PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Odatv Karanlık da, PKK Aydınlık mı?
Talat Atilla
YAZARLAR
14 Şubat 2011 Pazartesi

Odatv Karanlık da, PKK Aydınlık mı?

Beni uzaktan ya da yakından tanıyanlar bilirler ki; Odatv’nin çoğunlukla provakatif ve açık taraf tutan yayınlarından haz etmem.

Haz etmediğimi de google’a giren herkes görebilir.

Gazeteciliği ideolojik bir bakışa hapsetmesi, zaman zaman yaptığı doğru analizleri de gölgeledi.

Tam da bu yüzden odatv benim dünyama hitap etmez.

Soner Yalçın’la ömrümde bir kez, Erhan Göksel’in cenazesinde tanıştım. Çok sevdiğim bir bürokrat arkadaşım, Soner Yalçın’a, “Tanıştırayım, Talat Atilla” deyince, “Memnun oldum ama bizim aleyhimizde haksız haberler yapıyorsunuz. ” yanıtını vermişti.

Tüm tanışıklığımız bu kadar.

Bir insandan, bir kurumdan haz etmemek, uğradığı bir haksızlığa, “Evet” dememizi gerektirir mi?

Hayır. İnsan olmak o kadar da ucuz değil.

Ergenekon operasyonundan yıllar sonra ve yayınlanan bir kasetin hemen ertesinde odatv’ye yapılan baskın bana çok da makul gelmedi.

Birden fazla tuhaflık, birden fazla ‘acaba” var.

Haz etmediğimizi linç etmeye kalkarsak Türkiye bu sancının altından kalkamaz.

İktidar değiştiğinde aklımıza/vicdanımıza sığmayan her şeyi, bugun tribünde oturanlar yaparsa, onlara kim kızabilir?

Odatv’nin devletin bir kısmı tarafından belge bombardımanına tutulduğu aşikar.

Madem bu durum iktidar için bir rahatsızlık meydana getiriyor, bu belgeleri odatv’ye sızdıranları neden bulmuyor/bulamıyor?

Belgeyi yayınlamak suç, göndermek serbest!

Şimdi de kulislere, “Çölaşan ve Sezer’i de alacaklar” fısıltıları yayılıyor.

Açık açık yazdım, yine yazıyorum;

Bir çok kişinin aksine Ergenekon çatısı altında bir örgüt olduğuna inanıyorum.

Bu örgütün darbe yapmak istediğine dair kuvvetli emareleri de görüyorum.

Hangi düşünceyle olursa olsun, darbe yapmak için rütbesini, koltuğunu kullananlar, sıfatları ne olursa olsun benim için sıfatsızlardır!

İşte buna ne kadar inanıyorsam, hangi kuvvetle iman ediyorsam;

Sırf bir görüşün taraftarı diye, ellerine silah almayanların lince uğramasını da kabul etmiyorum.

Tam da şunun için;

Deniliyor ki, ergenekona lojistik destek verenler var.

Medyada uzantıları var.

Bu nasıl şiddetli bir paradokstur ki;Ergenekon deyince yer yerinden oynuyor da;

PKK deyince hiç kimsenin kılı bile kımıldamıyor.

Bırakın lojistiği, tüm varlığı ile PKK’ya destek verenler siyaset, iş dünyası ve medyada at koşturuyorlar ama başta devlet olmak üzere neredeyse herkesin Kürt ve Türk düşmanı PKK’ya tuhaf bir şefkati var.

PKK legalleşti de benim mi haberim yok?

40 bin kişinin katiline, “Kürtlerin önderi” diyecek kadar alçaklaşabilenlerin TBMM’de ahkam kestikleri bir Türkiye’de, lojistik destek mazeretiyle gazetecilerin içeriye atılmasına vicdanım itiraz ediyor.

PKK’da, Ergenekon’da mutlaka etkisiz hale getirilmeli. Buna şüphe yok ama;

İçeriye atılanlara PKK unsurlarının sevindiğini gördükçe itirazım daha da büyüyor!

 

Bu itirazın bir bedeli var mı, bilmiyorum!

Ama vicdanım itiraz ediyor!

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 22 Şubat 2011 Salı 13:19
Bu yazı baştan sona tutarsız.ne alakası var bağladığınız konunun bir biriyle. PKK-Hizbullah-Hükümet anlaşmasını bi yazında bizde bilelim. O zaman anlarız. Yani Soner Yaçın'a oh demenin arapçası bu yazı.5 yıldır ertelenen yasanın yürülüğe girmesiyle isim isim bilinmiyormuydu kimler serbest kalacak. Hizbullahcıları yurt dışına PKK kaçırmadı mı? Seçime kadar terör olmayacak diye imralıyla anlaşan kim? PKK ile mücadele isteyen asıl bunları yazar
 Misafir
 20 Şubat 2011 Pazar 23:48
Sayın Talat,bu yazının baştan aşağı eyyam kokuyor.Bu dönemde ne şiş yansın ne kebap demeye getiriyorsunuz.Benim başıma böyle bir şey gelmez,neme lazım diyorsunuz.Bu dönemde belli mi olur.
 Misafir
 20 Şubat 2011 Pazar 00:13
Talay bey, 'Çağın Ateşini Yakan Adam' değerli büyüğümüz Abdullah Duman Türkiye için bir kazanımdır. Sahip çıkmakla milletimizin kalbini kazanıyorsunuz. Saygılarımla.
 Misafir
 19 Şubat 2011 Cumartesi 15:40
Burada bazı yorumcularımız birtakım AHKAMLAR kesiyorlar.Şunu herkes kafasına soksun.Türkiye Cumhuriyetini TÜRK HALKI kurmuştur.İşgalcilerin, "çete" dediği,Kuva-ı Milliye örgütleri kurmuştur.Kimse Masal anlatmasın...Sn Atilla, lütfen cevap verin,sözde "ABD emparyalizmi düşmanlığı" yapan S.Yalçının Oda Tv sine ve S.Yalçına,ABD ve onun Ankara Büyük elçisi neden sahip çıktı,Bu yapıların,Okyanus ötesi ve Filistin İşgalcileri ile bir Bağlantıları varmı acaba?..Yeni belgeler çıkacak,bekleyelim.G.K.Ç.
 Misafir
 19 Şubat 2011 Cumartesi 12:38
diğer konuda tarafım var pkk konusunda tamemen yanında ve çoook teşekkür ederek görüşlerine inancına ve her pkk ile ilil yazını en ince ayrıntılarına kadar okuyor ve doğrularını anlayıp Allah razı olsun diye bin defa duvar ediyorum hiç bir zaman pkk yı da af etmeyeceğim her zaman her yerde lanetliyorum size kolay gelsin diyorum allaha emanet olasınız D.T.adına.
 Misafir
 19 Şubat 2011 Cumartesi 11:50
talat atilla,sen hala gerçeği görmüyorsan,gerçek seni bir görecektir.oturduğun yerde hiç bir zaman tek başına kalamazsın.senide yiyecek aç bir kurt bu medya dünyasında bulunur.unutma...
 Misafir
 19 Şubat 2011 Cumartesi 11:20
sayın atilla lütfen bugünkü serdar akinan yazısını okuyun.gerieye dönülmez akşamın ufkundayız sayın atilla.türkiye tarihinin kırılma döneminde nasıl gazeci olacagınıza karar vereceksiniz.sizin gibi mevkilerde olanları tarih aldıgı tavırlarla yazacak bunu unutmayın.
 Misafir
 19 Şubat 2011 Cumartesi 11:09
biri de yorumunda bizlere neler çektirdiniz cumhurieyt diye diyor.yav bu cumhurieyeti kuranların bu millete getirdigi çagdaş hakları hala kullanıyorsunuz.suudi arabistanda araba bile kullanamıyor kadınlar.nedir derdiniz bu cumhurieyetle.aslında gerçekte bu milletin yarısı cumhuriyet devrimlerinden hiç bir şey anlamadı.o zaman nasıl din yobazlarını dinliyorsa bugünde aynı şekilde.devrimler sizin hacı hocaların şeyhlerin dervişlerin elinde oyuncak olmanızı engellemeye çalıştı.caminimi aldı senden.
 Misafir
 19 Şubat 2011 Cumartesi 11:06
yazdıklarınızı bir kez daha düşünün bir de kendinize içinizden sorun,bize söymeniz de gerekmez, sorun bir kendinize, böyle nalına mıhına neden konuşuyorum iktidarın gazabındanmı korkuyorum diye.ergenekona lojistik destek diyerek bütün akp karşıtı söz söyleyenleri içeri alanbilirler.bütün batı sahili ve atatürk ,laiklik ,irticayı istemiyoruz diyenler darbeci yapılacak bu gidişi gösteren oda tv haberlerini begenmiyormusunuz.lütfen bize örnek verin oda tv hangi konuda yalan yazdı.
 Misafir
 18 Şubat 2011 Cuma 21:35
Bu nasıl bir örgüt ki beş benzemeyeni var.Buna nasıl inanıyorsun.Bu gün ki hükümetin ergenekoncu diye içeri tıktıklarının hepsi PKK ile savaşmış insanlar.Çevir kazı yanmasın.Hangisi pkk ile dost.Bak hükümet pkk ile masada.mırın kırın ettiler sonra mit görüşüyor diye işin içinden çıktılar.konuyu pkk ya bağlamışsın.esas derin devlet yani abd ve yerli işbirlikçilerine gram söz söyleyemiyorsun.F tipi örgütlenmeden bahset biraz.Paul williams ın açıklamalarını da okumadın mı?Hrant Dink, danştay suikas
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime