PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kendini imha eden parti
Talat Atilla
YAZARLAR
15 Aralık 2014 Pazartesi

Kendini imha eden parti

Emine Ülker Tarhan’ın partiden koparılması, Prof.Dr. Süheyl Batum’un ihracı ile CHP bambaşka bir sürece girdi.
Aslında Kılıçdaroğlu’nun kısa süre önce bir TV kanalında söylediği, “Atatürk’ün CHP’si değiliz” sözü tüm bu süreci yeterince özetleyen bir replik.
Gerçekten CHP’de neler oluyor?
CHP, çağın değişim ruhuna uygun bir yenilenme mi yaşıyor;
Yoksa, nedeni henüz belirlenemeyen şiddetli bir savrulma mı içinde?
Bence, CHP’nin tabanına henüz yeterince yansımasa da,  CHP bilinçli bir şekilde HDP çizgisine yaklaşıyor.
Tabanı Atatürkçü, ulusalcı ve milliyetçi olan Cumhuriyetin kurucu iradesinin  rotası gerçekten çok şaşırtıcı.
CHP’nin intiharı haline gelebilecek bu süreç öngörülemiyor mu, yoksa, yapılması çeşitli nedenlerden dolayı zorunlu mu?
Bu sorunun yanıtını henüz bilmesek de, izlenilen yolun ağır bir makas değişikliği olduğu ve CHP’nin ana damarlarını tıkamaya aday olduğu ortada.
Ana muhalefetin ortak aklında tuhaf bir tutulma var.
Gündeme geldikleri eylemlerin çoğu kendi iç sorunları.
Örneğin Şişli Belediyesi…
CHP’nin tarihsel olarak Atatürk’ten sonra en büyük ismi İsmet İnönü’nün torununu, Sarıgül’e teslim eden bir siyasi duruştan söz ediyorum.
Üstelik, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, satır aralarında bile olsa, Sarıgül cephesinin kendisini tehdit ettiğini ve Sarıgül döneminde problemli işler yaşandığını söylediği halde.
Tüm yazdıklarımızı daha da basitleştirelim;
Şişli’yi yönetemeyen, Türkiye’yi nasıl yönetecek?
 
Osmanlı düşmanlığı mı?
 
Osmanlıca, şekil olarak benzese bile Arapça değil.
Eski Türkçe dediğimiz bir dil.
İngilizcenin zorunlu dil olarak okutulduğu bir ülkede, Osmanlıcanın seçmeli ders olması son derece normal.
Sırf, Osmanlı arşivlerini bile sağlıklı okumak için seçmeli ders yapılmasını onaylarım.
Ne yani?
Kendi tarihimizi okumak için İngilizlerden yardım mı isteyelim?
 

Talat Atilla/Güneş
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 18 Aralık 2014 Perşembe 07:43
son bakanlar kurulu toplantısında alınan karar gereği, yıllık takvimde bir kaydırma yapmak üzere kanun hükmünde kararname yayınlanmak üzere bekletiliyor. Aralık ayından 17nci ve 25nci günler kaldırılacak ve Şubat ayına eklenerek 30 gün olması sağlanacak. Ekonomiye faydası görülen bu değişiklik için cumhurbaşkanının onayı bekleniyor. Uygulamada Aralık ayında 16ncı günden 18nci güne ve 24ncü günden 26ncı güne atlanacak, Şubat ayında ise 28nci günden sonra 29,30 ve artık yıllarda 31 Şubat olacak.
 Misafir
 17 Aralık 2014 Çarşamba 19:23
Sn Talat Atila imha da iş mi? Japonların tarım bakanı zimmetle suçlanınca intihar etmiş.Töbe töbe!!! Onur bu kadar möhüm müüü yaaaae.
 Misafir
 17 Aralık 2014 Çarşamba 15:40
Bugün 17 Aralık YENİ Türkiye 1 yaşında:-) Ne güzellikler ne kutular ne cızlavetler ne saatler ne kardeşi kardeşe kırdıran silahlı tırlar.... Yazsam maharetleri sayfalara sığmaz.Kısacası" Hırsızlara Cennet " ülkem 1 yaşında. Hayırlı olsun.
 Misafir
 16 Aralık 2014 Salı 12:34
Talat Atila, SITMAYI gösterip ölüme razı etmeye çalışıyor okurları. Hasan ağadaki ÇALIYORLAR AMMMA mantığının internet hali aydın:-) Hali bir de HINKÇIları var ki TDK muhtacı deyim bilmez havuz fotokopicisi.EŞİKIYA DÜNYAYA hükümdar olmaz derin ve kısa İPlisi de ampüllüsü de...
 Misafir
 16 Aralık 2014 Salı 11:58
Yazı başlığını okuyup kendini imha eden parti başlığı medyada olanlardan dolayı inanın aklıma TALAT Bey'i artık tanımamıza rağmen AKP'yi getirdi.Meğer aynı hikâyeymiş...AKP.DÜN ne dediyse bugün tersi YOLSUZLUKLA MÜCADELE DEDİ....HARUN geldiler KARUN'U DA geçtiler...Bu arada TALİBAN 104 askeri öğrenciyi öldürmüş TAHŞİYECİLER DE ONLARIN KAFADA...Kutucu sıfırlamacı AKP TAHŞİYECİ VE ESKİ SERİNLERLE...YAZIK yazık...
 Misafir
 16 Aralık 2014 Salı 11:49
Talat Bey ve benzeri yorumcuları gündemi ıskalamakta ısrarcılar.Karavanacı deseniz de umurlarında değil. MEDYA muhalefeti olmasa TEK GAZETE TEK PARTİ OLSA BİR DE POLİTBÜRO YERİNE AKBÜRO OLSA MUHALEFET OLMASA İPÇİLERLE AKÇILAR MİLLİ DUYGULARLA ÜLKEYİ KUZEY KORE'YE ÇEVİRSE ne güzel olur...Nedir ya gazeteler tutturmuş yolsuzluk hırsızlık.ALOOOO dönemi medyacılık TARİHE böyle geçti...İlerde normalleşince böyle anılacak yağ satarım diyenlerse mor mor bakacak.Nereye YERE tabi.
 Misafir
 16 Aralık 2014 Salı 11:39
Şimdilerde AB'ye rest çeken AKP, yolsuzlukları hukuksuzlukla engellemeye medyayı susturmaya çalışan AKP ama 100. kez CHP hikâyesi anlatalım.17 Aralık günüyse Volkan'dan sonra Muslera'nın efendiliğini ve centilmenliğini yazayım.Siz de burada coşun. Birileri de bilmedikleri deyimlerle fikir beyan etsin:-) HAVUZDAN yalan aktarsın...BİLGİ sahibi olmadan fikir sahibi olanlar adam- bayan- neyse dilindeki deyimleri bilmiyor ama tarihten siyasete ekonomiye her dalda uzman.Ne iş olsa yaparım abi.Cesuruz
 Misafir
 16 Aralık 2014 Salı 09:09
bugünkü çapraz bulmacada beş harfli bir kelime var, "..... dağları bekler" atasözü ipucu, on puanlık uzman sorusu.
 Misafir
 16 Aralık 2014 Salı 04:59
onay bekleyen 6 yorum var, "ortadan" bir yorum atayım da aradan sıyrılayım. Medyanın içinde bulunduğu durumu yansıtır bu anlatacağım. 1908'de ikinci Meşrutiyet ilan edilmiş, herkes bağırıyor, bizim Mişon da, "yaşasiiinnn". Mehmet soruyor öteden, "kim yaşasın?" diye. Mişon'da cevap hazır "daa belli diiil kuzum".
 Misafir
 15 Aralık 2014 Pazartesi 21:41
Dersim'in başına gelenlerden CHP yi sorumlu tuttuğu için 12 nci ile beraber bitirme çalışması yapılmaktadır KK tarafından.Osmanlıca meselesine gelince;uzatmayın,Osmanlı millet değil ki dili olsun.Kendilerince bir takım Arapça,Farsça kelimeleri yığmışlar ve onlarla konuşmaya çalışmışlar(Osmanlıca-da Türkçe kelime yoktur.).Sanki onbinlerce eser varmış,sanki yüzbinlerce okur yazar varmış da okuyamamışlar tarihlerini.Kitapçılar tarihimizi yazan kitaplarla dolu.Anlamak isteyene yardımcı olurum.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime