PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seçim sonrası senaryoları
Talat Atilla
YAZARLAR
21 Mart 2014 Cuma

Seçim sonrası senaryoları

Ak Parti; 30 Mart akşamı çok oy alsa da, dibe vursa da, başta AK Parti genel merkezi olmak üzere tüm teşkilatlarında sıkı güvenlik önlemi alınacaktır. İktidar partisi çok oy alırsa, kızgınlıklarından, az oy alırsa sevincinden cam çerçeve indirecek muhalif, ateşli bir kesimin pusuda olduğu söyleniyor.
Ak Parti’nin alacağı seçim sonuçları, parti içine gizlenmiş bazı odakların başını kaldırmaları, ya da kuma gömmeleri sonucunu da getirebilir.
Yani, Başbakan’ı güçsüz yakalamak için pusuya yatan bir gurup Ak Parti milletvekili, yerel seçimlerde sahaya inmedikleri gibi, diplomatik dokunuşlarla partilerini örselediler.
Başbakan, parti içindeki olumlu-olumsuz tüm hareketlenmelerden haberdar.
İlçe başkanı, il başkanı, Milletvekili, hatta Bakan yaptığı siyasetçilerin vefa ya da vefasızlık grafitesini iyi biliyor.
Seçim sonuçları, iktidar partisi açısından genel siyaset rotasını belirlemenin yanında, parti içi politikaların yeni omurgasını da şekillendirecek.
CHP; Kılıçdaroğlu, belki de kendisine en çok yakışan, farkındalık meydana getiren, sakin güç olma özelliğini, bu seçimlerde tamamen yitirdi.
Kontrolsüz bir agresif politika izlediği gibi, CHP’nin DNA’sını değiştirmeye yönelik radikal adımlar attı.
En çok eleştirdiği AK Parti ve tarihsel karşıtı MHP’den siyasetçileri CHP’ye kattı.
CHP tabanı ve bazı CHP’li yöneticilerin, Kılıçdaroğlu’nun attığı bu adımlara temkinli tepkileri aldatıcı olmasın.
Hesaplaşmanın seçim sonrasına kalması, Kılıçdaroğlu’na, “Yanlışlarına bile ses çıkarmadan destekledik.” savunmasıyla, muhalefet alanı açmak için.
Şu anda muhtemel lider adayı olarak Mustafa Sarıgül görünse de, ismi açıklanmayan bir siyasetçi ve parti içinden bir genel başkan yardımcısının, seçim sonuçlarına göre, liderliğe oynayabileceğini söyleyebiliriz.
MHP; Devlet Bahçeli, özellikle delege bazında partiye hakim görünüyor.
Bahçeli’yi şu aşamada sarsacak tek gelişme, Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Belediye Başkanlığını kazanma ihtimali.
Yavaş’ın seçimi kazanması, tabanda, “Sen Mansur Yavaş’ı aday yapsaydın, Ankara bizim olurdu.” dalgalanmasına neden olabilir.
Yerel seçimde alınabilecek kötü bir sonuç, MHP’li Merak Akşener’in MHP liderliği yolunu açabilir.
Akşener, karizmatik ve tok konuşmaları ile tabanda ilgi uyandıran bir siyasetçi.
MHP’nin bir başka potansiyel lider adayı, Koray Aydın’ın tek handikabı, parti içinde kendisine yakın olan yöneticilerin görevden alınmasına ses çıkarmaması ama MHP içinde isminin halen diri olduğunu söyleyebiliriz.
Kişisel kanaatime göre MHP bu seçimlerde, beklediğinin ötesinde oy alacak.
Hatta, seçimin sürpriz partisi olmaya en yakın parti.
 
 
Ülkücü Kılıçdaroğlu
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da seçim otobüsü ile dolaşırken, elleriyle bozkurt işareti yaparak oy istedi.
Aslında bu tür jestler hoşuma gider.
Karşı tarafa, “Seni anlıyorum” mesajının, siyasi havayı yumuşatabileceğini düşünürüm.
Kılıçdaroğlu’nun bozkurt işareti gazeteci gözüyle böyle anlamlandırılabilir ama CHP’nin ana damarı ve siyaset sosyolojisi açısından, bu işaret biraz problemli görünüyor.
Bozkurt işareti, taklitlerin aslını yaşattığı güdüsünü tetikleyebileceği gibi, CHP içinde var olan, “Eksen kayması” tartışmasını, seçim sonrasında iyice alevlendirebilir.
Not düşüyorum;
Parti içi muhalefet harekete geçtiğinde, Kılıçdaroğlu aleyhine kullanacağı en önemli belge, bu bozkurt işareti olacak.
 
*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 22 Mart 2014 Cumartesi 20:53
BB büyük turp sevmediği için twitterin kökünü kazıdı....TURpUN BÜYÜĞÜ DE SON 5 gün hiç iyi olmaz....kapat gitsin her şeyi.
 Misafir
 22 Mart 2014 Cumartesi 20:42
Velilere Malatyalı gençlere mesai arkadaşına sarılan twitten korkan bir adam!!! Niye korkar masum olan????
 Misafir
 22 Mart 2014 Cumartesi 20:35
Sn. Atilla bir suikast muhabbeti vardı.Gökçek'e ve yürütmenin başına suikast timleri... Ne oldu seçimden sonraya mı kaldı? Ya da son hazırlık aşamasında mı çakma suikastler? Twittera suikast var...BB twitten korkuyor korkma titre...
 Misafir
 22 Mart 2014 Cumartesi 20:00
AKPnin yandaşlarının iyi günleri bunlar. 17 aralıktan sonra iki ay yorum sayfalarından tüyüp sonra yeniden boy gösterenler 25 mart öğleden sonra maaşlarının kalan kısmını geri vermek zorunda kalacaklar, emeklilik dilekçeleriyle birlikte. Şair Eşref ne güzel demiş, "Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler -Bir devlet soyulurken aldırmıyor öküzler -Haya'dan eser yoktur nafile bütün sözler".
 Misafir
 22 Mart 2014 Cumartesi 19:23
Başbakan Tayyp Erdoğan : “Biz batının ilmini sanatını almadık. Maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık. Biz batının ilmini sanatını almakta bir yarışa girmeliyiz.” (2008) vallahi adam doğru söylemş :)
 Misafir
 22 Mart 2014 Cumartesi 02:02
çıkar ortaklığına dayalı bir çete, ülke bedeninde sinsice yayılmış bir diğer çıkara dayalı çeteyle kapışınca ortalık biraz olsun aydınlanmaya yüz tuttu. Rezaletin bu kadar ayyuka çıkmasından sonra bu iki çetenin herhangi birisini diğerinden ayırıp onu desteklemeye kalkışanların ne iyiniyetinden ne de saflığından sözedilebilir. Ya çıkarı ya da ciddi bir ruh hastalığı vardır bunlardan birisine arka çıkanın. İKİSİNİN DE YOKOLMASI ÜLKENİN VE MİLLETİN YAŞAYABİLMESİ İÇİN ZORUNLUDUR.
 Misafir
 21 Mart 2014 Cuma 19:52
Hükümet biat ettiremediklerini vatan hainliğiyle ABD ajanlığıyla kan emicilikle haşhaşilikle suçluyor....Kendisi:-) BOP EŞBAŞKANI Bir de oğlu TÜRGEV başkanı ŞEN OLA DÜĞÜN ŞEN OLA....EGEMEN HER CUMA BİR TWİT SALLA.GERÇEK ALİM EGEMEN GERİSİ MÜSVETTE...RIZA SARRAF EN HAYIRLI TÜRK EGEMEN KURAN ALİMİ (sallamacısından)
 TOTEM
 21 Mart 2014 Cuma 19:34
Twiter kapatıldı geçici olarak ta olsa yönetiminin Türkiye nin mahkeme kararlarını küstahça yok saymasına rağmen hoş değil yanlız şu duyarlılık ikiyüzlülüğü beni hayrete düşürüyor!Bu ülkede partiler kapatıldı,akp kapatılmanın eşiğinden döndü,başbakandan bakanına,cumhurbaşkanından savcılara,akademisyeninden gazetecisine herkes dinleniyor ve şantaja maruz bırakılıyor ses yok ama Twiter kapatıldı eyvaah özgürlük gidiyor demokrasi yok oluyor naraları atılıyor bu ne ikiyüzlü ve şuursuz bir ikilemdir.
 Misafir
 21 Mart 2014 Cuma 14:27
Atilla bey, Birakin secim sonrasini... Ben yarin neler olabileceginden endiseliyim. Twitter yasaklandi... Turktime ne zaman yasaklanacak acaba!!! Hukumet her grubu bir bahane bulup ya biat ettirdi yada sindirdi! SUSMA SUSTUKCA SIRA SANA GELECEK!!!
 Misafir
 21 Mart 2014 Cuma 13:02
Tıvitırın kulbunu yarınki yazınızda mı bulacaksınız acaba?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime