PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sanırım CHP bölünüyor!
Talat Atilla
YAZARLAR
21 Ocak 2013 Pazartesi

Sanırım CHP bölünüyor!

CHP işi gücü bırakmış, Şahin Mengü’nün yanlışlıkla genel merkeze çektiği faks mesajını tartışıyor.

Mengü, CHP’nin hata ve sevaplarıyla içi dışı en net isimlerinden birisi.

Bir CHP emekçisinin, partisiyle ilgili taşıdığı endişelerle ilgili arkadaşlarıyla görüş alış verişinde bulunmasının ne sakıncası olabilir?

CHP’yi eleştirmek içeridekilere sevap da, dışarıdakilere günah mı?

Mengü’nün bu heyecanına saygı duymak yerine, çarmıha germek niye?

İlla problem aranıyor, o problemler de çözülmek isteniyorsa, bu konuda bir şeyler yazabilirim;

Kemal Kılıçdaroğlu tolerans eşiği yüksek bir lider.

Bu, avantaj olduğu kadar dezavantaj da.

Avantaj, çünkü, geleneksel CHP ve değişime açık CHP’yi ancak Kılıçdaroğlu gibi toleranslı bir lider kaldırabilir.

Dezavantaj, çünkü, iyi niyeti çoğu zaman yakın çevresi ve baskın kamuoyu tarafından zafiyet olarak algılanabiliyor.

Kemal bey silkinerek kendine gelmezse, kendisini zor günler bekliyor.

Parti muhalefetinin kendisini koltuktan indirmeye gücü yetmez ama partiyi ikiye bölecek bir dinamiğe sahip olduklarını görüyorum.

Daha da ötesi, son gelişmeler bu süreci tetikleyecek boyutta görünüyor. Yazdıklarımı başka bir pencereden delillendirmek gerekirse, kendisini kayıtsız şartsız destekleyen Sözcü Gazetesi’nin manşetten eleştirilerini gösterebilirim.

Sözcü bununla da yetinmiyor. Deniz Baykal’ı Kılıçdaroğlu’na karşı diri tutacak bir yayın politikasına da start verdi.

Emin Çölaşan’ın CHP ve Kılıçdaroğlu’na karşı geliştirdiği ihtiyat rezervi de, CHP tabanı ve Kemal Bey açısından üzerinde durulması gereken bir gelişme.

Bunların dışında CHP’nin çözmesi gereken diğer somut birkaç problemi de aktarmak isterim…

 

PKK VE DHKP-C’YE 2 CHP’Lİ VEKİL OMUZ VERİYOR!

3 PKK’lı teröristin evine taziye ziyareti yapan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, kendi partilileri tarafından da eleştirildi.

Aygün’ün bu eleştiriler üzerine yaptığı açıklama, en az tartışılan eylemi kadar kötüydü. Aygün, CHP’nin Tunceli’de yüzde 60 oy almasını kendi başarısı olarak göstermiş.

İyi de, CHP Lideri Kılıçdaroğlu Tuncelili değil mi?

CHP’li Aygün’ün bu açıklamasına bakarsak, Tunceli doğumlu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Tunceli’de hükmü yok!

Hüseyin Aygün 2 gün önce de yasadışı DHKP-C örgütü sanıklarına destek vermek için CHP’li Milletvekili İlhan Cihaner’le birlikte adliyedeydi.

Bu vekillerin CHP ve Kılıçdaroğlu’na saygısı olsaydı, kamuoyu ve CHP nezdinde liderlerini bu kadar sıkıntıya sokmazlardı.

Kılıçdaroğlu, kendisi, partisi ve kamuoyuna saygısı olmayan vekillerine liderliğini hatırlatmalı.

Cumhuriyeti kurmanın onurunu taşımak güzel de, yoksa, CHP, cumhuriyeti korumanın onurunu taşımaktan yoruldu mu?

 

BAKİ KALIRSA, KUBBE ÇÖKER!

Çok gerekmedikçe dişlerini göstermekten hoşlanmayan Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşları tarafından istismar edildiğine onlarca kez şahidim. Belki ilerde bir kitapta yazdığım zaman Kılıçdaroğlu bu fotoğrafı daha iyi anlayabilir. Bu istismarın en küçük boyutu, “Kılıçdaroğlu’nu ben yönetiyorum.” algısının bilinçli bir şekilde etrafa verilmesi. Kamuoyunda, “Karizması yok!” algısını besleyen en önemli psikolojik unsur budur. Peki, kim bunlar? Örneğin basın danışmanı Baki Özilhan. Özilhan, adeta taşrada bir belediye başkanının danışmanlığını yapıyormuş gibi şahsi bir tavır içinde görev yapıyor.

Kılıçdaroğlu’na kendisinin hoşuna giden gazetecileri yaklaştırırken, diğerlerini ayak oyunlarıyla öteliyor. Oysa, O, kendi namına değil, Kılıçdaroğlu namına hareket etmesi gereken bir görevli. Onlarca örnekten bir tanesini aktarayım; Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da genel yayın yönetmenlerine vereceği yemek davetini telefonla değil, maille yapan bir danışman. Üstelik, CHP mailiyle değil, kendi ismini taşıyan maille… CHP markası yerine, kendi ismini koyan bir danışmana siyaset tarihi ilk kez şahit oldu! Bu maillerden bir tanesi de Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Büyükçelebi’ye gelmiş ve bu laubali mesaja doğru bir tavır göstererek Kılıçdaroğlu’nun toplantısına katılmamıştı.

İPUCU: ALEXANDER GRAHAM BELLL

CHP’nin basın danışmanı olan Baki Özilhan; CHP yerine kendi kişisel mailinden davet göndermenin organizasyon için yeterli olduğunu düşünüyor ve bu mesaja genel yayın yönetmenlerinin itibar etmesini bekliyor ya…

Bakalım; iktidar partisi dahil, diğer partilerin iletişim sorumluları, genel yayın yönetmenlerine daveti nasıl yapıyorlar?

Bir ipucu vereyim; O aleti, Alexander Graham Bell bulmuştu!

 

Dündar: TV merkezde olacak!

Hazırlık çalışmaları süren, içinde Uğur Dündar’ın da yer aldığı yeni televizyonla ilgili farklı yönde birçok haber çıktı. Söz Uğur Dündar’ın:

“Bağımsız bir kanal olacak. Televizyon çok ortaklı değil. Sahibi tek kişi. Ne yandaş, ne de körü körüne iktidara iftira atan bir yayın politikamız olacak. Bugün eleştirdiklerimiz, yarın zor duruma düşerlerse, haklı oldukları konularda onları da bu televizyon savunacak. Merkezde bir yayın yapacağız. Muhalefetin eleştirilmeye layık unsurları olursa, muhalefeti de eleştireceğiz…”

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 TOTEM
 28 Ocak 2013 Pazartesi 13:42
Sayın Atilla;Sizin öngörü sahibi olmanız ve olayları yakından ve güvenilir kaynaklara dayanarak takip ettiğiniz son gelişmelerle müthiş bir sağlama ile kanıtlandı ancak gördüğünüz üzere şuan gerçekliği gün gibi ortaya çıkan olaylar hakkında yazdığınızda,malum çevreler tarafından nasıl saldırıya uğradınız.Bende yıllardır aynı durumu yaşıyorum:) Ne kadar doğruları dile getirirseniz getirin yinede militanlaşmış insanlar tarafından saldırıya uğrarsınız.
 Misafir
 28 Ocak 2013 Pazartesi 12:02
Yazdıklarınız DOĞRU ÇIKTI SAYIN ATİLLA ergenekon İP LE DEVREde Bölecekler...EN azından uğraşacaklar eminem ŞARKILARINA dikkat...
 Misafir
 27 Ocak 2013 Pazar 20:30
akp aslında devrim niteliğinde kararlar vermiştir.fakat dünyadaki tüm devrimciler yaptıklarının altında ezildiler.fransız devrimi,hitler,mussolini,saddam,kaddafi,mubarek,stalin.eğer halk devrime inanıyorsa başka biride devirmeye inandırır
 TOTEM
 26 Ocak 2013 Cumartesi 11:59
Yarısını yapsa methiyeler düzerlerdi.Şimdi bu vatandaşlar öylesine ön yargılı ve öylesine kin dolular ki! Hükumet ağzı ile kuş tutsa eminim kuşun cinsini beğenmez yine eleştirirler.Benim asıl merak ettiğim şey bu tür insanları nasıl bu hale getirmişler.Başka bir yerde muadili ruh halindeki bir vatandaş hükumet sağlık reformu yaptı ise ne olmuş duble yolların ne kıymeti var laikliğe karşı odak demiş yani vatandaşın tek derdi subjektif ve içi boş bir laiklik kavramı.Onyılların ürettiği prototipler
 TOTEM
 26 Ocak 2013 Cumartesi 11:56
Ben insanları Cidden anlamıyorum!Ne uğruna ve hangi ruh hali ile bu derece saplantılı ve çiftestandartlı oluyorlar bilemiyorum.Akp bu ülkenin büyük çoğunluğuna zulmediyor deyip birşeyler sıralamış vatandaş ancak tüm resmi ve gayri resmi veriler vatandaşın doğru söylemediğini gösteriyor.Ekonomi tarihinin en iyi dönemini yaşıyor,Sağlıktaki reform dünyada görülmemiş bir boyutta emin olun tek dertleri bu iktidarın İslamı destekler bir parti oluşu şimdiki iktidarın yerinde Chp olup onun yaptıkların-
 Misafir
 26 Ocak 2013 Cumartesi 05:29
büyük değilsen büyoğü takip edeceksin,ne yapıyor tayyip 1-kaybedene yer yok,olmadı bir sonraki seçim yok. 2-sürüden ayrılana yer yok,hemen ihraç 3-yalnız ben konuşurum onuda doğru konuşuru, siz onaylayın yeter.onaylamaz san işin biter 4-yanıma sağlam 25 kişi yeter gerisi ıskarta,zaten yanındakiler muhalefwte izin vermiyor.bir chp mhp nin kurultaylarına bakın,birde numan kurtulmuşun seçildiği kurultaya.bir tanesi gık diyemedi.diyende korkudan diyemedi.tayyibin cevabı belli BIZIMLE DEğiLSiN
 Misafir
 25 Ocak 2013 Cuma 14:25
Kim ne derse desin sayın Atilla akepe bu milletin büyük çoğunluğuna zulmetmektedir.İşte emekliler,işte çiftçiler,işte çalışanlar.Serbest piyasa yutturmacası adı altında sanayiciler ihya edilirken üretttikleri mallara istedikleri oranda zam yaparken"sizde almayın,arz ve talep"olayı diyerek sıradan pazarlama tezgahları devreye sokulurken,bu kesimin tüm girdilerine en az yüzde otuz üzeri zamlar yapılırken.%dört ücret zamlarıyla "üttürülüyor"Akepe karşıtları süratle CHP de birleşmelidir.Geç olmasın
 TOTEM
 24 Ocak 2013 Perşembe 13:03
Gözler önüne serilir.sizler işte bu şekilde davrandığınız sürece bu ülkede doğru ve sağlıklı bir muhalefet gelişmeş. Sahada bir takım var sürekli galip geliyor ve siz sürekli o takımın aslında ne kadar kötü bir takım olduğunu konuşuyorsunuz ancak eğer rakip takım söylediğiniz kadar kötü olduğu halde sürekli kazanıyorsa demekki sizin takımda çok büyük bir sorun var bunu düzeltmek yerine sürekli karşı takımı eleştirip kötülemek sizin mütemadi mağlubiyetinizi değiştirmez değil mi?
 TOTEM
 24 Ocak 2013 Perşembe 13:00
Yazar bir konuyu kaleme almış ve değerlendirmiş ancak arkadaşların şöyle bir talebi var Chp bölünüyorsa da yanlış yapıyorsa da bunu yazma Hükumeti yaz onu eleştir.Peki arkadaşlar sayın yazar dahil herkes sizin dediğiniz gibi davransa ve bunları görmezden gelse sayın yazarın değindiği gerçekler değişecekmi? Bir bina hasarlı ve çöküyorsa dış cephesini boyayıp görmezden gelerek o binanın çöküyor olduğu gerçeğini ne kadar gizleyip kamufle edebilirsiniz?sonuçta sen saklasanda sonunda çöküş kabak gibi
 Misafir
 22 Ocak 2013 Salı 17:05
B.bakanın grup konuşmasını tüm haber kanalları verdi ama K.oğlu'nun konuşmasını bir tek baştan sona Halktv verdi,diğer haber kanallarından 1 tanesi 20 dak.sonra,1 diğeri ise daha sonra yayınladı,ana muhalefet partisi lideri konuşuyor ve haber kanalları vermiyor,ne düşünelim dersiniz.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime