PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu İle 1 Saat…
Talat Atilla
YAZARLAR
6 Nisan 2011 Çarşamba

CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu İle 1 Saat…

4 Nisan Pazartesi günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Söğütözü’nde bulunan genel merkezde görüştüm.

Belki şaşıracaksınız ama yeni yapılan CHP Genel Merkezi’ne ilk kez gittim.

Acemiliklerim oldu. Mesela; Asansörlerin kartla çalıştığını bilmiyordum. Daha doğrusu buna benzer bir şeyler duymuştum ama genel başkanla görüşeceğim için problem çıkmaz diye düşünmüştüm.

Şöyleymiş;

Görüşeceğiniz kişiden randevu aldıktan sonra CHP görevlileri sizi o yetkilinin bulunduğu kata taşıyacak manyetik bir kart veriyorlarmış. Siz de bu kartı asansörün içindeki numaralara okutarak çıkabiliyorsunuz.

Yani kartınız yoksa asansör çalışmıyor.

Tüm bunlardan habersiz CHP genel merkezine giriş yaptım. Geç kalırım diye hemen kendimi asansöre attım.

Tıklım tıklım asansörün içinde herkes gideceği kata manyetik kartını okutmaya başlayınca durumu anladım.

12. kat için kartı olan var mı?” diye sordum.

Hiç kimseden ses çıkmadı.

Ya 11 dedim?

Güldüler…

11. Kat için okutuldu, siz sayın genel başkanla mı görüşeceksiniz?

Evet, ben 11. Kattan 12. Kata sızarım nasıl olsa” dedim.

Asansördekiler kafalarını yana çevirerek güldüler…

11. katta indim.

Bir güvenlik görevlisine, “12. Kata çıkmak istiyorum ama kartım yok” deyince, “Aşşağıdan kart almanız gerekiyor” yanıtını verdi.

Vaktim yok, Kemal Beyle randevum var. Telsizle özel kalem müdürlüğünden teyit alarak beni merdivenlerden çıkarır mısınız?

Telsiz konuşmasından, “Randevusu var” cevabını alan güvenlik görevlisi kilitli cam kapıyı açarak beni genel başkanlık katına çıkardı.

Saat tam 15:00’da genel başkanın özel kalem müdürlüğüne çıktım.

CHP’nin duayen basın müşaviri Baki Özilhan ve özel kalem müdürü Hamret hanımla selamlaşma faslı bitmeden tam 5 dakika sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu makam kapısının tam önünde göründü.

Ayağa kalkarak yanına gittim.

Kemal Bey; Hamret hanım ve Baki beye dönerek, “Bir süredir yüz yüze görüşemiyoruz. Talat beye özür borcumuz var” sözleriyle başlayan iltifatkar sözlerinden sonra makamına geçtik.

Sayın Kılıçdaroğlu ile SSK genel müdürlüğünden bu yana tanışırız.

Kendisini tek kelimeyle özetlemem istense, “Sabır ve Mütevazilik” yanıtını verebilirim.

Biraz eskilerden, biraz bugünden, biraz siyasetten derken tam bir saatlik görüşme yaptık.

Kapıya dayananları püskürtmek Kemal beye kaldı!

Kemal beyi moralli ve inançlı buldum.

Bana, “Sizce oy oranımız ne?” dedi.

Bir ara yüzde 27 makasındaydınız. Şimdi 29’la 31 arasında bir yerdesiniz” dedim.

Bana verdiği yanıt, benim tahminimden çok uzak değildi...

Kemal beyden edindiğim izlenim, ismi ergenekonla özdeşleşmiş isimlere mesafeli durmakla birlikte adı ergenekonla anılan ama toplumun üzerinde mutabık kalabileceği 2-3 ismi parlemontoya taşıyacağını sanıyorum.

Kemal bey başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Kırıkkale’ye uzanan bir skalada anket yaptırıyor.

Listelere hakim ve kaçağa izin vermeyecek gibi!

CHP’nin somut önerilerinin halk üzerinde yaptığı olumlu etkiden memnun ve yakında başta kobiler olmak üzere 2-3 konuda yeni projeler açıklayacak.

Zaman su gibi aktı. Saatime baktım; 15:05'de başladığımız sohbet, 16:05'e kadar uzanmıştı. Müsade istedim. Kapıda bekleyen CHP'lilerin çaktırmadan ama hissedilir kızgınlığı eşliğinde beni dışarıya kadar uğurladı.      

Kişisel fikirlerime gelince;

CHP istikrarlı bir yükseliş içinde.

Bu yükselişini devam ettirip ettiremiyeceğini bugünden kestirmek zor ama halkın gözünde yavaş yavaş, “Acaba AKP’nin alternatifi CHP mi?” sorusunu sordurmayı başarmış gibi görünüyor.

Acabanın yerini, “Evet” alırsa, CHP ciddi bir sürpriz yapabilir.

Son not; CHP genel merkezinde gazeteci/siyasetçi, simaları tanınan bir çok isimle karşılaştım. İsmi CHP aday adayları arasında geçen Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin mesela... Bu seçimlerin en ilginç tespitlerinden birisi şu olabilir; Hiç bir seçimde bu yoğunlukta gazeteci meclise girmek istemedi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 9 Nisan 2011 Cumartesi 09:50
insanın başkalarını kandırması kötü birşeydie ama kendini kandırması iflah olmaz bir hastalıktır.ben imamın ordusunu firavunun ordusuna tercih ederim ve kapağın büyüğü 13 haziranda kime oturacak göreceğiz.son üç seçimdir birilerine kapak olmadı artık onların şişelerinde mantar oldu çıkartmak için tirbüşon gerekli. sevgiler:)
 Misafir
 8 Nisan 2011 Cuma 22:37
akp nin iktidar olmasının şifresi SEÇSİS denilen sistemdir.11.22 nin vurguladığı gibi.ülkenin 4 milyon hileli oyu-seçmeni vardır.eğer chp reel olarak fazladan 4milyon oy almadığı sürece AKEPE yi geçemez.4 milyon fazla oy AKEPE ile kafa kafaya demektir bu sistemle.buda SEÇSİS denilen sistemin şifresidir.AKP+CEMAAT=İMAMIN ORDUSU İMAMIN ORDUSU = PENTAGON+VATİKAN= EMPERYALİST SÖMÜRÜ SOYGUN HIRSIZLIK YANDAŞÇILIK ÜLKENİN SATILAN DEĞERLERİ ÜZERİNDEN KOMİSYONCULUK İSVİÇRE HESAPLARI MADDİ MANEVİ ÇÖKÜŞ
 Misafir
 8 Nisan 2011 Cuma 22:28
13.03 e gazoz hediyeli kapaktır: http://www.turktime.com/modules/anketson.asp?anketid=43
 Misafir
 8 Nisan 2011 Cuma 13:03
totem..Chp den hala medet umanlara cidden şaşırıyorum.Dünyanın hiçbiryerinde iktidardan çok kendisine muhalefet eden bir parti yoktur.ve Chp seçmeninin nasıl olupta deve kuşu gibi başını toprağa gömmekte ısrar ettiğini anlamakta güçlük çekiyorum.Akp yi daimi iktidarda tutan Akp seçmeninin oyları değil,Chp seçmeninin Elle tutulur yanı kalmayan bu chp ye destek vermedeki ısrarıdır..
 Misafir
 8 Nisan 2011 Cuma 10:10
CHP inşallah samsun da bir yanlışlık yapıp haluk koç hocayı çizmez.Malum şu an kılıçdaroğlu trabzon lobisinin etkisi altında(volkan canalioğlu ve akif hamzaçebi) zaten samsun halkı bu yüzden tepkili.Haluk koç yoksa oy yok .Burası samsun başka şehirli adaya oy yokk..
 Misafir
 7 Nisan 2011 Perşembe 12:47
Koalisyonla deseniz neyse, tek başına chpnin İKtidar olması zor, çok zor.
 Misafir
 7 Nisan 2011 Perşembe 12:46
Bu seçimlerde chp tek başına iktidar olacak. Bayrampaşalı sülü dedi diye bir köşeye yazın.
 Misafir
 7 Nisan 2011 Perşembe 11:22
Ağlayan çocuk bülo seçimleri kazanacağız dedi, bildikleri bir şey var ! önümüzdeki genel seçimlerde yine oy sayımları BİLGİSAYarla yapılacak olursa akp yine iktidardır. Bilgisayarla yapılan oy sayımını yunanistan-hollanda kabul etmemiştir.CHP ve diğer partilerde BİLGİSAYARLA yapılacak oy sayımlarını kabul etmesin.Sadece bilgisayarla sağlama yapılsın, seçimler yine elle sayılsın ve tasnif edilsin.Uyarmadı demeyin.
 Misafir
 6 Nisan 2011 Çarşamba 21:48
Sn Atilla,keşke Kemal beyin göstermemeye dikkat ettiği yüzü ,görünen yüzü ile aynı olmuş olsaydı.Ben Kemal beyin "NOTUNU" Istanbul Büyük şehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde,Başkent Tv nin kayıtlarından sızan Kamera arkası görüntü ve ses kayıtlarından sonra verdim.Sunucu ile arasında geçen konuşma,Kemal beyin samimiyeti ve Dürüstlüğü hakkında çok net bir tablo ortaya koyuyor.CHP bu genelbaşkan ile,Listesinde bir tane dahi Ergenekon sanığı ile seçime giderse faturası çok ağır olacaktır.
 Misafir
 6 Nisan 2011 Çarşamba 21:12
gercek gundemi takip ediyormus,neden yanlis yaptigi ve akp alternatif olmaktan uzaklastigi belli oldu.sitedeki aday adaylarinin reklamina bakin.sizin de daha once yazdiginiz,devamini bekledigimiz sayin tekinle ilgili ithamlar ortada,habur fatihi tanrikulu baskan yrd iken iktidar zor.kendisine sorsaydiniz..
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime