PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan'a, “Tutanağı Pervin Buldan sızdırdı.” denildi!
Talat Atilla
YAZARLAR
11 Mart 2013 Pazartesi

Başbakan'a, “Tutanağı Pervin Buldan sızdırdı.” denildi!

 

Geçen hafta, “İmralı Tutanakları kesinlikle BDP tarafından parti kararıyla sızdırıldı.” diye yazmıştım. 4 gün önce BDP lideri Selahattin Demirtaş, “Tutanakların partimiz tarafından sızdırıldığı anlaşılmıştır. Salı günü (bugün) grup toplantısında ayrıntısıyla anlatacağım.” dedi. Şimdi diyeceksiniz ki, “İyi de, partisinin sızdırdığını kabul ediyor ama senin yazdığın gibi parti kararı olduğunu söylemedi…”

Şimdi anlatacaklarımı okuduktan sonra belki bu sorunuzu geri çekeceksiniz!

Konuya ön girişi, “Siz, yeryüzünde tüm hakikatleri olduğu gibi söyleyen bir siyasetçi gördünüz mü?” diyerek yapalım ve esasa geçelim.

Yani, BDP Liderini bu açıklamaya mecbur hale getiren sürecin nasıl geliştiğine…

İmralı tutanaklarının Milliyet’te yayınlandığı bilgisi Başbakanlık bürokrasisine gece geç saatlerde, sabaha karşı ulaştı. Başbakanlık çevrelerinin verdiği bilgiye göre, Başbakan Tayyip Erdoğan, haberi okuduktan sonra çok hiddetlenerek, kurmaylarına, “Barışı istemeyenleri bulup deşifre edin. Ben baldıran zehiri içerim diyorum, birileri evcilik oynuyor. Bu çocukların ölmesinden mutlu mu oluyorlar? Allah’tan korkmuyor mu bunlar? Bu nasıl pis bir siyaset, bu nasıl pis bir gazetecilik?” şeklinde tepki verir. 

Erdoğan’ın bu sert konuşmasından sonra kurmayları İmralı tutanaklarının nasıl ve kimler tarafından sızdırıldığını araştırmaya başlarlar.

İlk veriler ilgili Bakan’a ulaşır.

Bakan’a gelen bilgilere göre BDP yönetimi İmralı tutanaklarını bilinçli bir şekilde Milliyet’e sızdırmış, bu sızdırmada birkaç kişi rol almış, son aşamasında ise basında yazılanların aksine Altan Tan değil, BDP Milletvekili Pervin Buldan kilit rol oynamıştı.

Üstelik ilgili Bakan’a bu bilgileri aktaranlardan birisi de, gazeteciydi...

Bakan, aldığı bu bilgileri Başbakan Erdoğan’la paylaşır. Başbakan Erdoğan’ın birkaç kez kamuoyuna, “Gazeteciler bu sızmayı biliyor. Onlar açıklamazlarsa, biz açıklarız.” demesi de tam da bu yüzden.

Çemberin daraldığını gören BDP Lideri Demirtaş nihayet, “Salı günü (bugün) açıklama yapacağım” dedi ama bu sızdırmada Milletvekillerinin olmadığının altını çizmeye çalıştı.

Fotoğrafın tamamına bakınca bu sızdırma işi birilerine ihale edilerek, yol kazası örtbas edilmeye çalışılıyor.

Peki, iktidar partisi buna itiraz eder mi?

Emin değilim ama itiraz edeceğini sanmıyorum… Sızdırmanın adresinin belli olması iktidar partisi için şimdilik yeterli. BDP bundan sonra yol kazalarına (!) devam ederse, isimler o zaman gündeme yeniden gelebilir diye düşünüyorum.

 

 

Süleyman Soylu siyasi değil, adli bir vaka’dır!

DP Lideri Uysal Turktime’a Konuştu:Sol siyasetin hafızası CHP ise, sağ siyasetin hafızası da Demokrat Parti’dir.

Türk siyaseti, uzun bir süre bu iki büyük çınarın demokrasi oksijenini solukladı.

CHP’ye nazaran DP’nin öyküsü daha trajik gelişti. Genel başkanlarından birisi asıldı, bir çoğu hapise, bir kısmı siyaset mezarlığına, bir kısmı da mahkeme kapılarına düştü.

Bu büyük tarihin son süvarisi DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ziyaretimize geldi.

Uysal, henüz 35 yaşında. Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi mezunu. Lisans eğitimini ABD Texas Eyaleti’ndeki Houston Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yaptı. Uysal’la yaptığımız sohbet, kamuoyunun gündemini meşgul eden eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun usulsüzlük iddialarına dayanınca, Uysal’a şu soruyu yönelttim;

Siz her ne kadar AKP ile aynı kan grubundan gelmiyoruz deseniz de, sizin partinizde Genel Başkanlık yapmış olan Süleyman Soylu AKP’ye geçti, genel Başkan Yardımcısı oldu ve AKP’lilerden daha koyu bir şekilde Erdoğan’a bağlandı. İnsan doğal olarak düşünüyor. Sizi de bir gün AKP saflarında görür müyüz?

DP Başkanı, bu soruya canının sıkıldığını belli eden bir tonlamayla yanıt verdi;

“Bu soruya muhatap olmayı bile kendi adıma da geleneğimiz adına çok ciddi eksiklik sayarım. Ama maalesef ortada böyle bir vaka var. Dolayısıyla ister istemez parti tabanında da kamuoyunda da böyle endişelerin dillendirildiğini görüyoruz. Bizim için ölçü bellidir. Siyasi ikbal peşinde değiliz. Kendimiz için fırsatlar yaratmaya çalışmıyoruz. Cemil Meriç’in dediği gibi kendi basit menfaatlerini hakikat zanneden gafiller çıkabilir. Dün başka şeyler söyleyenlerin bugün tam tersi şeyler söylemesi toplumsal anlamda siyasetin de inandırıcılığını zedeliyor. Siyasi alana virüs bulaştıran bu unsurları ne aklın ne de vicdanın kabul etmesi mümkün değildir. Zaten partimiz kongrelerinde bu değerlendirmeleri yapmıştır. Bahsi geçen kişiyi kırat sırtından atmıştır. Partinin genel başkanı olarak başka bir partiye geçmiş değildir.”

Süleyman Soylu döneminde partide bazı yolsuzluklar yapıldığı kamuoyuna yansıdı. Bu gerçek değilse, Soylu’ya ayıp, şayet gerçekse, bu ayıp tüm Türkiye’ye karşı yapılmıyor mu?

Bu konuda sübjektif yorumlar yapmak yerine hakem heyeti olarak verdiği kararlara hepimizin itibar etmemiz gereken mahkemelerin verdiği kararlar var. Şimdi Yargıtay aşamasında. Mahkemenin verdiği karar bir usulsüzlük yapıldığı yönündedir. Süleyman Soylu’yu siyasi bir vaka olarak değerlendirme yapma gereği duymuyorum. O Adli bir vakadır.

 

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 18 Mart 2013 Pazartesi 18:08
tabiiki terör örgütleri abdden ve avrupadan destek aliyorlar,sayin davutogluna sesleniyorum,sayin davutoglu,avrupa ülkelerine ve abdye uyarilarda bulunun terör örgütlerine yardimlarini kesmeleri gerekiyor,almanya basta olmak üzere,kendilerine zarar veren örgütleri yok ediyorlar örnegin almanya terör örgütü baader meinhof cetesini kendileri yok ettiler,hapishanede kendini asti süsü verdiler.
 Misafir
 17 Mart 2013 Pazar 16:44
gecenlerde fransa resmen acikladi,biz dedi suriye muhaliflerine destek verecegiz diye,avrupa devletleri hangi ülke olursa olsun o ülkeye fitne sokuyorlar,ilk aktörleri abd ve avrupa,tabiiki ic ortam kargasasi cikinca silah satmaya basliyorlar,onun icin terör örgütlerinin yurtdisi baglantilari ve maddi destekleri engellenmelidir.
 Misafir
 14 Mart 2013 Perşembe 13:35
devlet büyüklerimiz,herseyden önce bu vatan hainlerinin avrupa ülkelerinin tamamindaki pkk faaliyetlerini örnegin,döner dükkanlari ve kültür dernekleri ismi altinda yürütülen maddi lojistik destekleri derhal durdurulmalidir,terör örgütü nasil ayakta kaliyor,maddi destekle ayakta kaliyor onun icin silah birakmakmis baris süreciymis bunlari gecelim,ilk önce para kaynaklari dondurulacak.
 TOTEM
 14 Mart 2013 Perşembe 13:25
Aktaralım dedikçe benim yorumlarım çöpe giderken içerisinde sadece kin nefret,hakaret saldırı ve itham içeren yorumlar çarşaf çarşaf yayımlanıyor kriterler bana en ağır şekilde işletilirken saldırgan vatandaşlara sınızsız ihlal hakkı tanınıyor. Ne yaparsın ki dünya işte böyle adaletsiz bir ortama döndü. Kimse benim gibi adamları sevmez zira herkes kendi bgibi düşünen sormayan,sorgulamayan,düşünmeyen ve kayıtsız şartsız destek veren insanları seviyorlar.
 TOTEM
 14 Mart 2013 Perşembe 13:22
Sevgili Hülya kardeşim yakalasam ne olacak? Vatandaş aynı ucuz oyunlarına devam edecek edi,törler ise her zaman olduğu gibi vatandaşın sadece bana sataşıp saldırmak ve itham etmek üzere yazdığı harf yığınlarını yayınlayıp benim yorumlarımı makaslayacaklar. Böyle muhalif yapıdaki bir sitede yazmanın dezavantajları da bunlar.Ve yakaladım da birşey değişecek mi sanıyorsun? Hayır vatandaş işi pişkinliğe vurup saldırılarına devam ediyor. Ben insanlar ucuz davranmasın seviyeli olalım,düşüncelerimizi-
 Misafir
 14 Mart 2013 Perşembe 11:14
Hülya kardeşim biz seninle yıllardır buralarda tartışır ve atışırız,birbirimize sinirde olduğumuz olmuştur ancak ne sen nede ben birbirimize hakaret edip bastırmak için rumuzlar uydurarak yada misafir rumuzları ile kalabalık ve baskın görünerek birbirimizi karalayıp yıpratmaya çalışmadık değil mi? zira sağlıklı ruh halindeki insanlar böyle ucuz oyunlara tenezzül etmezler,düşünceleri ne ise ortaya koyarlar ve bunların arkasında dururlar. Bizler burada amma doğru amma yanlış kendi düşüncelerimizi-
 hulya
 14 Mart 2013 Perşembe 09:08
Evet totem müthiş bir yorumcu başarısına imza attın.Gazeteciler kendi kendilerini kutlarda yorumcular kutlamazmı seni tebrik ederim:) ABDÜLREZZAK ve DKAPKİNER'in aynı kişi olduğunu gözler önüne sermişsin.
 Dkapkiner
 13 Mart 2013 Çarşamba 20:43
TERÖRİSTLR DEVİR TESLİMDE:"Buraya gelen heyete kamu görevlilerine sağ salim teslim ediyoruz. Sayın Öcalan’ın çağrısı ve KCK’nın talimatıyla bu kişileri şartsız bir şekilde heyete teslim edeceğiz. Bir protokol imzalayarak heyete teslim edeceğiz. Bunları serbest bırakmamızın demokratik çözüm sürecine katkı sunacağını umuyorum. Türkiye halkı buna değer biçmelidir. Bu 8 kişinin dışında bizim elimizde herhangi bir resmi görevli yoktur."DEMİŞLER.ÖLDÜRÜLEN 50 BİN ŞEHİDİMİZ NE OLACAK?KİM UTANACAK ACABA?
 TOTEM
 13 Mart 2013 Çarşamba 19:48
Ve Dkapkiner sen kendini ele verdin!!Erdek dedim diye kızdın demişsin!! Erdek diyen sen değildin ki! ABDÜLREZZAK tı:)) Çok acemice hatalar yapıyorsun gerçekten:) Geçende Dkapkiner bir yorum da ABDÜLREZZAK SEN KİMSİN? demişti sonrada ABDÜLREZZAK rumuzlu arkadaş sen kimsin diye cevap vermişti:) Sanırım sen içindeki çift kişiliği birbirleri ile tanıştırıyordun:)))Gülüyorum ama inan acı bir gülümseme bu senin yaşın ve pozisyonundaki birine bu tavırlar ve ucuz oyunlar hiç ama hiç yakışmıyor..
 TOTEM
 13 Mart 2013 Çarşamba 19:30
Sayın kapkiner sana cevap vermeyeceğim zira bu ucuz muhabbetin bir parçası olmak istemiyorum ve o yorumumda ben bir yazım hatası yaptım söylemek istediğim sınıflarımız ayrı olsa da sen komutanım pozisyonunda olacaktın o yüzden saygımı törpüleme ve bu tavırları ve ucuz küfürleri sana yakıştıramıyorum demek istemiştim sen benden yaşlısın ben daha 45 yaşındayım:) ve senden rica ediyorum hakaret etmeden,ucuzlaşmadan,çocukça oyunlar ve üçkkatlara yönelmeden de fikir tartışması yapılabilir.Sevgiler..
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime