PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kanadoğlu: Operasyonlar etik değil, mahremiyet ilkesi çiğnendi!
Talat Atilla
YAZARLAR
14 Ocak 2014 Salı

Kanadoğlu: Operasyonlar etik değil, mahremiyet ilkesi çiğnendi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri ve bazı hukuk adamlarına, JW Marriot Otelde kahvaltı verdi.

Aralarında Yargıçlar Sendikası Başkanı Emin Ağaoğlu ve Sabih Kanadoğlu’nun da bulunduğu hukukçular, hükümetin YSK ile ilgili düzenlemesi konusunda görüş bildirdiler.

Daha doğrusu hükümeti eleştirdiler.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, gazetecilerden daha fazla hukukçular birbirlerine soru sordular.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, “Sayın Kılıçdaroğlu, burada hazır bulunan hukukçulara soruyorum; 2 yıl, hatta 3 yıl önce başlayan ve derin dondurucuda saklanan davaların hukuka uygun mu?

Şayet derin dondurucudan çıkarılan hukuk doğru ise, yârin, CHP ile ilgili yıllar önce başlatılan bir dava gündeme gelirse, CHP ve hukukçular, bugün itiraz etmediği duruma o gün geldiğinde nasıl bir savunma geliştirecek?

Bu soruma, hukukçulardan yanıt gelmeyince, Kılıçdaroğlu, “Ortaya çıkarılan yolsuzlukların üzerine gitmek zorundayız.” mealinde yanıt verdi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Emin Ağaoğlu ise, sorumun dışında her şeye yanıt veren birkaç kelime söyledi.

Bunun üzerine, “Soruma yanıt alamadım!” şeklinde tekrarıma rağmen, hukuk adamlarından bir değerlendirme gelmedi.

Toplantı bitiminde, Akşam Temsilcisi arkadaşım Emin Pazarcı ile otel kapısında sigara içerken, Sabih Kanadoğlu yanıma gelerek, “O soruyu siz mi sormuştunuz?” dedi.

Evet ama siz dahil hiçbir hukukçu yanıt vermedi!” dedim.

Bunun üzerine çok ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Sabih Kanadoğlu, “17 aralık operasyonlarında mahremiyet ilkesi çiğnendi” diye söze başladı.

Kanadaoğlu’nun içeride söylemediği ya da söylemeye vakit bulamadığı bu sözler ilgimi çekince, “Hukuki yönüyle doğru mu?” sorusunu yönelttim.

İhlaller anlamında baktığımızda etik olmayan unsurları var.” deyince, “Bugün susanlar, yarin, derin dondurucudan çıkacak suçlamalar olursa, ne yapacak? Kanunda suçüstü diye bir tanımlaması yok mu?” sorumu tekrarladım.

Yanıtı kısa oldu;

 “Bu operasyonlar ifade ettiğiniz boyutlarıyla da problemli!”

Kanadoğlu, daha fazla konuşmak istemediği hissini verince, sorularıma önemli ölçüde yanıt aldığım için açık yürekli yanıtları için teşekkür ettim.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun basın ve hukuk buluşmasında, kalabalıkta söylenmeyen&söylenemeyen sözlerin Sabih Kanadoğlu gibi en azından belirli bir kesim için önemli bir hukukçu kabul edilen bir isim tarafından, kahvaltı sonrasında da olsa ifade edilmesini önemli bir gelişme olarak görüyorum.

 

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 23 Aralık 2014 Salı 08:29
kanadoğlu ve 28 şubat dönemi yargıçları mahrymiyet ilkesinden söz etme hakları yoktur.milleti kandırmasınlar. onları iyi tanıyoruz. ülkeyi cehenneme sokanlar şimdi mahrumiyetten bahsedemez. ama şimdi tutuklananlar ozaman sesi onllardan taraftı. masum kızlar cop yerken soksklarda süründürülürken Millet vekili bayanın evine gece yarısı baskın yapılmaya çalışırken o vekilin küçük çoçukları kaçaçak yer ararken mahrumiyet ilkesi yokmuydu?Vardı. Ama kafa yapısı size uygun değıldi.yaşar
 hulya
 14 Ocak 2014 Salı 18:33
Cengizhan kendisinin Tanrının günah işleyenlere karşı gönderilmiş bir ceza olduğunu söylemiş ve yoksa "Tanrı beni göndermezdi" demiştir..
 Misafir
 14 Ocak 2014 Salı 16:30
15.39.Bahsettiğin yazarımız ALLAH rahmet eylesin vefat etti.AKP ne olur bilmem ama bu ülke kıyamete kadar Müslüman ve Cemaat de kıyamete kadar var olacak.
 Misafir
 14 Ocak 2014 Salı 16:17
MİLLİYET gazetesi yazarı YAMAN TÖRÜNER'in 12 - 12- 2011 tarihli yazısından:"İnsanlık tarihinin en büyük insan kıyımlarının ikincisi, Cengiz Han’ın 13. yüzyılda gerçekleştirdiği 40 milyon kişiye varan karşılıklı kıyımdır. Yine, Çin’e komünizmi getiren Mao Zedong’un 1949-1976 yılları arasında 40 milyon vatandaşının ölümüne neden olduğu biliniyor."İFTİHAR EDELİM CENGİZ HANLA.
 hulya
 14 Ocak 2014 Salı 15:39
"Erdoğan'nı da Gülen'ni de yok edecekler" ben demiyorum 6 yıl önce Erhan Göksel demiş hemde Turktime'a www.turktime.com/haber/Erhan-Goksel-Guleni-de-Erdogan-i-da-Yok-Edecekler/25032/
 Misafir
 14 Ocak 2014 Salı 15:23
Cengiz Hanın ismi tüm dünyada Asya'da Türklerin arasında tüyleri diken diken ederdi..KAFATASLARINDAN KULELER YAPAN CENGİZ HAN size sempatik geliyorsa yaktığı İSLAM Kütüphanelerinden dolayı mı???? CENGİZ TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDER çünkü O döneminin "HİTLER"iydi..SANA şirin gelebilir.
 Misafir
 14 Ocak 2014 Salı 15:10
Selahattin Demirtaş denen adam HSYK 'ya destek sözü vermiş...Çok yönlü eski Savcı YENİ kutu avukatının Apocu dostları...Başbuğ da KCK yeniden yargılansın dedi....MANZARASI YURDUMUN..
 hulya
 14 Ocak 2014 Salı 15:02
14:11 Ülkemdeki ulusal çoşku'yu gördüğümü yazmış olmamam seni neden bu kadar rahatsız etti? 2 yıl geçmesine rağmen bir türlü unutamıyorsun.
 hulya
 14 Ocak 2014 Salı 14:57
Cengizhan'ın ismi bile birilerinin tüylerini diken diken etmeye yetiyor.Türk'ten nefretiniz taa Cengizhan'dan başlıyor demekki..
 Misafir
 14 Ocak 2014 Salı 14:18
Hulya hanım: Cengiz'i Türk diye tanımlayan Namaza gelenek diyen Hulya hanım mı? Laiklik takıntı olmuş sizde.Bu yüzden 1000 yıllık İSLAM ülkesinde Fransız ihtilaline benzer yıllar istediğinizden 60 yıldır iktidar olamadınız...Daha kıyamete kadar da bekler bu kafa...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime