PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DP ve MHP El Sıkıştı; Demokratik Hareket Geliyor!
Talat Atilla
YAZARLAR
21 Mart 2011 Pazartesi

DP ve MHP El Sıkıştı; Demokratik Hareket Geliyor!

Genel seçimlere kısa bir süre kala ittifak görüşmeleri hızlandı. O kadar hızlandı ki, gözlerden uzak el bile sıkışıldı. Seçimlere tek başlarına gireceklerini açıklayan MHP ve DP genel seçimlere beraber girmek için anlaşma yaptılar. Bu o kadar gizli bir anlaşma ki, her iki partinin genel başkan yardımcıları bile henüz bu anlaşmadan haberdar değiller.

Peki, MHP ve DP arasındaki bu çok kozmik beraberlik nasıl sağlandı?
 
DEMOKRATİK HAREKET GELİYOR!
Milliyetçi kökeniyle bilinen Namık Kemal Zeybek’in DP’nin başına gelmesiyle bir miktar oyların DP gideceğini öngören MHP Lideri Devlet Bahçeli, yakın bir kurmayına, “DP ittifak arayışında, MHP çatısı altında seçime gireceklerse, buna sıcak bakarız” talimatı verdi. Aynı zaman dilimlerinde Saadet partisi ile ittifak görüşmeleri yapan DP’liler de MHP’ye sıcak mesajlar gönderdiler. Bu gelişmeler üzerine DP genel başkan yardımcıları Salih Uzun ve Ahmet Uyanık MHP ile görüşmeye başladılar. Birkaç gündür yoğunlaşan görüşmeler sonucunda dün MHP ve DP ittifak için anlaştılar.
DP SEÇİMLERE MHP ÇATISI ALTINDA GİRECEK
DP’liler, MHP çatısı altında seçime girecekler. İttifak görüşmelerinde Saadet Partisi ve Türkiye Partisi de masaya yatırıldı. Varılan anlaşmaya göre DP’nin MHP ile ittifakı kamuoyuna açıklandıktan sonra Saadet Partisi ve Türkiye Partisi önce kendi aralarında, daha sonra da MHP ile birleşecekler.
MHP ve DP’liler arasındaki anlaşmanın ayrıntıları da oldukça ilginç.
MHP DP’YE 10 MİLLETVEKİLİ VERECEK
DP yetkilileri MHP’den 15 Milletvekili talep ettiler. MHP, 7 Milletvekilinde diretti.
Sayı konusunda tam mutabakat sağlanamayınca, “7-10 arasında bir rakamda uzlaşırız” diyerek bir prensip kararı aldılar. DP’li bir yetkili, “Milletvekili sayısını Saadet Partisi geldiğinde netleştiririz” şeklinde bir öneri sundu.
SP VE TP DE İTTİFAKA GİRECEK
DP en geç 3 gün içinde konuyla ilgili resmi kararını kamuoyuna açıklayacak. DP’nin MHP çatısı altında seçimlere girmesine en yüksek itiraz DP’nin teşkilat başkanı Ahmet Uyanık’dan geldi ama bu konuda yalnız kalınca geri adım atmak zorunda kaldı. Olağanüstü bir gelişme olmazsa DP’liler genel seçimlere MHP çatısı altında girecekler. Son söz elbette liderlerin olacak.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 23 Mart 2011 Çarşamba 11:27
Hayırlı uğurlu olsun. Birlikten kuvvet doğar. İnşallah bu birlik ve beraberlik seçim sonrasında da devam eder.
 Misafir
 23 Mart 2011 Çarşamba 09:06
Kimse ENDİŞE etmesin.BBöyle bir ittifak Barajı zor geçer.Türk Halkı böyle bir ittifaka oy vermez.Bu tür İTTİFAKLAR,AKP yi %58 lere doğru tırmandırır.
 Misafir
 23 Mart 2011 Çarşamba 02:47
Felaket olur. CHP-MHP-DP koalisyonu kurulur, zamanında Anasol-M hükümetinde olduğu gibi ekonomik kriz kapıya dayanır. AKP zaten şişire şişire ekonominin içini boşalttı, bunlar gelince dakkasında bu balon patlar. Onun yerine Refahyol dönemindeki gibi sağlam bir ekonomi olması için Saadet-DP ittifaki daha hayırlı olacaktır milletimiz için. Selam ve Dua, Ahmet Yıldız
 Misafir
 22 Mart 2011 Salı 08:03
hayırlı olsun bu ittifaka bbp ve saadet partiside dahil olmalı numan kurtulmuşun akp nin yedek lastiği oldugu görüldü
 Misafir
 21 Mart 2011 Pazartesi 21:35
Mecburlarmi Meclise girmiye,yumurta bir yerlere gelip dayaninca akil baslarina geliyor.Eger böyle sacma ittifaklar olursa Milletin tepkisi cok agir olacak MHP´ye.Midyata prince giderken bulgurdan da olacaklar Atilla Bey,a han bunu buraya yaziyorum lütfen bu yorumu Arsive kaldiriniz.
 Misafir
 21 Mart 2011 Pazartesi 16:46
1-oyum ittifaka.hayırlı olsun. 2-chp ile ilgili esfender hocanın açıklamaları sonrası chp bitmiştir. 3-mhp-dp 1. olur. 4-çok iyi projeler açıklamalılar.
 Misafir
 21 Mart 2011 Pazartesi 13:24
Ozaman oyum MHP YE OLU. İNŞAALLAH, İNŞAALLAH
 Misafir
 21 Mart 2011 Pazartesi 11:15
Hakiki bir Milli ve Demokratik Haraket olcaksa;2007 seçimlerinde CHP yi desteklemiş bir seçmen olarak oyum MHP ye!
 Misafir
 21 Mart 2011 Pazartesi 10:28
T.Atilla bey,bu el sıkışmanın nedeni, naçar kalıp,baraj sıkıntısından kaynaklanmış olmasın.ne dersiniz.Mahir.
 Misafir
 21 Mart 2011 Pazartesi 08:22
Sn Atilla,bu "ÇATI" ufak bir SAM Yelinde bile yıkılır...Bu "Çatı" aynen "DYP-ANAP" Çatısına benziyor.H.Tahsin.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime