilere göre, Akaydın’dan, “Belgeleri yakın” talimatı alanlardan bir kişi, Türel cephesini durumdan haberdar etti.
Hadi, niyeti bozdun!
İnsan, birkaç deste kâğıt parçasını yakmayı da mı beceremez mübarek!
 
 
Çalıştı ama!
Kemal Kılıçdaroğlu’nu yan gelip yatmakla suçlayan CHP’lilere katılmıyorum.
Kılıçdaroğlu’nun, belki de, en çok çalıştığı seçim, geride bıraktığımız 30 Mart seçimleri oldu ama temel siyaset parametresini, illegal ses kayıtlarının üzerine kurması, CHP’nin ana nüvesinin asla hoşlanmayacağı cemaatle iş birliği yapması, geleneksel CHP oylarını dahi ürkütünce, sükut-u hayale uğradı.
Bence, CHP’yi hezimetten kurtaran, Mansur Yavaş’ın şahsında, MHP’nin emanet oyları ve Sarıgül’ün 3-4 puanlık kişisel oyu oldu!
Yavaş’ı bilmem ama Sarıgül o 3-4 puanlık oylarının diyetini Kılıçdaroğlu’ndan isteyecektir!
 
*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gaetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 5 Nisan 2014 Cumartesi 16:44
Sarigulle ilgili yazdiklariniza katiliyorum.Kimse gucenmesin ortada bir gercek var % 8 fark, boru degil.Ankarada durum farkli idi.Misafirler diyorki CHP den ne istiyorsun.Bunu chp yi yoneten kisiye sorsalar daha uygun olur..CHP ye hic oy vermeyen iller ve koylerden Genel baskan yardimcilari tayin etmistir.Ulusalcilarin sayesinde baraj altina gitmemistir.
 TOTEM
 5 Nisan 2014 Cumartesi 16:40
Chp sürekli yeniliyor,sizler her seçim öncesi aynı hevesle kazanacağız bu iş bitti oylar bizim deyip seçim sonralar büyük hayal kırıklıkları yaşıyorsunuz 8 seçimdir sürekli bozguna uğruyorsunuz ve buna rağmen hala CHP yi neden eleştiriyorsunuz demenizde hakikaten insanı hayretler içerisinde bırakıyor. Arkadaş CHP ye bir şey olmaz demiş! bence Chp den bir şey olmaz ama arkadaş yakın kavramları karıştırıyor bence.kusura bakmayın ama aynı hataları yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallık değil mi?
 Misafir
 5 Nisan 2014 Cumartesi 14:48
Sarıgül'ü analiz etmek onu yazmak kolayınıza geliyor ama Ankara da yaşanan rezalet tabi Antalya ve bazı yerlerdekini de unutmamak gerekiyor rezaletler,şaibeler tavan yapmış hiç ilginizi çekmiyor,sebep ne.CHP'ye birşey olmaz kafanızı yormayın,CHP yanlışlarından tekrar doğrulur ülkemizin rotası nasıl doğrulacak ona bakın.
 Misafir
 5 Nisan 2014 Cumartesi 13:45
Talat Bey, CHP'den ne istiyorsun... Biraz da AKP'ye de göz at...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime